Begin deze maand stonden scholieren op om de politiek duidelijk te maken dat zij zich zorgen maken om hun toekomst. Het klimaat verandert, en wij als samenleving moeten ervoor zorgen dat we over 50 of 100 jaar ook nog in dit land kunnen wonen. We moeten duurzamer met onze planeet omgaan is de boodschap.
Trendwatchers zien dat steeds meer bedrijven, organisaties en consumenten deze boodschap serieus nemen. Ook de overheid moet maatregelen gaan nemen. En onze jongeren dwingen het ze zelf af! Duurzaamheid is een blijvende trend. Duurzaamheid omvat veel. Het gaat onder andere over hoe we met personeel omgaan, hoe we ons restaurant of hotel inrichten, hoe we onze voeding aanbieden en hoe we inkopen.
Duurzame Ontwikkeling: een voorbereiding op de toekomst
Het is aan ons om de vakprofessionals van de toekomst bewust te maken van het belang van duurzaamheid en hoe we dat kunnen doen. Bijvoorbeeld in voeding. Steeds meer consumenten gaan bewuster eten. Ze zien wat ongezonde voeding met ons doet en dat het ons ziek kan maken. Daardoor verandert onze leefstijl en willen we gezonder eten. We zijn ons ook bewuster van de impact die het produceren van voedsel heeft op de natuur en het klimaat. Steeds meer mensen willen dat hun eten op een verantwoorde wijze wordt geproduceerd.
Een belangrijke trend dus voor ook in sectoren horeca, travel & leisure en facilitair waar het draait om gastvrijheid, om mensen te laten genieten en heel vaak draait dat om eten. En de koks, de gastheren en -vrouwen en de facilitair leidinggevende van de toekomst zullen steeds vaker hun gasten op een verantwoorde manier laten genieten van hun maaltijd. Maar dan moet je wel weten wat je daarin kan doen. En dat kan op vele manieren. Biologisch, van het seizoen, uit de regio, circulair, no waste op zo maar eens een paar termen te noemen.
Tips, les ideeënen trends van duurzaamheid in de gastvrije sector ontvangen?
Blijft op de hoogte door onze nieuwsbrief! De komende maanden gaan wij meer aandacht besteden aan duurzaamheid in de gastvrije sector. Houdt onze nieuwsbrieven en website in de gaten voor stappenplannen, tips, hoe je het gedrag van gasten, studenten en medewerkers kan veranderen, trends en welke initiatieven al zijn genomen.
Tendens Bediening is de methode voor de opleidingen Gastheer/-vrouw, Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en Leidinggevende bediening. Het lesmateriaal van Tendens Bediening is opgebouwd volgens de bekende leerlijn Tendens, maar binnen een nieuwe structuur en voldoet aan het kwalificatiedossier Bediening.