Vanaf schooljaar 2024/2025 heeft onze online leeromgeving Boom Digitaal een nieuwe uitstraling en een upgrade wanneer het gaat om verschillende functionaliteiten. Met deze upgrade vernieuwen en verbeteren we onze online leeromgeving.

Wat vind je in onze online leeromgeving?

De online leeromgeving is een gebruiksvriendelijke tool die zowel voor de docent als voor leerling en student ondersteuning biedt. Als docent krijg je inzicht in de voortgang van je leerlingen of studenten. Daarnaast vind je er alle lesmaterialen, zoals theorie, kennis, animaties, illustraties, infographics, video’s en allerlei soorten opdrachten.

Waarom kiezen voor onze online leeromgeving?

  • Dankzij de heldere structuur en navigatie van het platform heb je geen losse tools meer nodig om je lessen vorm te geven. Je kunt eenvoudig (theorie)lessen stroomlijnen, kennis testen, opdrachten laten maken en (tussentijdse) toets momenten creëren voor je leerlingen of studenten.
  • De leeromgeving geeft je de mogelijkheid om moeiteloos kennis aan te bieden, toetsen af te nemen en online feedback te geven. Bij veel lesmethodes geeft het ook de mogelijkheid tot automatisch nakijken van oefen- en eindtoetsen, waardoor het beoordelingsproces efficiënter wordt.
  • De online leeromgeving biedt ook de mogelijkheid om de voortgang te volgen en toetsen klaar te zetten. Daarnaast bevat het handige functies, zoals het aanmaken van klassen en het inrichten van je eigen boekenplank.

Dit alles is geïntegreerd in één platform dat het leerproces naar nieuwe hoogten tilt en jou een efficiënte workflow geeft. Waardoor je meer tijd hebt voor waar het echt om draait: lesgeven.

 

Wat gaat er veranderen in Boom Digitaal?

De geüpgradede online leeromgeving Boom Digitaal krijgt niet alleen een nieuwe intuïtievere vormgeving, maar ook komen er inhoudelijk een aantal veranderingen. Hieronder lees je wat deze veranderingen gaan zijn.

Webinar gemist? Kijk hem hier terug!

Klik hier om de V&A te lezen.

1. Werken in eigen tempo

In de vernieuwde omgeving van Boom Digitaal geef je niet meer opdrachten op, waardoor jouw leerlingen of studenten op hun eigen tempo kunnen werken.

 

 

2. Boekenplank

In de geüpgradede omgeving van Boom Digitaal kan je zelf de volgorde van je boeken op de boekenplank indelen. Zo kan je de boeken die je het meest gebruikt bovenaan zetten.

3. Bronnen in de ELO

Door de verhuizing van de online leeromgeving naar een ander domein zullen de URL’s veranderen. Gebruik je momenteel snelkoppelingen naar boeken of opdrachten in het ELO systeem van jouw school? Dan zullen deze na de zomer aangepast moeten worden.

Meer over Boom Digitaal, werken vanuit de ELO en onze API koppeling lees je in deze blog: https://boomberoepsonderwijs.nl/werken-vanuit-de-elo/

4. Eigen bronnen koppelen

De nieuwe omgeving bevat voor jou de mogelijkheid om eigen bronnen toe te voegen aan de bronnen van het boek. Zo kun je jouw studenten ook verwijzen naar websites en documenten naast de bronnen die wij aanbieden.

5. Oud materiaal inkijken

Gezien we overgaan naar een nieuwe omgeving, zal het materiaal waar je studenten de afgelopen jaren in hebben gewerkt niet meer aangepast kunnen worden. Wel kun je alle resultaten en opdrachten na de overgang nog inzien.

6. Vertalen en voorlezen

De geüpgraded versie van Boom Digitaal biedt functies voor anderstalige studenten en studenten die moeite hebben met lezen. Zo kunnen studenten de teksten vertalen in vele verschillende talen én dit laten voorlezen.

Doelstelling

Boom Digitaal is de standaard binnen het mbo. Deze innovatieve digitale leeromgeving stroomlijnt het leerproces en maakt het toegankelijker. Boom Digitaal biedt docenten flexibiliteit in het aanbieden van lesmateriaal en het volgen en beoordelen van studenten en leerlingen. 

Boom Digitaal

Uitgangspunten

  • Toegankelijkheid en Flexibiliteit: De online leeromgeving maakt leren mogelijk met elk apparaat en vanaf elke locatie met internettoegang. Studenten en leerlingen hebben de vrijheid om in hun eigen tempo te studeren, op tijden die aansluiten bij hun schema, waardoor het leerproces uiterst flexibel en toegankelijk wordt.
  • Rijke Leeromgeving: De online omgeving biedt een uitgebreid scala aan leermiddelen, waaronder informatieve teksten, instructieve video’s, interactieve opdrachten en digitale toetsen. De diversiteit aan inhoud vergroot de betrokkenheid van studenten en creëert een dynamische leeromgeving.
  • Voortgang en Prestaties: Docenten kunnen de voortgang van elke individuele student volgen en prestaties grondig analyseren, waardoor gerichte ondersteuning mogelijk is wanneer dat nodig is.
  • Leren op je eigen manier: De online leeromgeving maakt differentiatie en gepersonaliseerd leren eenvoudig door lesmateriaal aan te passen aan de individuele behoeften en leerniveaus van studenten, wat een optimale leerervaring mogelijk maakt.
  • Kostenbesparend: De overgang naar deze leeromgeving resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen door de verminderde behoefte aan papieren leermiddelen. Het volledig digitaal werken is mogelijk en is ook goedkoper.
  • Leerprestaties en -resultaten: De inhoud van de interactieve leeromgeving houdt studenten en leerlingen betrokken en gemotiveerd.
  • Actuele Leermiddelen: We houden de inhoud van de online leeromgeving regelmatig up-to-date, zodat studenten en leerlingen altijd toegang hebben tot de meest actuele informatie. Docenten kunnen ook snel en eenvoudig relevante informatie en nieuws toevoegen en delen.
  • Duurzaam: Deze online leeromgeving draagt bij aan een duurzamer onderwijsmodel door de noodzaak voor gedrukte materialen te verminderen.
  • Efficiënt beheer van Leermiddelen: De online leeromgeving biedt docenten en hun teams een gestructureerde manier om lesmateriaal te organiseren, te delen en bij te werken, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparingen.
  • Online communicatie en samenwerking: Het platform faciliteert naadloze communicatie tussen docenten en studenten. Docenten kunnen vragen beantwoorden, feedback geven en aankondigingen doen, terwijl online samenwerking wordt bevorderd door middel van opdrachten waarbij studenten elkaar feedback geven.

De online leeromgeving biedt tevens handige functies zoals het aanmaken van klassen, het inrichten van een boekenplank, het nakijken van opdrachten, het volgen van voortgang en het klaarzetten van toetsen, alles geïntegreerd in één platform dat het leerproces naar nieuwe hoogten tilt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.