• Lesmethodes
    MBO
    Algemene vakken
    Commercie
    Entree
    Facilitair
    Handel
    Horeca, reizen, leisure
    Hout, timmer, meubel
    ICT
    Keuzedelen
    Kopopleidingen
    Logistiek
    Mediawijsheid
    Nederlands
    Niveau 2 breed
    Office 365
    Ondernemer Handel
    Orde en veiligheid
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Sport & Bewegen
    Toets en Examentrainers
    ZDV | Business services
    Zorg en welzijn
    HAVO/VWO
    ICT
    Mediawijsheid
    Office 365
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Sport & Bewegen
    VMBO
    Algemene vakken
    BWI (Bouwen, Wonen en Interieur)
    Dienstverlening en Producten
    Economie en ondernemen
    Horeca, Bakkerij en Recreatie
    ICT
    Mediawijsheid
    Office 365
    Produceren, Installeren en Energie
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Sport & Bewegen
    Zorg en welzijn
    PRO/VSO
    Algemene vakken
    Ik, leren en werken
    Loopbaanoriëntatie
    Mediawijsheid
    Moderne vreemde talen
    Seksuele vorming
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Zorg en welzijn
    Alle lesmethodes
    Allround
    Angerenstein
    Be Sports-Minded
    Boom Burgerschap
    Boom Nederlands voor het mbo
    BrinkmanICT
    Dienstverleningexamens
    Edu4all
    Factor-E Dienstverlening
    Factor-E HZW
    Keuzedelen mbo
    Knowhow | Business
    Leefstijl
    MAND MAximaal NeDerlands
    Mbo breed opleiden
    Opleidingen HTM
    Pitch
    Roadmap 365
    Sarphati
    Sarphati | Commercie
    Sarphati | Kopopleidingen
    Sarphati | Ondernemer Handel
    Sportexamens
    Sportitude
    Sterk niveau 2
    StruX
    Tendens
    inORDE
  • Webshop
  • Evenementen
  • Actueel
    • Blogs
    • Nieuws
  • Digitale leeromgeving
  • Goed van start
  • Mijn boom
  • 088 030 1000
  • Contact
  • Teamviewer
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
150+ keuzedelen
20+ lesmethodes voor het beroepsonderwijs
Boom beroepsonderwijs

  • Mijn boom
  • 088 030 1000
  • Contact
  • Teamviewer
  • Lesmethodes
    MBO
    Algemene vakken
    Commercie
    Entree
    Facilitair
    Handel
    Horeca, reizen, leisure
    Hout, timmer, meubel
    ICT
    Keuzedelen
    Kopopleidingen
    Logistiek
    Mediawijsheid
    Nederlands
    Niveau 2 breed
    Office 365
    Ondernemer Handel
    Orde en veiligheid
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Sport & Bewegen
    Toets en Examentrainers
    ZDV | Business services
    Zorg en welzijn
    HAVO/VWO
    ICT
    Mediawijsheid
    Office 365
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Sport & Bewegen
    VMBO
    Algemene vakken
    BWI (Bouwen, Wonen en Interieur)
    Dienstverlening en Producten
    Economie en ondernemen
    Horeca, Bakkerij en Recreatie
    ICT
    Mediawijsheid
    Office 365
    Produceren, Installeren en Energie
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Sport & Bewegen
    Zorg en welzijn
    PRO/VSO
    Algemene vakken
    Ik, leren en werken
    Loopbaanoriëntatie
    Mediawijsheid
    Moderne vreemde talen
    Seksuele vorming
    Sociaal-emotionele vaardigheden
    Zorg en welzijn
    Alle lesmethodes
    Allround
    Angerenstein
    Be Sports-Minded
    Boom Burgerschap
    Boom Nederlands voor het mbo
    BrinkmanICT
    Dienstverleningexamens
    Edu4all
    Factor-E Dienstverlening
    Factor-E HZW
    Keuzedelen mbo
    Knowhow | Business
    Leefstijl
    MAND MAximaal NeDerlands
    Mbo breed opleiden
    Opleidingen HTM
    Pitch
    Roadmap 365
    Sarphati
    Sarphati | Commercie
    Sarphati | Kopopleidingen
    Sarphati | Ondernemer Handel
    Sportexamens
    Sportitude
    Sterk niveau 2
    StruX
    Tendens
    inORDE
  • Webshop
  • Evenementen
  • Actueel
    • Blogs
    • Nieuws
  • Digitale leeromgeving
  • Goed van start

Home » Blogs » Keuzevak Bijzondere keuken

Keuzevak Bijzondere keuken

VMBO

In januari verschijnt het herziene keuzevak voor de Bijzondere keuken (isbn: 9789037261929). Met dit keuzevak leren je leerlingen een bijdrage te leveren aan de bereiding en het beheren van horecaproducten voor maaltijden uit bijzondere keukens.

In het keuzevak komt het volgende aan bod:

  • klaarzetten, schoonmaken en voorbereiden van grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten
  • technieken voor het bereiden van tussenproducten en gerechten
  • handelingen en technieken voor het afwerken, garneren, doorgeven en presenteren.

Vier lesbrieven

Het keuzevak Bijzondere keuken van Edu4all bestaat uit vier lesbrieven:

  1. Lesbrief Italiaanse keuken
  2. Lesbrief Aziatische keuken
  3. Lesbrief Zuid-Amerikaanse keuken
  4. Lesbrief All over the world (wereldgerechten)

Opbouw

Elke lesbrief heeft dezelfde opbouw:

  • Taak 1 Kennismaken met de (Italiaanse, Aziatische, Zuid-Amerikaanse) keuken
  • Taak 2 Grondstoffen
  • Taak 3 Materialen en gereedschappen
  • Taak 4 (Italiaanse, Aziatische, Zuid-Amerikaanse) gerechten bereiden
  • Taak 5 Gerechten doorgeven
  • Taak 6 Voorbereiden op de toets
  • Begrippentrainer

Doe-opdrachten

De lesbrieven bevatten veel praktische doe-opdrachten waarmee de leerling zelf aan de slag gaat. Er zijn recepten bijgeleverd, maar je kunt er ook voor kiezen eigen recepten te delen met je leerlingen.

Het keuzevak verschijnt in een combipakket

De digitale leeromgeving versimpelt het leerproces voor docent en leerling doordat al het lesmateriaal en de studieresultaten overzichtelijk op één plek worden weergegeven. Docenten en leerlingen kunnen altijd en overal bij alle theorie, opdrachten, bronnen, filmpjes, animaties, stappenplannen en oefentoetsen. Voor de docent Daarnaast biedt deze leeromgeving inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet.

Verbeterde vormgeving

De strakke vormgeving en rustige bladspiegel leggen de focus op de juiste onderdelen, namelijk de taken en opdrachten. Ook de vele visuele content helpt bij het leren. Korte strips, infographics en tekeningen helpen de leerling om de theorie beter te laten beklijven.

Taalgebruik

Het taalgebruik in Edu4all is zo concreet mogelijk. Het maakt gebruik van heldere, begrijpelijke en context-gerelateerde taal.

Let op, het keuzevak van de eerste editie (9789037225006 Werken in een wereldkeuken, ook de Edubieb-variant) komt te vervallen.

vmbo , vo

Boom beroepsonderwijs
Het delen van kennis over het beroepsonderwijs, het volgen van ontwikkelingen en het bieden van lesmateriaal, handige tools en inspiratie zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, video’s, social media en downloads) als offline (via boeken en events).

Lees Interacties

Reacties

  1. Romy Groeneveld zegt

    17 juni 2024 om 10:58

    Goedemorgen,

    Wij gaan dit jaar starten met het keuzevak ‘de bijzondere keuken’ omdat dat dit keuzevak nieuw is voor ons zijn we opzoek naar een methode. Zouden jullie ons een boek kunnen toesturen zodat wij kunnen kijken of jullie methode aansluit bij ons en bij onze leerlingen.

    Alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    Romy Groeneveld
    Van haestrechtcollege te kaatsheuvel

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Neem contact op
088 030 1000
klantenservice@boom.nl
Algemeen
  • Over ons
  • Onderhoud en storingen
  • Vacatures
  • Contact
  • Webshop
Voorwaarden
  • Algemene voorwaarden
  • Cookieverklaring
  • Privacy policy
  • Disclaimer
Voor docenten
  • Mijn account
  • Teamviewer
Volg ons
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Onderdeel van Koninklijke Boom Uitgevers

Terug naar boven

Meldingen

×
×
×
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×