Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw Ontzorgweek. Daarnaast ontvang je iedere dag een kritische beroepssituatie met een animatie in jouw mailbox.

> De complete lesbrief
> Proefhoofdstuk Psychopathologie
> Extra verdiepingsmateriaal: Webinar Geert Bettinger
> Aan de slag met CanMEDS Rollen

 

De praktijk van de verzorgende-IG

Voor verzorgende-IG is een leven lang leren noodzakelijk om de veranderingen in de zorg bij te houden zodat zij kwalitatief goede zorg kunnen blijven bieden. De veranderingen in de zorg worden o.a. veroorzaakt door de ontwikkeling van nieuwe technieken en materialen, door resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en door maatschappelijke veranderingen.

De complete lesbrief

In deze lesbrief vind je een opdracht voor iedere dag. Je ontvangt de losse opdrachten ook iedere dag in je mailbox. Een opdracht duurt ongeveer 20 minuten.

Je kunt er ook voor kiezen om de gehele lesbrief over één of twee dagen te verdelen en de resterende dagen te gebruiken voor de kritische beroepssituaties. Het is aan jou hoe je je lessen indeelt.

Tip: Via het pijltje in de linkerbovenhoek kun je de lesbrief ook downloaden.

Kritische beroepssituaties

Bij elk thema van verzorgende-IG is er een kritische beroepssituatie geschreven. Een kritische beroepssituatie start met een aanleiding en vervolgens de beschrijving van de kritische beroepssituatie (casus), waarna de student wordt geconfronteerd met een realistisch probleem of dilemma. Bekijk de eerste kritische beroepssituatie hiernaast, je vind hier ook de animatie die je kunt gebruiken tijdens je les.

 

 

Proefhoofdstuk Psychopathologie

In het proefkatern van verzorgende-IG vind je het complete hoofdstuk psychopathologie om in te zetten tijdens je lesweek.

Extra verdiepingsmateriaal: Webinar Geert Bettinger

‘Fysieke overbelasting in de zorg is niet nodig / haptonomische verplaatsingstechnieken’ van Tinie Hake en ‘Door stil te staan kom je verder’ van Geert Bettinger. Deze twee titels geven de toekomstig professionals in de zorg een extra handvat tijdens hun stages maar ook zeker in hun verdere professionele carrière. Bij afname van de bundel voor verzorgende ontvang je deze twee boeken cadeau.

Bekijk hiernaast het verdiepende webinar met een voorbeeld van door stil te staan kom je verder.

Aan de slag met CanMEDS Rollen

Een professional is (over het algemeen) werkzaam vanuit competenties en rollen van de CanMEDS en past deze integraal toe bij al zijn werkzaamheden. Daarbij handelt hij/zij vanuit de wettelijke- en kwaliteitskaders en respecteert hij/zij de eigen mogelijkheden en grenzen.

Dit kan er voor zorgen dat de verzorgende-IG met tegenstrijdige belangen en ethische dilemma’s te maken krijgt die gewogen moeten worden om een keuze te maken in hoe te handelen zodat alle betrokkenen (zorgvrager, omgeving, (inter-)professionele ondersteuners)-zich daarin kunnen vinden en duurzame ondersteuning geboden kan worden aan de zorgdrager.

 

Vragen?

Heb je vragen over de Ontzorgweek of over Angerenstein voor verzorgende-IG? Onze adviseurs Charlie en Ron staan voor je klaar.

Ron Ruizendaal
Educatief adviseur | Regio Noord
Charlie Schuurman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.