Lesmethode voor de opleiding dienstverlening niveau 2

Mbo niveau 2
KD Dienstverlening
Papier + digitaal

Dienstverlening breed opleiden op niveau 2

Op welke manier geef je invulling aan het kwalificatiedossier Dienstverlening? Met de methode Factor-E Dienstverlening niveau 2 sluit je volledig aan bij het combinatiedossier Dienstverlening waarin de drie uitstroomprofielen Medewerker Facilitaire dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn en Medewerker Sport & recreatie zijn uitgewerkt. Met deze methode kun je lesgeven aan combinatiegroepen, maar kun je ook de losse profielen blijven bedienen.

Factor-E Dienstverlening is voor:

  • Helpende Zorg en Welzijn
  • Medewerker Facilitaire dienstverlening
  • Medewerker Sport & recreatie

Speciaal voor de smalle opleiding Helpende Zorg en Welzijn bieden we ook Factor-E HZW aan. Voor de smalle opleiding Sport & recreatie bieden we Angerenstein Sport en Bewegen voor niveau 2.

Waarom Factor-E Dienstverlening

Werken zoals jij wilt: papier en/of digitaal

Factor-E Dienstverlening is beschikbaar als combipakket. Een combipakket bestaat uit thema’s in één pakket en een licentie; met de licentie krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.

Cursus: theorie

In de thema’s van het basisdeel wordt de theorie contextloos weergegeven. De theorie in de profielboeken is geschreven naar de context van het profiel.

Training: Praktische vaardigheden

Een training bestaat uit oefeningen waarmee je studenten vaardigheden kunnen trainen. Elke training wordt afgesloten met een demonstratie, waarin je student de aangeleerde vaardigheden laat zien.

Project: opdrachten

Een project bestaat uit specifieke casussen per opleiding of uit een casus voor alle opleidingen. Het doel van een project is om te leren samenwerken, je studenten werken dan ook in groepen aan een project.

BPV

In de de digitale leeromgeving vindt je student verschillende opdrachten die hij tijdens zijn stage kan uitvoeren. Elke BPV-opdracht wordt beoordeeld op een product en op professioneel getoond gedrag (prestatie-indicatoren).

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Alle boeken van Factor-E Dienstverlening zijn verkrijgbaar als combipakket, kies zelf hoe je werkt:
volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Breed basisdeel

Met Factor-E Dienstverlening starten je studenten met een breed basisdeel. Hierin zijn de opleidingen Helpende Zorg en Welzijn, Medewerker Facilitaire dienstverlening en Medewerker Sport & recreatie verwerkt. Het basisdeel van Factor-E Dienstverlening bestaat uit een set met 8 thema’s.

Bekijk het aanbod

Smal profieldeel

Na het brede basisdeel stroomt de student door naar een smal profieldeel. Voor zowel Helpende Zorg en Welzijn, Medewerker Facilitaire dienstverlening en Medewerker Sport & recreatie bieden we een smal profieldeel. Alle drie vanuit hetzelfde Sterk niveau 2 concept.

Bekijk het totale aanbod niveau 2 dienstverlening

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en studenten altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving 

digitale leeromgeving Boom

Meer inspirerende leermiddelen

Naast Factor-E Dienstverlening bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!
Bekijk domeinoverzicht niveau 2

Lees meer over de keuzedelen

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

Lees meer over Roadmap 365

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Nieuws & Blogs

5x oriënteren op onze methodes

Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]

Naar overzichtspagina

Meer weten over Factor-E Dienstverlening?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

 

Ron Ruizendaal
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Charlie Schuurman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Evenementen

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven technici en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.