In de theorie van inORDE worden een groot aantal vakinhoudelijke begrippen behandeld. Met de begrippentrainer inORDE kunnen studenten zichzelf op verschillende manier overhoren. inORDE maakt hiervoor gebruik van de in het VO populaire app WRTS. De app kan zowel op de pc als op de smartphone gebruikt worden.
Aan de slag
In de digitale leeromgeving vind de student onder Afsluiting een link naar de begrippentrainer.
De weblink leidt naar de website van WRTS. Voordat hij kan beginnen moet de student een account aanmaken. Studenten tot en met 18 jaar kunnen zonder kosten een WRTS basisaccount aanmaken. Wil de student meer oefenmogelijkheden of is hij 19 jaar of ouder? Dan is een betaald abonnement nodig.
Oefenvormen
Elke begrippenlijst kan met het gratis WRTS account op 3 manieren worden geoefend. De student ziet na beantwoorden van de vraag altijd het juiste antwoord.
Dictee
De beschrijving wordt voorgelezen.
Toets
Hier wordt de beschrijving gegeven en moet de student het begrip noteren.
Hints
Hier wordt de beschrijving gegeven en krijgt de student de eerste letter of de medeklinkers van het begrip te zien.
Belangrijk!
Standaard is WRTS zo ingesteld dat de student het begrip getoond krijgt en dan de beschrijving moet geven. De student moet voordat hij aan de oefening begint deze instelling aanpassen. Bij het onderdeel Algemeen moet Antwoord in het worden aangepast naar antwoorden met het Begrip.
Uiteraard moet in geval van de oefenvorm Dictiee de instelling Uitspreken > Spreek de vraag uit aan staan.
Begrippentrainer inORDE op de smartphone
Oefenen met begrippen op de smartphone kan ook. Download de WRTS app in de appstore en log in. Zoek bij Boeken op Beveiliger en open de titel Beveiliger 2/3 (inORDE). De nummers van de hoofdstukken in de app komen overeen met de nummers van de thema’s. Hoofdstuk 1 is dus Thema 1 Het beroep beveiliger.
Alle hierboven beschreven functies en werkwijze gelden ook voor de WRTS app op de smartphone.
Geef een reactie