Jij staat klaar om je studenten/leerlingen te ontvangen dit nieuwe schooljaar, wij staan klaar voor jou. We ondersteunen je bij de voorbereiding, zodat jij een goede start kan maken met onze leermiddelen. Op deze pagina geven we alvast tips hoe je goed van start gaat. In 6 stappen ben jij voorbereid op het nieuwe schooljaar:

01 Docentmateriaal: toegang aanvragen, boeken bestellen
02 Digitale leeromgeving: licentie activeren en verlengen
03 Digitale leeromgeving: groepen aanmaken en opdrachten opgeven
04 Hulp nodig? Klantenservice en instructievideo’s
05 Voordelig bestellen
06 Blended onderwijs

IN 6 STAPPEN KLAAR VOOR HET NIEUWE SCHOOLJAAR 

01 DOCENTMATERIAAL

Boek en docentenlicentie
Bij het lesgeven is het handig om van elk boek een exemplaar te hebben. Daarom kun je deze, altijd met 50% korting, bestellen.

Licentie aanvragen
Via de button hieronder, kun je naast het boek, ook direct je docentenlicentie aanvragen voor de digitale leeromgeving. Hier vind je jouw docentenmateriaal en beheer je jouw klassen.

Op de instructiepagina vind je een video die laat zien hoe je de licentie aanvraagt en activeert.
Download hier de flyer voor in 5 stappen klaar voor het nieuwe schooljaar.

 

 

02 DIGITALE LEEROMGEVING

Activeren of verlengen licentie
Op mijn.boomberoepsonderwijs.nl kun je jouw docentenlicentie activeren of verlengen. Hier vind je ook een overzicht van jouw actieve, verlopen en te verlengen licenties. Via je actieve licenties klik je eenvoudig door naar de digitale leeromgeving.

Nieuw is de optie om een licentie te verlengen. Wanneer een licentie verlengd kan worden, krijg je hiervan een pushbericht in de digitale leeromgeving. Je verlengt je licentie eenvoudig zelf in de Mijn Boom-omgeving. Via de instructievideo’s bekijk je gemakkelijk hoe je jouw licentie activeert of verlengt.

 

 

Opstarten met studenten / leerlingen
Met een webinar dat je on demand afspeelt in je klaslokaal, zijn de studenten in vijf minuten klaar voor het schooljaar. Bekijk het webinar via onderstaande knop.

Nieuwe functionaliteiten
We vinden het belangrijk dat de digitale leeromgeving aansluit bij jouw behoeften. Daarom zijn er aan de hand van jullie feedback bestaande functionaliteiten geüpdatet en nieuwe functies toegevoegd aan de digitale leeromgeving. Voor komend schooljaar hebben we de volgende functionaliteiten voor je klaarstaan:

 • automatisch nakijken van gesloten opdrachten
 • integratie met OneDrive zodat bronnen gesynchroniseerd worden en geopend kunnen worden in Office 365 (online en lokaal)
 • integratie met Somtoday

Benieuwd naar deze updates? Lees er over op onze site.

03 GROEPEN EN OPDRACHTEN

Groepen aanmaken en beheren
Jij maakt als docent de groep(en) aan waar je studenten zich bij aansluiten. Zo kun je met je klas aan de slag met de leermiddelen.

Opdrachten opgeven en nakijken
De student kan zelfstandig aan het werk, maar we laten je zien hoe je de opdrachten kunt nakijken. Bekijk daarvoor onze instructievideo’s.

04 Hulp nodig?

Meer weten over de digitale leeromgeving of hulp nodig?
Uiteraard ondersteunen we je met gebruikershandleidingen en video’s. Zo kun je altijd terugvinden hoe je met onze digitale leeromgeving werkt. Bekijk hier de veelgestelde vragen. Of ga direct naar de korte instructievideo’s of de uitgebreide printbare handleiding.

 

 

Kom je er toch niet uit of staat jouw vraag er niet bij? Onze klantenservice is altijd bereikbaar via  0522 235 235 of service@boomberoepsonderwijs.nl.

 

05 BESTELLEN

Goedkoop bestellen
Jouw studenten bestellen het goedkoopst via onze webshop. Stel in overleg met jouw educatief adviseur een leermiddelenpakket samen voor jouw studenten en ontvang 10% korting. Bekijk ook ons aanbod keuzedelen.

 

06 BLENDED LEARNING

Onderwijs geven kan op veel manieren: in een groep of individueel, fysiek of online, synchroon of asynchroon. Al die manieren vereisen een andere aanpak. Wanneer je ze op de juiste wijze weet te combineren (blended learning), verrijk je de leerervaring van de leerling/student.

Het ontwikkelen van blended learning is niet makkelijk. Daarom helpen we je graag met een artikel over onderwijsontwerp van blended learning van Barend Last. Barend is samen met Stefan Jongen de expert op dit gebied.

Ben je op zoek naar een praktisch handboek over dit onderwerp? Dan raden we van harte het boek Blended learning en onderwijsontwerp aan.

Meer vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.
 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.
 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!
 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.