Het verhaal van Angerenstein Zorg & Welzijn verzorgende-IG
Wanneer je kwetsbaar bent door ouderdom, ziekte of beperking is het fijn om iemand om je heen te hebben die je vertrouwt en die je kan helpen beter te worden. Of om, wanneer beter worden niet meer gaat, ervoor te zorgen dat je met ondersteuning van de verzorgende-IG bekijkt wat nog wel mogelijk is om te blijven functioneren en deelnemen aan de maatschappij.
Een verzorgende-IG is vaak nauw betrokken bij de zorgvrager en is een eerste aanspreekpunt voor familie of mantelzorgers. Verzorgenden-IG zien mensen op de meest kwetsbare momenten tijdens het verlenen van
dagelijkse zorg. Zij ondersteunen de zorgvrager met hart en ziel en zetten vaak nét dat stapje extra om hun zorgvrager een glimlach te bezorgen. Ze verplaatsen zich in de belevingswereld van de zorgvrager om wensen en behoeften om te zetten naar de juiste zorg en ondersteuning op het juiste moment.
Hierdoor bevorderen zij het zelfbeeld en eigenwaarde en zorgen verzorgenden-IG ervoor dat de zorgvrager de regie blijft voeren over het eigen leven. Maar als professional moeten de verzorgenden-IG ook steeds de balans zien te vinden tussen dagelijkse praktijk, de organisatie, wet- en regelgeving en ethische vraagstukken. In een interprofessionele samenwerking werken ze samen met mantelzorgers, vrijwilligers en andere disciplines in de zorg vanuit één zorgplan, waarin de zorgvrager en zijn omgeving centraal staan.
In de lesmethode verzorgende-IG van Angerenstein Zorg & Welzijn zijn de kennis en vaardigheden gebundeld om de zorgprofessional van morgen voor te bereiden op zijn of haar toekomst. Door kennis op te doen vanuit de uitgebreide theorie, maar ook door te leren hoe te handelen tijdens – en voorbereid te zijn op – kritische beroepssituaties. Zo geven we zorgprofessionals de juiste kennis en vaardigheden om in hun beroepspraktijk zelfverzekerd en met gevoel voor verantwoordelijkheid te kunnen handelen.
Angerenstein Zorg & Welzijn
Samen maken we het beter!
Angerenstein Zorg & Welzijn bundelt theorie en praktijk om de welzijns- en zorgprofessionals van morgen voor te bereiden op hun toekomst.
Geef een reactie