Deel 1 in de serie ‘Digitaal lesgeven, hoe dan?’
De afgelopen tijd zijn veel docenten behendig geworden in afstandsonderwijs. Helaas was dat noodgedwongen en daarom kwam het vooral aan op de basics: Lesgeven op afstand en vooral gefocust op de examens. Nu is er alweer een tijd een nieuw schooljaar gestart en is de vraag:
Hoe houden we een jaar lang de aandacht van de studenten vast? Ons antwoord: Met (digitale) interactie!
Digitaal lesgeven, hoe dan?
Dit is de eerste blog in de serie: ‘Digitaal lesgeven, hoe dan?’. In de komende tijd nemen wij je mee in de functionaliteiten van het digitale leerplatform van Boom beroepsonderwijs:
- Digitaal lesgeven, hoe begin je daarmee?
- Papieren versus digitaal boek
- Aan de zelfstudie
- Voortgang van studenten bijhouden
- Aan de slag met de digitale leeromgeving (licentie activeren en inloggen)
- Interactieve tools en extra’s bij jouw methode
Of je gaat werken met dit platform is aan jou, het boek op papier blijft gewoon bestaan. Maar in deze artikelen hopen wij je te overtuigen van de waarde van de digitale aanvullingen die er per boek zijn gedaan.
Is het digitale platform gratis?
De nieuwe standaard leermiddelen bij Boom beroepsonderwijs zijn combipakketten. Dat betekent dat de student bij het bestellen van het boek ook een licentie ontvangt. Met deze licentie krijgt hij toegang tot een digitale leeromgeving.
Op deze leeromgeving ziet de student de titel op de boekenplank staan. Of als hij meerdere licenties heeft geactiveerd, dan ziet hij al zijn titels staan.
Let op: Nog niet alle methodes of alle titels bij de methodes zijn al een combipakket. Vraag je accountmanager bij welke boeken jouw studenten een licentie ontvangen.
Het digitale boek
Per methode verschilt het wat je in de digitale omgeving kunt vinden. Maar over het algemeen zijn dit de opdrachten die bij dit boek horen. Daarnaast zijn er kennisvragen, rekenopgaven, proefexamens, links naar video’s, doorverwijzingen naar andere websites of interactieve tools.
Om een voorbeeld te geven, de student kan bij de boeken van de .info methodes doorklikken naar WRTS. Dat is een platform waarop je begrippen kunt leren en jezelf overhoren.
Docentenomgeving
Als docent kun je hier voor de hele methode een licentie aanvragen waarmee je toegang krijgt tot alle titels in één keer. Voor docenten staat er in de digitale omgeving ook docentenmateriaal klaar, zoals bijvoorbeeld antwoordenboeken.
Volg deze reeks blogs om alle ins en outs te leren van digitaal werken!
Geef een reactie