Sportitude voor het schoolexamenvak LO2 (vmbo TL/GL)

Digitaal + papier
Op basis van de exameneisen LO2
Gebaseerd op actuele ontwikkelingen en recente literatuur

Sportitude

Sportitude is de methode voor leerlingen die het schoolexamenvak LO2 volgen in de bovenbouw van het vmbo TL/GL. In de methode is veel aandacht voor het ontwikkelen van een beroepshouding.

Sportitude biedt:

  • duidelijke structuur
  • opdrachten met afwisselende werkvormen
  • breed palet aan leerlingenmateriaal
  • ondersteunend docentenmateriaal.

Vanaf schooljaar 2022-2023 is Sportitude beschikbaar als combipakket. De leerling ontvangt een boek en toegang tot de digitale leeromgeving.


Deze uitleg van de digitale leeromgeving gebruikt Be Sports-Minded als voorbeeld. Deze leeromgeving werkt hetzelfde als die van Sportitude. 

Waarom Sportitude?

Aandacht voor beroepshouding

De basis van de methode ligt in de ontwikkeling van de houding van de LO2-leerling, naar een beroepshouding.

Veel online leerlingmateriaal

LO2 is een praktijkvak. De theorie uit het boek is bedoeld als verdieping bij de opdrachten die digitaal worden aangeboden. Vanuit deze opdrachten wordt gekeken welke informatie de leerling nodig heeft om de opdracht te kunnen maken. In de digitale leeromgeving vindt de leerling ook diagnostische opdrachten en spelregels.

Ondersteunend docentenmateriaal

In de digitale leeromgeving vindt de docent handleidingen, antwoordmodellen, toetsvragen en de uitwerkingen daarvan.

Flexibel inzetbaar

Hoewel de methode logisch is opgebouwd, heb je de mogelijkheid een onderwerp naar eigen inzicht aan te bieden op een moment dat het bij jouw vakwerkplan en PTA past.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Sportitude is vanaf schooljaar 2022-2023 verkrijgbaar als combipakket, kies zelf hoe je werkt:
volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vindt de leerling naast informatie uit het boek ook veel opdrachten met afwisselende werkvormen. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Ontdek eenvoudig de mogelijkheden van de digitale leeromgeving.

Ontdek de digitale leeromgeving

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over de digitale omgeving 

Ook interessant

Naast Sportitude bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Be Sports-Minded

Be Sports-Minded is al jaren de meest gebruikte methode voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij voor havo/vwo. Altijd actueel dankzij het auteursteam met jarenlange praktische ervaring.

Lees meer over Be Sports-Minded

Edu4all

Al 20 jaar zijn wij de leermiddelenspecialist voor de beroepsgerichte vakken op het vmbo voor de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg.

Bekijk ons brede aanbod

Nieuws & Blogs

5x oriënteren op onze methodes

Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]

Naar overzichtspagina

Op de hoogte blijven van ons verbeterde blended aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer weten over Sportitude?

Neem vrijblijvend contact op. Mail ons op service@boomberoepsonderwijs.nl of maak online een afspraak!

Leefstijl Open Basistraining voor VO

Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in […]

Meer lezen »

Leefstijl Open Basistraining voor VO

Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO op 26 en 27 september 2024 De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.