Boom Digitaal en werken vanuit de ELO

Boom Digitaal is de online leeromgeving bij de leermiddelen van Boom Beroepsonderwijs. Leerlingen, studenten en docenten vinden hier onder andere interactieve opdrachten, video’s en ondersteunend lesmateriaal bij de leermiddelen van Boom Beroepsonderwijs.

Leerlingen, studenten en docenten kunnen rechtstreeks op Boom Digitaal inloggen. De meeste scholen werken via de ECK standaard. Leerlingen en studenten kunnen dan met hun schoolaccount inloggen op Boom Digitaal, vaak vanuit een link vanuit de ELO van de school. Leerlingen en studenten werken binnen Boom Digitaal en docenten kunnen in Boom Digitaal de voortgang van hun leerlingen en studenten volgen.

Als docenten opdrachten in Boom Digitaal in de ELO van de school willen plannen, moet er een koppeling tussen de ELO van de school en Boom Digitaal gerealiseerd worden. Om dit te faciliteren, is er binnen Boom Digitaal een API-koppeling beschikbaar, waarop ELO-leveranciers kunnen aansluiten. Een API (Application Programming Interface) beschrijft hoe de communicatie tussen de ELO van de school en Boom Digitaal plaatsvindt. Om te koppelen met de API-koppeling van Boom Digitaal moet een ELO-leverancier een hierop passende koppeling  implementeren.

Op dit moment ondersteunt de API-koppeling van Boom Digitaal het plannen van opdrachten in de ELO van de school. In de toekomst zal de functionaliteit uitgebreid worden naar klassen- en groepsbeheer en het uitwisselen van resultaten. Dit is mede afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de landelijke keten en programma’s Edu-V, Npuls en mbo digitaal.

Als je opdrachten in Boom Digitaal in de ELO van jouw school wilt plannen, dien je contact op te nemen met jouw ELO-leverancier. Deze dient een koppeling met de API-koppeling van Boom Digitaal te implementeren. Voor de benodigde technische informatie kan contact worden opgenomen met Boom Beroepsonderwijs. Jouw educatief adviseur beschikt over de juiste contactgegevens.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.