StruX Entree is
- Leren door doen
- Ontdekken van eigen talenten
- Actief werken aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt.
StruX Entree behandelt alles wat de beginnend beroepsbeoefenaar moet kennen en kunnen aan het einde van de mbo-opleiding, zoals genoemd in het kwalificatiedossier Entree. Het gedrag dat beschreven wordt in de werkprocessen van het KD hebben wij vertaald in leerdoelen voor de student.
Kennis is belangrijk, dus leert de student vakvaardigheden en vakbegrippen; maar kennis alleen is niet voldoende. Daarom legt StruX Entree ook een brede basis met vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en 21ste-eeuwse vaardigheden. Daarmee ontdekt de student zijn eigen mogelijkheden en talenten, en bouwt hij aan zijn zelfvertrouwen. De student zal bewuster een keuze kunnen maken voor zijn loopbaan, dan wel richting arbeid, dan wel richting een vervolgopleiding.
Daar waar het relevant is, wordt in opdrachten naar deze werknemersvaardigheden verwezen en vindt er reflectie plaats.
StruX Entree bestaat uit:
- leer-werkboeken
- ondersteuning voor de docent in de vorm van diverse materialen
- toetsen
Werknemersvaardigheden
Dit leer-werkboek is speciaal ontwikkeld voor Kerntaak 1 van het kwalificatiedossier voor de Entreeopleiding. De zeven competenties die binnen de werkprocessen behandeld worden hebben wij vertaald naar de volgende hoofdstukken:
- Jezelf presenteren
- Werken in een bedrijf
- Werken in een team
- Je werk goed doen
- Je werk plannen
- Veilig en milieubewust werken
- Communiceren
- Eindopdracht
StruX Entree verkoop/retail
Thema 1 Goederen ontvangen en opslaan
P5-K1-W1: De assistent verkoop/retail controleert goederen en/of producten volgens voorschriften, op kwaliteit en kwantiteit.
Thema 2 Artikelen presenteren
P5-K1-W2: Onderhoudt de artikelpresentatie
Thema 3 Verzorgen van de werkplek
P5-K1-W3: Voert werk uit bij verzorgen en onderhouden van de werkplek en werkomgeving
Thema 4 Klanten ontvangen
P5-K2-W1: Ontvangt de klant en P5-K2-W2: Assisteert verkopende collega’s
StruX Entree Assistent Dienstverlening en zorg
StruX Entree Assistent Dienstverlening en zorg leidt studenten op voor de opleiding Entree Assistent Dienstverlening en zorg, niveau 1.
Thema 1 Omgaan met klanten
P2-K1-W3: Staat derden te woord en verwijst hen door.
Thema 2 Ruimtes gebruiksklaar maken
P2-K1-W1: Maakt (werk)ruimtes gebruiksklaar.
Thema 3 Zorgend werk en Thema 4 Dienstverlenend werk
Deze twee thema’s behandelen de complete leerstof van P2-K1-W2: Voert zorgend en/of dienstverlenend werk uit in werk-, woon- en leefomgeving
Dit werkproces bieden we aan in twee thema’s, elk in een eigen context. Thema 3 gaat over de ondersteuning van woon- en leefomgeving, de Algemene Dagelijkse en Huishoudelijke levensverrichtingen. Thema 4 betreft dienstverlenend werk, waaronder het uitvoeren van klein onderhoud, in een meer zakelijke omgeving. Daarnaast worden ook delen van Kerntaak 1 behandeld waar dat logisch is.
Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
Thema 1 Werkruimtes bedrijfsklaar maken
Dit thema gaat over het bedrijfsklaar maken van gastenruimtes en dienstenruimtes en betreft werkproces P7-K1-W1: Maakt (werk)ruimtes bedrijfsklaar
Hoofdstuk 1 Voorbereidende werkzaamheden (Mise-en-place, Mastieken maken, Ruimten klaarmaken, Het restaurant inrichten, Routing, Restauranttafels, Het terras bedrijfsklaar maken, Het buffet bedrijfsklaar maken, Facilitaire dienst)
Hoofdstuk 2 De tafels opdekken en indekken (poleren, op- en indekken, Linnengoed, Vaste attributen, Menage, Transport, Het couvert, Servetten)
Thema 2 Voedsel bewerken, verwerken en bereiden
Dit thema behandelt de werkprocessen:
- P7-K1-W2 Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten
- P7-K1-W3 Maakt voedingsproducten klantgereed en
- P7-K1-W1 Maakt (werk)ruimtes bedrijfsklaar – het onderdeel Goederen ontvangen
Thema 2 bestaat uit de hoofdstukken:
Hoofdstuk 1 Ontvangst goederen
- Hoofdstuk 2 Mise-en-place
- Hoofdstuk 3 Soepen en bouillons
- Hoofdstuk 4 Bereiden van groenten
- Hoofdstuk 5 Bereiden van eieren
- Hoofdstuk 6 Desserts
- Hoofdstuk 7 Verpakken van voedingsmiddelen
Thema 3 Veilig en hygiënisch werken
Thema 3 behandelt P7-K1-W4 Maakt (werk)ruimten, gereedschappen en machines schoon
Dit thema bestaat uit vier hoofdstukken:
- Hoofdstuk 1 Hygiënisch werken
- Hoofdstuk 2 Veilig werken
- Hoofdstuk 3 Duurzaam werken
- Hoofdstuk 4 Reinigen
Thema 4 Materialen- en warenkennis
Dit thema behandelt P7-K1-W1 Maakt (werk)ruimtes bedrijfsklaar. Het bestaat uit Materialenkennis en Warenkennis. Mastiek maken wordt behandeld in Thema 1.
Dit thema bestaat uit twee hoofdstukken:
Hoofdstuk 1 Materialenkennis (Serviesgoed, Office en serviestafel, Bar en buffet, Barapparatuur, Warmhoudapparatuur, Snijgereedschap, Afwas- en reinigingsapparatuur)
Hoofdstuk 2 Warenkennis (Fruit, Convenienceproducten, Zuivelproducten, Kaas, Vleeswaren, Eieren, Aardappelen, Groenten, Bladgroenten, Slasoorten, Stengelgroenten, Vruchtgroenten, Bloemgroenten, Koolsoorten, Peulvruchten)
StruX legt de praktische basis
Met StruX Entree ontdekken je studenten hun eigen talenten en laat je hen actief werken aan het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt.