Lesmethode speciaal voor Helpende Zorg en Welzijn niveau 2

Mbo niveau 2
KD-dekkend
Papier + digitaal

Studenten Helpende Zorg en Welzijn (HZW)

Factor-E HZW bestaat uit een basis- en profieldeel. Het lesmateriaal biedt de theorie en opdrachten overzichtelijk aan in één leer-/werkboek. Hierbij worden de werkprocessen in losse thema’s aangeboden waardoor het flexibel inzetbaar is. Factor-E HZW is inclusief theorie- en praktijktoetsen

Factor-E HZW biedt:

  • Duidelijke theorie die opgevolgd wordt door een of meer verwerkingsopdrachten
  • Theorie met verdieping en voorbeelden in de context van HZW
  • Doe-opdrachten in de context van HZW
  • Heldere structuur en vormgeving

Op zoek naar lesmateriaal voor Dienstverlening breed? Bekijk dan ons aanbod van Factor-E Dienstverlening.

Waarom Factor-E HZW

Werken zoals jij wilt: papier en/of digitaal

Factor-E HZW (basis- en profieldeel) is beschikbaar als combipakket. Een combipakket bestaat uit thema’s in één pakket en een licentie; met de licentie krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.

Thema's

Het basisdeel van de methode bestaat uit 8 thema’s die zowel de theorie als de opdrachten bevatten.

1. Planmatig werken
2. Communicatieve vaardigheden
3. Arbo, Kwaliteitszorg en Milieu
4. Schoonmaken en inrichten
5. Onderhoud en reparatie
6. Voeding
7. Administratie
8. Voorraadbeheer

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Lesmateriaal van Factor-E HZW is verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Bekijk hier het volledige aanbod.

Bekijk het totale aanbod

Bundel

De bundel is een set van meerdere boeken met een digitale licentie. Hiermee kan jouw student alle basisdelen en profieldelen aan het begin van de opleiding in één keer met korting aanschaffen. Er is een basisbundel beschikbaar met alle basisdelen en er zijn verschillende profielbundels. Wil je weten welke bundels er zijn, klik dan hieronder.

> Bekijk alle bundels

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving 

Ook interessant

Naast Factor-E HZW bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht Zorg en Welzijn

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

> Lees meer over Roadmap 365

Nieuws & Blogs

5x oriënteren op onze methodes

Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]

Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over de lesmethode Factor-E HZW?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met onze adviseur via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

 

Ron Ruizendaal
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Charlie Schuurman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven teams en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Wat onze klanten zeggen

Yvonne over Allround en Factor-E HZW
Noorderpoort
Mijn team en ik maken gebruik van de boeken voor de opleiding Servicemedewerker en voor Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2. Zeer bruikbare boeken. Goede afwisseling tussen theorie en doe-opdrachten. Wat ik als docent zeer prettig vind, is dat er BPV opdrachten, toetsen en projecten zijn, die zijn gekoppeld aan het boek. Als docent kan jezelf de keuze wel maken wat past bij jouw studenten.
M. de Wolf, Factor-E HZW
ROC Horizon College
Het is een werkbare methode die vriendelijk is en aansluit bij de studenten van niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.