Sociaal-emotioneel voorbereid op de toekomst!

Met Leefstijl werk je systematisch en schoolbreed aan een sociaal veilige school. Leefstijl biedt een compleet programma voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs/voortgezet speciaal onderwijs en mbo.

Leefstijl: Effectief programma voor op school

Leefstijl ondersteunt de ontwikkeling van jongeren tot vrije persoonlijkheden met een gezond en realistisch zelfbeeld en het vermogen om eigen emoties en die van anderen te (h)erkennen. Dit wordt gerealiseerd door het aanleren van sociaal-emotionele vaardigheden en burgerschapsvaardigheden. Deze vaardigheden worden met inzet van thematische lessen ervaringsgericht getraind en geoefend. Leefstijl is een preventief programma dat handvatten biedt voor wekelijkse (mentor)lessen. Er wordt gebruik gemaakt van onder andere activerende werkvormen, kringgesprekken en individuele opdrachten. In groepsverband wordt, naast de individuele leerling, ook de onderlinge verbondenheid van de groep versterkt.

Nationaal Programma Onderwijs: kies nu voor Leefstijl!

Maak nu gebruik van jouw menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs en kies voor Leefstijl! De menukaart biedt een aantal categorieën. Twee daarvan, domein C en D, bieden interventies die betrekking hebben op sociaal-emotionele aspecten van leerlingen en ontwikkeling van executieve functies.

 

Leefstijl trainingen

Om het Leefstijl-programma je eigen te maken is een Leefstijltraining noodzakelijk. Die volg je samen met je team op je eigen school, of je komt naar één van onze trainingsdagen die in een conferentiecentrum gehouden worden.

Tijdens de Leefstijltrainingen zorgen de trainers ervoor dat afstand er niet toe doet. Of het nu 1,5 meter is of dat je de training virtueel vanuit jouw eigen werkplek volgt. Heb je de basistraining van Leefstijl al gevolgd maar wil je meer? Neem dan contact met ons op. Onze trainers stellen graag samen met jou een training op maat samen.

NIEUW: We bieden de training nu ook hybride vorm aan: deels online en deels fysiek. Onze Leefstijl trainers zijn ervaren in het digitaal trainen en zorgen voor een persoonlijk en praktisch programma met optimale interactie. Je volgt de online training vanuit huis of vanuit school, naast de fysieke training. Vraag een offerte aan voor een teamtraining. Een teamtraining vindt altijd plaats op een datum en locatie naar keuze. Kijk voor meer informatie op de methodepagina passend bij jouw onderwijs.

Nieuws- brief

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de lesmethode Leefstijl en de Leefstijl trainingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Extra interventieprogramma: Sta op tegen pesten!

Iedere school wil zijn leerlingen een veilig leerklimaat bieden. Met het programma Leefstijl werkt u preventief aan een veilige omgeving waarin pesten geen kans krijgt. Mocht pesten toch de kop opsteken, bieden we het extra interventieprogramma Sta op tegen pesten! Met het extra programma Sta op tegen pesten! wordt pesten effectief aangepakt. In drie gespreksrondes wordt het zeven stappenplan doorlopen, gebaseerd op de Engelse No Blame-methode. Door leerlingen te betrekken wordt pestgedrag geen individueel probleem maar een situatie waar de groep zelf invloed op uit kan oefenen.

Breng de groep in beweging met de Energizers!

Breng de groep in beweging! Voor, tijdens of na de lessen Leefstijl, binnen of buiten de schoolmuren. Energizers geven de groep en deelnemers (zelf)vertrouwen. De honderden activiteiten uit Energize zijn geschikt voor jong en oud. Je kunt altijd gebruikmaken van de vier Energize-boeken: ze staan vol activiteiten die energie geven en deelnemers aanzetten tot kennismaken, samenwerken en evalueren. Met Energizes voorkom je pestgedrag en, als het wel gebeurt, pak je pesten effectief aan.

Lions Quest International

Leefstijl is een internationaal programma gelieerd aan Lions Quest International, dat wereldwijd in meer dan 100 landen actief is. Ieder land heeft eigen educatief materiaal, gebaseerd op de educatieve aanpak die bekend staat als Social and Emotional Learning (SEL).

Advies nodig?

Mocht je nu nog vragen hebben over de methode Leefstijl, dan horen we het graag. Ook voor het inplannen van een (online) training of een offerteaanvraag, kun je contact met ons opnemen. We spreken je graag.

Cynthia Steffens Robbert Diender Leo Korbijn
Cynthia Steffens Robbert Diender Leo Korbijn
Educatief adviseur Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel Educatief adviseur Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland Educatief adviseur Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg
06 15 26 45 51 c.steffens@boom.nl 06 46 42 24 36 r.diender@boom.nl 06 46 71 60 33 l.korbijn@boom.nl
Nieuws & Blogs

Meer aandacht voor sociaal-emotionele vaardigheden in de klas van de toekomst

In samenwerking met McKinsey & Company liet Microsoft een onderzoek uitvoeren om te onderzoeken hoe we de klas van 2030 het beste kunnen voorbereiden op het bedrijfsleven van de toekomst. Door de snelle ontwikkelingen in de technologie de technologie kan tot 50% van de huidige banen door automatisering gaan verdwijnen. Uit het whitepaper dat naar aanleiding van het onderzoek is opgesteld, blijkt dat voor de banen die de meeste groei gaan doormaken niet alleen goede cognitieve vaardigheden zijn vereist, maar zeker ook sociaal-emotionele vaardigheden.

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.
  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.
  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!
  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.