In januari verschijnt het herziene keuzevak voor de Bijzondere keuken (isbn: 9789037261929). Met dit keuzevak leren je leerlingen een bijdrage te leveren aan de bereiding en het beheren van horecaproducten voor maaltijden uit bijzondere keukens.
In het keuzevak komt het volgende aan bod:
- klaarzetten, schoonmaken en voorbereiden van grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten
- technieken voor het bereiden van tussenproducten en gerechten
- handelingen en technieken voor het afwerken, garneren, doorgeven en presenteren.
Vier lesbrieven
Het keuzevak Bijzondere keuken van Edu4all bestaat uit vier lesbrieven:
- Lesbrief Italiaanse keuken
- Lesbrief Aziatische keuken
- Lesbrief Zuid-Amerikaanse keuken
- Lesbrief All over the world (wereldgerechten)
Opbouw
Elke lesbrief heeft dezelfde opbouw:
- Taak 1 Kennismaken met de (Italiaanse, Aziatische, Zuid-Amerikaanse) keuken
- Taak 2 Grondstoffen
- Taak 3 Materialen en gereedschappen
- Taak 4 (Italiaanse, Aziatische, Zuid-Amerikaanse) gerechten bereiden
- Taak 5 Gerechten doorgeven
- Taak 6 Voorbereiden op de toets
- Begrippentrainer
Doe-opdrachten
De lesbrieven bevatten veel praktische doe-opdrachten waarmee de leerling zelf aan de slag gaat. Er zijn recepten bijgeleverd, maar je kunt er ook voor kiezen eigen recepten te delen met je leerlingen.
Het keuzevak verschijnt in een combipakket
De digitale leeromgeving versimpelt het leerproces voor docent en leerling doordat al het lesmateriaal en de studieresultaten overzichtelijk op één plek worden weergegeven. Docenten en leerlingen kunnen altijd en overal bij alle theorie, opdrachten, bronnen, filmpjes, animaties, stappenplannen en oefentoetsen. Voor de docent Daarnaast biedt deze leeromgeving inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet.
Verbeterde vormgeving
De strakke vormgeving en rustige bladspiegel leggen de focus op de juiste onderdelen, namelijk de taken en opdrachten. Ook de vele visuele content helpt bij het leren. Korte strips, infographics en tekeningen helpen de leerling om de theorie beter te laten beklijven.
Taalgebruik
Het taalgebruik in Edu4all is zo concreet mogelijk. Het maakt gebruik van heldere, begrijpelijke en context-gerelateerde taal.
Let op, het keuzevak van de eerste editie (9789037225006 Werken in een wereldkeuken, ook de Edubieb-variant) komt te vervallen.
Romy Groeneveld zegt
Goedemorgen,
Wij gaan dit jaar starten met het keuzevak ‘de bijzondere keuken’ omdat dat dit keuzevak nieuw is voor ons zijn we opzoek naar een methode. Zouden jullie ons een boek kunnen toesturen zodat wij kunnen kijken of jullie methode aansluit bij ons en bij onze leerlingen.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Romy Groeneveld
Van haestrechtcollege te kaatsheuvel