Roadmap 365

mbo niveau 2,3,4, vo, hbo
100% KD-dekkend
Digitaal + papier

Roadmap 365 voor het onderwijs

Roadmap 365 is meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365. Onze lesmethode is erop gericht om je de apps van Microsoft 365 eigen te maken en je kennis en vaardigheden op te laten doen voor het efficiënt uitvoeren van taken in de beroepspraktijk of studie. Daarnaast is er de mogelijkheid om gericht te kunnen werken aan certificering voor Microsoft Office Specialist (MOS) certificering, SPL- of ICDL-examens. Dit laatste maakt de methode ook bijzonder geschikt voor maatwerk bij afstandsonderwijs of bedrijfstrainingen.

Roadmap 365 biedt:

  • de mogelijkheid om op elk vaardigheidsniveau in te stromen.
  • voorbereiding op de beroepspraktijk met een complete set aan passende Officeapplicaties.
  • praktische opdrachten, uitlegvideo’s, vaardigheidstoetsen en kennisvragen.
  • geschikt voor MOS-certificering, SPL en ICDL.

 

De opbouw van Roadmap 365

De lesmethode Roadmap bestaat is opgebouwd uit bouwstenen (Learning Blocks). Door een keuze te maken uit de Learning Blocks is het mogelijk om voor verschillende leerjaren een doorlopende leerlijn samen te stellen van basis tot expert.

De Learning Blocks zijn als volgt opgebouwd:

• Inleiding over het onderwerp of de opties die worden besproken.
• Video´s waarmee je ziet hoe een optie wordt uitgevoerd.
• Visuele stappenplannen waarin de opties worden uitgelegd.
• Simulaties waarmee het geleerde wordt herhaald.
• Kennistoetsen waarmee je het geleerde toetst met multiplechoice vragen.
• Simulatietoetsen waarmee je het geleerde in de praktijk brengt.

Aansluiting kwalificatiedossiers

Speciaal voor het mbo zijn er domeinboeken met een selectie van Learning Blocks die exact aansluiten bij de verschillende kwalificatiedossiers (kd’s).

Een voorbeeld van de opleiding Management-assistent, domeinboek Economie & administratie: Een student management-assistent mbo niveau-4 moet tenminste de beschikking hebben over de volgende Officevaardigheden in Excel op basisniveau; het maken van een tabel, datum/tijdfunctie, het invoeren en controleren van formules & functies, het maken van basisgrafieken en de basisvaardigheden van sorteren. In de app Word moet hij/zij de volgende vaardigheden onder de knie hebben: basisvaardigheden om een goede brief op te maken. Daarnaast moet hij/zij in de app PowerPoint een goede presentatie kunnen maken met animaties, geluid en SmartArt-graphics.

De Roadmap 365 route voor deze opleiding betreft dus een samenstelling van Learning Blocks uit de applicaties PowerPoint, Excel en Word compleet afgestemd op de beroepspraktijk in het domeinboek Economie & administratie.

Waarom Roadmap 365

Meer dan 100 Learning Blocks

De complete route van Roadmap 365 bestaat uit ruim 100 Learning Blocks. Door deze Learning Blocks onderling te combineren is er domeinspecifiek lesmateriaal ontstaan.

Een Learning Block bestaat uit uitleg over een specifiek thema met simulatie-opdrachten, uitlegvideo’s, toetsen en kennisvragen.

Gericht op de beroepspraktijk

Of een student nu specifiek gericht wil werken aan één app zoals bijvoorbeeld Excel of Word. Of dat hij zich wil voorbereiden op de beroepspraktijk met een complete set aan passende Officeapplicaties. Roadmap 365 is altijd de juiste route.

Perfecte match met het KD

De ideale route om studenten voor te bereiden op hun beroepspraktijk door middel van de mbo-domeinboeken.

Certificering

Roadmap 365 geeft je de juiste voorbereiding op een specialist- of expertcertificaat van Microsoft, voor een SPL-examen of voor het ICDL-certificaat.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Lesmateriaal van Roadmap is  verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt:
volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden.

Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Bekijk hier het volledige aanbod.

Bekijk het totale aanbod

Digitale bundel

Roadmap 365 biedt naast de standaard combipakketten van de apps en domeinen, nu ook een digitale bundel aan. Alle apps on demand beschikbaar in één bundel voor een scherpe prijs.

> Lees meer over de digitale bundel

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving 

Ook interessant

Naast Roadmap 365 bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht niveau 2

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over Roadmap 365?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Marije Holterman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Esma Larabi
Esma Larabi
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Leefstijl Open coördinatorentraining

Leefstijl Open coördinatorentraining Voor het slagen van het Leefstijl-programma is de Leefstijl-coördinator binnen een school van groot belang. Als coördinator regelt, stimuleert en ondersteunt u het programma binnen uw school. Deze training geeft vorm aan uw rol van Leefstijl-coördinator. U […]

Meer lezen »

Leefstijl Open basistraining voor PO

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor PO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de leerkracht om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

Wat klanten zeggen

Albert over Roadmap 365
TipTopTaal - Test & Training
Wij gebruiken de methode Roadmap 365 voor onze mbo 4 studenten. Past heel goed in de praktijk en is een goede basis voor degenen die door willen naar niveau MOS.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.