Werken met Opdrachtgestuurd onderwijs (OgO)

Deze instructiepagina is bedoeld voor docenten die gebruik gaan maken van Opdrachtgestuurd Onderwijs (OgO) of voor docenten en teams die zich oriënteren op het invoeren van de nieuwe kwalificatiedossiers. Opdrachtgestuurd Onderwijs is zonder extra kosten onderdeel van de herziene leermiddelen. Een aanvulling op het bestaande lesmateriaal met realistische praktijkopdrachten, waarbij theorie en praktijk wordt geïntegreerd. Met OgO wordt het leermiddelenaanbod van Sarphati dus uitgebreid en compleet gemaakt.

Opdrachtgestuurd Onderwijs vraagt om een andere visie op onderwijs, waarbij de rol van de docent voor een belangrijk deel verschuift van overdrager van kennis naar begeleider van het leerproces. Omdat er wordt gewerkt met integrale beroepsopdrachten waarbij de inhoud zich over meerdere vakgebieden uitstrekt, is goede afstemming en samenwerking binnen het docententeam cruciaal om het leerproces optimaal te laten verlopen. Daarnaast is de programmering van het curriculum belangrijk. Bekijk hier alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met OgO.

Direct naar:
Docentenhandleiding OgO
Webinars OgO
Servicedocumenten
Contact adviseurs

Wil je een betere indruk van wat OgO inhoudt? Bekijk de video.

Docentenhandleiding OgO

De onderwijskundige uitgangspunten en opzet worden in de handleiding stap voor stap uiteengezet. Je kunt deze handleiding beschouwen als de spreekwoordelijke blik onder de motorkap van Opdrachtgestuurd onderwijs voor de retail. Alle relevante informatie is meegenomen voor een compleet en helder beeld van de didactiek en onderwijskundige visie.

Download hier de docentenhandleiding

Webinars OgO

In de onderstaande webinars nemen we jullie mee in de wereld van Opdrachtgestuurd onderwijs (Ogo). Wat is OgO? En hoe kunnen jullie het beste werken met OgO? En daarnaast geven  we je ook een aantal praktische tips & tricks hoe je Opdrachtgestuurd onderwijs kunt aanbieden aan jouw student en hoe je OgO integreert in jouw huidige lesprogramma.

Hulp nodig?

Vraag advies aan het team!

Naast jouw educatief adviseur is ook het ontwikkelteam van OgO bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk de video’s om te zien waarmee ze jou kunnen helpen. Stuur jouw vraag in via het contactformulier. Via dit formulier kun je ook een gesprek aanvragen met Erna of Walter.

Contactformulier

Servicedocumenten
Retailmedewerker, retailspecialist, retailmanager

De nieuwe dossiers van retail betekenen voor jou als docent een aanpassing op het onderwijs met nieuw ontwerp, examens en leermiddelen. Het invullen van nieuw handelsonderwijs met de juiste leermiddelen willen wij zo makkelijk mogelijk maken. Dat doen wij door de servicedocumenten van Sarphati | Retail en advies op maat. Het servicedocument geeft per titel de inhoud met koppeling naar de werkprocessen en kerntaken, de examens, de casussen en de thema opdrachten.

 

 

 

 

Bekijk de documenten hier: 

 1. Servicedocument retailmedewerker
 2. Servicedocument retailspecialist
 3. Servicedocument retailmanager

Contact

Voor informatie, voorbeeldmateriaal en referenties kun je terecht bij je vaste educatief adviseur. Op basis van een bezoek aan de school voor o.a. het doornemen van de behoefte en de leermiddelen die in gebruik zijn, zal de educatief adviseur in overleg met de uitgever een (implementatie)advies op maat geven. De scholen die in schooljaar 2021-2022 al werken aan de thema’s en beroepsopdrachten van Opdrachtgestuurd onderwijs kunnen rechtstreeks contact opnemen met de educatief adviseur. Bij vragen over het gebruik van de digitale leeromgeving van Sarphati | Retail neem je contact op met de helpdesk van Boom beroepsonderwijs via 0522235235 of service@boomberoepsonderwijs.nl.

Marije Smits
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Gerard Schröder
Educatief adviseur | Regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.