Sarphati_Ligistiek

Lesmethode voor de Logistiek-studenten niveau 2, 3 en 4

mbo niveau 1 / Entree, niveau 2, 3 en 4
100% KD-dekkend
Digitaal + papier

Sarphati Logistiek is vernieuwd en compleet

De docent is en blijft de belangrijkste schakel voor goed opgeleide studenten. Wij zetten de docent centraal en helpen met een compleet nieuw en actueel leermiddelenaanbod dat bestaat uit 12 basis- en profieluitgaven en verschillende vakspecifieke keuzedelen. Afgestemd op de beroepspraktijk, de kwalificatiedossiers Logistiek en Management transport en logistiek en de examens van ESS. Ons aanbod wordt ontwikkeld in samenwerking met experts uit het beroepenveld, logistieke warehouse- en vervoersbedrijven, Acrentis (VCA) en logistiek.nl. Met Sarphati | Logistiek stoom je jouw student klaar voor de veranderende arbeidsmarkt!

Het nieuwe leermiddelenaanbod is naast alle inhoudelijke aanpassingen op verzoek van de scholen uitgebreid met Opdrachtgestuurd onderwijs (OgO). Als antwoord op de vraag hoe je studenten blijft binden en boeien hebben we realistische beroepsopdrachten ontwikkeld die (vak)kennis en (beroeps)vaardigheden integreren en de student voorbereiden op de proeven van bekwaamheid. Deze opdrachten zijn zonder extra kosten onderdeel van de nieuwe combipakketten en geïntegreerd met de andere leermiddelen.

Sarphati | Logistiek biedt:

 • Actuele leermiddelen, afgestemd op de beroepspraktijk, het KD en de examens
 • Samenwerking met Acrentis (VCA-trainingen) en Logistiek.nl (onbeperkt toegang tot actuele artikelen en casussen)
 • Opdrachtgestuurd onderwijs: leren door te doen
 • Uitgebreide docentondersteuning

Het juiste 'overslagterrein'

Napoleon Bonaparte zei het al: ‘amateurs bespreken tactiek, professionals bespreken logistiek’. Het werken in de logistieke sector is veel meer dan alleen het transport van een stroom aan goederen van de ene naar de andere plaats. Naast dat jouw student straks als onderdeel van deze stroom fysiek bezig is, buigt hij of zij zich ook over de administratieve organisatie en moet hij op de hoogte zijn van actuele veiligheidsvoorschriften. Dat vergt onder andere competenties als accuratesse, flexibiliteit, teamwork, resultaatgerichtheid en zelfsturing. Ze moeten zich dus ontwikkelen als echte allrounders die stevig in hun schoenen staan. Met onze leermiddelen bieden we jou als docent het juiste ‘overslagterrein’ om jouw lessen optimaal in te richten en kennis over te dragen.

Sarphati | Logistiek
De expediteur van Kennis

Voorbereid op de beroepspraktijk van morgen

De ambitie van docententeams in het logistiek onderwijs waarmaken, daar willen wij met onze leermiddelen aan bijdragen. De docent is en blijft de belangrijkste schakel voor goed opgeleide studenten. Wij zetten de docent centraal en helpen met een uitgebreid, compleet en onderscheidend leermiddelenaanbod. Op deze manier stellen we docenten en teams in staat studenten klaar te stomen voor de veranderende arbeidsmarkt of voor doorstroom naar het hbo. In het nieuwe leermiddelenaanbod draait alles om de dagelijkse praktijk. De leerwerkboeken met opdrachten zijn er om de student de theoretische (vak)kennis aan te leren en voor te bereiden op de (ontwikkelingsgerichte of kwalificerende) theorie-examens. Bekijk de boeken door ons gratis proefmateriaal aan te vragen.

Vraag gratis proefmateriaal aan

Direct veilig aan het werk met een VCA-certificaat

Jouw student na zijn logistieke opleiding direct veilig en verantwoord mee laten draaien in het logistieke werkveld? Door onze samenwerking met Acrentis zorgen wij ervoor dat je student direct aan het werk kan en mág. Met onze digitaletrainingen  zorgen we ervoor dat de student zijn VCA-certificaat kan halen. Een VCA-certificaat is dé licence-to-operate in de logistiek, bouw, infra of de (proces)industrie.

Lees hier meer

Opdrachtgestuurd onderwijs

Onderzoek en ervaring wijzen uit dat leren in een beroepscontext leuker én effectiever is. Opdrachtgestuurd onderwijs (OgO) is ontwikkeld om studenten te binden aan en te interesseren voor de bijzondere wereld van de logistiek. Bij OgO komen (vak)kennis, vaardigheden, houding en praktijk bij elkaar. In de (integrale) beroepsopdrachten van Opdrachtgestuurd onderwijs werken studenten aan uitdagende opdrachten in de context van hun toekomstige beroep. De concrete taken en beroepssituaties zijn omgezet naar heldere thema’s die samen het complete programma vormen voor de opleiding. De (vak)kennis en (beroeps)vaardigheden van de kwalificatiedossiers zijn hierin compleet afgedekt.

Bekijk alle OgO thema’s

Waarom Sarphati | Logistiek

BEROEPSPRAKTIJK CENTRAAL

De leermiddelen dekken de kwalificatiedossiers en examentermen. Eén boek = één ESS examen. Maar voorop staat de logistiek; in leermiddelen, opdrachten en online content.

ONLINE PLATFORM LOGISTIEK.NL

De student heeft onbeperkte toegang tot de content op Logistiek.nl, het platform voor logistiek professionals. Studieopdrachten in het lesmateriaal linken aan content op de website. Op deze manier kunnen studenten in actuele onderwerpen aan de slag met specifieke opdrachten.

COMPLEET AANBOD

Theorie is een belangrijke basis voor kennis. Maar vakkennis en vaardigheden komen pas tot bloei in de beroepspraktijk. Daarom bieden wij een totaalconcept wat studenten helpt om zich succesvol voor te bereiden op die veranderende beroepspraktijk.

VOOR & DOOR DOCENTEN

Wij geloven dat de docent de sleutel vormt tot goed onderwijs. Docenten uit het hele land helpen actief mee in de ontwikkeling van leermiddelen.

STRUCTUUR LEERWERKBOEKEN

De leerwerkboeken van Sarphati | Logistiek zijn boeken waarin een duidelijke structuur zit met een goede basis aan theorie en opdrachten. Daarnaast zijn de boeken er vooral op gericht om de student erin te laten werken. Door onder andere schrijflijnen en invulbare tabellen kan de student actief aan de slag in zijn leerwerkboek.

VEILIG WERKEN MET VCA-TRAININGEN

Sarphati | Logistiek en Acrentis bieden samen VCA aan. Met onze digitale trainingen zorgen we ervoor dat de student zijn VCA-certificaat kan halen, zodat hij direct aan het werk kan en mág. Een VCA-certificaat is dé licence-to-operate in de logistiek, bouw, infra of de (proces)industrie.

OPDRACHTGESTUURD ONDERWIJS

Het nieuwe leermiddelenaanbod is naast alle inhoudelijke aanpassingen op verzoek van de scholen dit schooljaar uitgebreid met Opdrachtgestuurd onderwijs. Als antwoord op de vraag hoe je studenten blijft binden en boeien hebben we realistische beroepsopdrachten ontwikkeld die (vak)kennis en (beroeps)vaardigheden integreren en de student voorbereiden op de proeven van bekwaamheid. Deze opdrachten zijn zonder extra kosten onderdeel van de nieuwe combipakketten. Lees hier meer>

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Alle boeken van Sarphati | Logistiek zijn verkrijgbaar als combipakket, kies zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Bekijk hier het volledige aanbod.

Bekijk het totale aanbod

 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  Demo aanvragen

Ook interessant

Naast Sarphati | Logistiek bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht niveau 2

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

> Lees meer over Roadmap 365

Het laatste nieuws
Naar overzichtspagina

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over de lesmethode Sarphati | Logistiek?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Marije Smits
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Gerard Schröder
Educatief adviseur | Regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Wat onze klanten zeggen

Mourad over Sarphati | Logistiek
Zadkine Logistiek College
Binnen Zadkine Logistiek College maken wij voor de opleiding Logistiek Supervisor en Leidinggevende gebruik van de methode van Boom beroepsonderwijs. We zijn erg blij met de digitale ontwikkelingen die Boom beroepsonderwijs heeft ondergaan. Zowel docenten als studenten ervaren de methode als zeer prettig!

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.