In januari 2020 verschijnt bij Edu’Actief het keuzedeel De gastvrije kok K0891. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker in horeca en aanverwante zaken.
Meer en meer zie je bedrijven met een open keuken of gerechten die aan tafel worden bereid waardoor de gast zicht heeft op het proces en contact kan maken met niet alleen de gastheren en -vrouwen, maar ook met de koks.
Dit keuzedeel gaat over het verlenen van gastvrijheid door de kok. Als kok ga je actief meewerken in de bediening. Je zorgt ervoor dat gasten een plezierige beleving ervaren gedurende de tijd die ze doorbrengen in het bedrijf. Door jouw gastvrije optreden draag jij daar een belangrijk steentje aan bij. Om dit te kunnen moet je een aantal vaardigheden die voor gastheren en -vrouwen zo gewoon zijn ook leren beheersen. Je leert gastentypen herkennen en dat te gebruiken om gasten te adviseren. Je leert hoe je jouw gerechten kan uitserveren. En, je leert hoe je gerechten bereid in het zicht van de gast en tegelijkertijd informatie geeft over dat gerecht.
Met deze kennis en vaardigheden ben je als gastvrije kok van extra waarde voor jouw bedrijf! Je werk wordt leuker en het bedrijf succesvoller. Gasten die blij de deur uitlopen zijn immers de ambassadeurs voor het bedrijf.
In januari 2020 verschijnt bij Edu’Actief het keuzedeel De gastvrije kok K0891. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker in horeca en aanverwante zaken.
Beroepsecht, opdrachtgestuurd en gericht op 21e-eeuwse vaardigheden. Dat zijn de keuzedelen van Boomberoepsonderwijs. Digitaal via Boom digitaal of op papier waarmee uw studenten hun diploma op vele manieren kunnen verrijken.