Sociaal-emotioneel voorbereid op de toekomst!

Met Leefstijl werk je systematisch en schoolbreed aan een sociaal veilige school. Leefstijl biedt een compleet programma voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs/voortgezet speciaal onderwijs en mbo.

Bekijk de veelgestelde vragen over Leefstijl

Met Leefstijl werk je systematisch en schoolbreed aan een sociaal veilige school. Leefstijl biedt een compleet programma voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs/voortgezet speciaal onderwijs en mbo. Lees hier de veelgestelde vragen

Leefstijl ondersteunt de ontwikkeling van jongeren tot vrije persoonlijkheden met een gezond en realistisch zelfbeeld en het vermogen om eigen emoties en die van anderen te (h)erkennen. Dit wordt gerealiseerd door het aanleren van sociaal-emotionele vaardigheden en burgerschapsvaardigheden. Deze vaardigheden worden met inzet van thematische lessen ervaringsgericht getraind en geoefend.

Leefstijl is een preventief programma dat handvatten biedt voor wekelijkse (mentor)lessen. Er wordt gebruik gemaakt van onder andere activerende werkvormen, kringgesprekken en individuele opdrachten. In groepsverband wordt, naast de individuele leerling, ook de onderlinge verbondenheid van de groep versterkt.

Nationaal Programma Onderwijs: kies nu voor Leefstijl!

Maak nu gebruik van jouw menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs en kies voor Leefstijl! De menukaart biedt een aantal categorieën. Twee daarvan, domein C en D, bieden interventies die betrekking hebben op sociaal-emotionele aspecten van leerlingen en ontwikkeling van executieve functies.

Leefstijltraining

Om het Leefstijl-programma je eigen te maken is een Leefstijltraining noodzakelijk. Die volg je samen met je team op je eigen school, of je komt naar één van onze trainingsdagen die in een conferentiecentrum gehouden worden.

Tijdens de Leefstijltrainingen zorgen de trainers ervoor dat afstand er niet toe doet. Of het nu 1,5 meter is of dat je de training virtueel vanuit jouw eigen werkplek volgt. Heb je de basistraining van Leefstijl al gevolgd maar wil je meer? Neem dan contact met ons op. Onze trainers stellen graag samen met jou een training op maat samen.

Bekijk het trainingen overzicht

NIEUW: Hybride training

NIEUW: We bieden de training nu ook hybride vorm aan: deels online en deels fysiek. Onze Leefstijl trainers zijn ervaren in het digitaal trainen en zorgen voor een persoonlijk en praktisch programma met optimale interactie. Je volgt de online training vanuit huis of vanuit school, naast de fysieke training. Vraag een offerte aan voor een teamtraining. Een teamtraining vindt altijd plaats op een datum en locatie naar keuze. Kijk voor meer informatie op de methodepagina passend bij jouw onderwijs.

Sta op tegen pesten!

Iedere school wil zijn leerlingen een veilig leerklimaat bieden. Met het programma Leefstijl werk je preventief aan een veilige omgeving waarin pesten geen kans krijgt. Mocht pesten toch de kop opsteken, bieden we het extra interventieprogramma Sta op tegen pesten! Met het extra programma Sta op tegen pesten! wordt pesten effectief aangepakt. In drie gespreksrondes wordt het zeven stappenplan doorlopen, gebaseerd op de Engelse No Blame-methode. Door leerlingen te betrekken wordt pestgedrag geen individueel probleem maar een situatie waar de groep zelf invloed op uit kan oefenen.

Studiedag Sta op tegen Pesten!

Energizers

Breng de groep in beweging! Voor, tijdens of na de lessen Leefstijl, binnen of buiten de schoolmuren. Energizers geven de groep en deelnemers (zelf)vertrouwen. De honderden activiteiten uit Energize zijn geschikt voor jong en oud. Je kunt altijd gebruikmaken van de vier Energize-boeken: ze staan vol activiteiten die energie geven en deelnemers aanzetten tot kennismaken, samenwerken en evalueren. Met Energizes voorkom je pestgedrag en, als het wel gebeurt, pak je pesten effectief aan.

Bekijk de Energize boeken

Lions Quest International

Leefstijl is een internationaal programma gelieerd aan Lions Quest International, dat wereldwijd in meer dan 100 landen actief is. Ieder land heeft eigen educatief materiaal, gebaseerd op de educatieve aanpak die bekend staat als Social and Emotional Learning (SEL).

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Meer weten over Leefstijl?

Wij komen graag met jou in contact! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Robbert Diender
Educatief Adviseur | Regio Noord & Midden
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
Leo Korbijn
Educatief Adviseur | Regio Midden & Zuid
Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.