De toekomst zit vol veranderingen. Zo lijkt het verleden nu al niet meer op het heden. En dit blijft maar doorgaan, ook in het bedrijfsleven. Er komen nieuwe beroepen zoals internetrechercheurs, zorgrobot monteurs, een weerpolitie, koks die hun rechten met een 3D-printer bereiden en chip-tatoeëerders. Omdat dit laatste onderwerp de laatste tijd steeds meer besproken wordt, heb ik ervoor gekozen om mijn fantasieën hierover de vrije loop te laten gaan.
Zie je het voor je? Niet meer in- en uitchecken in de trein, geen betalingen meer met plastic en geen gedoe meer bij parkeerautomaten. Het enige wat je moet doen, is simpelweg je arm langs een sensor halen en klaar is kees. Makkelijk zat! Een inwoner uit Utrecht liet onlangs een chip implanteren, maar het verdient nog niet de schoonheidsprijs. Daarom denk ik dat er in de toekomst vraag komt naar een echte chip-tatoeëerder. Dat is geen tatoeëerder zoals wij die nu kennen die gebruik maakt van een tatoeage-naald en die werkt in een tattoo-studio. Een chip-tatoeëerder werkt in het ziekenhuis en maakt gebruik van een soort injectienaald. Deze tatoeëerder heeft een medische opleiding gevolgd om dit beroep te kunnen uitoefenen.
Vaardigheden
De vaardigheden die je nodig zult hebben om een chip-tatoeëerder te worden zullen verschillen van een stevige maag, tot het open staan van nieuwe technologieën. Ook zal je net als andere dokters goed met mensen kunnen omgaan. Dit is vooral belangrijk om het de patiënten zo veel mogelijk op hun gemak te stellen.
Opleiding
Op de opleiding leer je hoe je goed moet focussen op het minuscule en precieze werk. En je leert met druk om te gaan, wat als je iemand per ongeluk verminkt of de chip niet werkt? Verder zijn het dezelfde vaardigheden als andere verpleegopleidingen die je onder de knie moet hebben bij het behalen van je diploma.
Hoe wordt de chip gezet?
De behandeling werkt hetzelfde als inenten tegen ziektes. De tatoeëerder heeft een assistent en soms zelfs een stagiaire. Hij reinigt je huid, zet een minuscule chip op een soort injectienaald en plaatst deze vervolgens onder de huid. Je zal het lichtelijk voelen, maar nadat het wondje van de injectienaald geheeld is, merk je er nog weinig van.
En in de praktijk?
Iedereen vanaf 4 jaar krijgt een persoonlijke chip waarmee je alle dagelijkse dingen kan doen die nu met losse pasjes gedaan worden. Zo kun je in winkels betalen, online rekeningen betalen, met het openbaar vervoer en vliegtuigen reizen, je laten identificeren, tanken, parkeren, online inloggen op bijvoorbeeld social media, inchecken in een hotel, inchecken bij de kapper, de dokter of het gemeentehuis en noem het allemaal maar op. En het makkelijke is dat je de chip nooit kan kwijt raken! De chip laat je via een doktersafspraak in je arm implanteren en wanneer de korte behandeling achter de rug is, kan de toekomst pas echt beginnen.
Gekoppeld aan een app
Aan de chip zit een app verbonden die je via je mobiel of smartwatch kunt gebruiken. Via deze app kun je bijvoorbeeld zien hoeveel saldo je nog op je bankrekening hebt staan. Ook handig: je kan een limiet op je chip zetten via de app wanneer je dit nodig vindt.
Maakt het leven makkelijker
Het is nog de vraag wanneer dit wettelijk wordt ingevoerd, en het zal vast veel problemen met zich meedragen. Niet iedereen zal het hiermee eens zijn. Maar aan de andere kant maakt zo’n chip het leven zo veel makkelijker. Ik kijk vooral uit naar het feit dat ik nooit meer mijn OV-kaart kan vergeten of mijn bankpas kan kwijt raken. Een lichtere tas omdat er geen bomvolle portemonnee in zit lijkt me ook een fijn idee. Ik zou echter zelf geen chip-tatoeëerder willen worden, maar dat is puur om het feit dat ik buikpijn krijg van het ziekenhuis.
Geef een reactie