Opdrachtgestuurd onderwijs helpt je aansluiting te vinden met de studentengeneratie van nu. Tegelijkertijd breng je actuele onderwijskundige principes en de retailpraktijk in de klas. Lees dit artikel om te lezen hoe opdrachtgestuurd onderwijs helpt om handelsstudenten te binden en te boeien.
Hoe start je met opdrachtgestuurd onderwijs? Dat hangt samen met de vraag ‘hoe ga ik mijn onderwijs inrichten’? En dat start met het grove en fijne ontwerp van het curriculum. Als je daar dan mee bezig bent dan neem je het concept van opdrachtgestuurd onderwijs mee. De handleiding helpt je hierbij op weg.
In het aanbod van Sarphati | Retail zijn concrete taken en beroepssituaties uit de dagelijkse beroepspraktijk omgezet naar heldere thema’s en beroepsproducten.
De beroepsproducten binnen elk thema bevatten concrete taken die de Retailmedewerker, Retailspecialist of Retailmanager in de beroepspraktijk tegenkomt. Deze thema’s en beroepsproducten vormen het complete programma voor de opleiding. De (vak)kennis en (beroeps)vaardigheden van de nieuwe kwalificatiedossiers zijn hierin compleet afgedekt. En de student is voorbereid op de proeve van bekwaamheid.
Studenten werken in groepjes, het is fijn als hier op school een aparte ruimte voor beschikbaar is samen met docenten die de projecten willen begeleiden. De studenten werken aan opdrachten in oplopende moeilijkheidsgraad en afnemende sturing van de docent. Per week kun je ongeveer vier uur uittrekken voor opdrachtgestuurd onderwijs. Zo kun je in een periode een compleet thema behandelen.
Starten met opdrachtgestuurd onderwijs? Bekijk hier de handleiding, of neem contact op met een van onze adviseurs.
Opdrachtgestuurd onderwijs is per schooljaar 2022-2023 zonder extra kosten onderdeel van de nieuwe (deel)bundels en geïntegreerd met de herziene leermiddelen.
Geef een reactie