Sociaal-emotionele vaardigheden voor het primair onderwijs

Structureel en preventief
Aandacht voor verschillen
Bevordert een gezond en veilig schoolklimaat

Leefstijl PO voor een gezond en veilig schoolklimaat

Met behulp van Leefstijl stimuleer je kinderen en jongeren zich te ontwikkelen tot sociaal vaardige, betrokken en zelfstandige volwassenen.

Sociale en emotionele competenties
Voor het optimaal functioneren van kinderen en het ontwikkelen van hun talenten zijn competenties als zelfvertrouwen, doordachte beslissingen nemen, luisteren, je gevoelens uiten en rekening houden met anderen onmisbaar. Leefstijl is een methode die niet alleen de emotionele intelligentie stimuleert maar, doordat kinderen beter in hun vel zitten, ook de cognitieve intelligentie.

Leefstijl is:

 • Vakoverstijgend
 • Bevordert een gezond en veilig schoolklimaat
 • Structureel en preventief
 • Aandacht voor verschillen.

Werken met Leefstijl PO

STRUCTUREEL EN PREVENTIEF

Met Leefstijl werk je structureel en preventief aan een gezond en veilig schoolklimaat.  Leefstijl sluit aan bij de kerndoelen voor gezond en redzaam gedrag. De methode biedt naast sociaal-emotionele competenties ook gezondheidsvaardigheden. De methode wil het sociale gedrag en de sociale betrokkenheid van leerlingen op school en thuis bevorderen, om hen uiteindelijk zo goed mogelijk in de maatschappij te kunnen laten functioneren.

TRAINING

Om het Leefstijl-programma je eigen te maken is een Leefstijltraining noodzakelijk. Die volg je samen met je team op je eigen school, of je komt naar één van onze trainingsdagen die in een conferentiecentrum gehouden worden. Je kunt de training ook in hybride vorm volgen. Deze training is deels online en deels fysiek. Je volgt de online training vanuit huis of vanuit school, naast de fysieke training.

INCLUSIEF DIGITAAL MATERIAAL

Voor het PO bieden we docentenhandleidingen en werkboeken per groep inclusief digitaal materiaal. De Jikke handpop en de voorleesboeken PO zijn daarnaast ook aan te schaffen.

BETROKKENHEID OUDERS

Om ouders zo veel mogelijk bij de lessen te betrekken, krijgen de kinderen na afloop van ieder thema het werkblad dat daar bij hoort mee naar huis. Het boek bevat informatie voor de opvoeders en leuke opdrachten die zij eventueel met hun kind kunnen maken.

Leefstijl-trainingen overzicht

Bij ieder Leefstijl-programma hoort een training. Tijdens deze training leer je het Leefstijl-materiaal kennen en toe te passen in je lessen. Sluit individueel aan bij één van de open-trainingen door een datum te kiezen. Wil je graag een teamtraining? Maak dan een keuze uit onderstaand aanbod en vraag vrijblijvend een offerte aan. Een teamtraining vindt altijd plaats op een datum en locatie naar keuze.

Leefstijl Coördinatorentraining
Leefstijl-training voor PO
Leefstijl-training voor VO
Leefstijl-training voor vso/pro/lwoo

Data open trainingen

Algemene voorwaarden voor trainingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ook interessant

Naast Leefstijl voor het primair onderwijs bieden wij binnen Koninklijke Boom uitgevers nog meer leermiddelen aan voor het PO. Dit doen we onder de vlag van Boom test onderwijs. Boom test onderwijs vindt dat je als professional die in of voor het onderwijs werkt, moet kunnen beschikken over de beste instrumenten die je helpen om de ontwikkeling van kinderen optimaal te ondersteunen. Daarom bieden zij een breed aanbod van toetsen, tests en informatie voor leerkrachten en docenten, intern begeleiders, remedial teachers, zorgcoördinatoren, (school)psychologen, orthopedagogen, schoolleiders en bestuurders in het (basis)onderwijs.

Toetsen

Boom test onderwijs biedt verschillende soorten toetsen:

 • verwachtingstoetsen
 • volgtoetsen
 •  verdiepende toetsen
 • diagnostische toetsen.

Lees meer over Boom test onderwijs

Boeken

Boom test onderwijs biedt een breed aanbod aan ondersteunende boeken. De volgende onderwerpen worden in de boeken behandeld: DLE, Didactiek & Professionalisering, Gedrag, Leren leren, NT2, Rekenen/Dyscalculie en Taal/Dyslexie.

Bekijk het aanbod

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Meer weten over Leefstijl?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Robbert Diender
Educatief Adviseur | Regio Noord & Midden
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
Leo Korbijn
Educatief Adviseur | Regio Midden & Zuid
Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland

Webinar Boom Digitaal

Per volgend schooljaar (2024/2025) is onze online leeromgeving Boom Digitaal geüpgraded. Tijdens de Boom Digitaal webinar presenteert Marije Smits hoe Boom Digitaal er uit komt te zien en wat er is veranderd. Daarnaast heb je de gelegenheid om al jouw […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.