Programma kennisdelingsmiddag BrinkmanICT.info

 • 14:00 – 14:10 uur Welkom / opening
 • 14:10 – 14:55 uur Plenair: De case Koninklijke Boom uitgevers ICT-harmonisatie: hoe doe je dat efficiënt?
 • 14:55 – 15:05 uur Korte pauze
 • 15:05 – 15:50 uur Plenair: Multidisciplinair hybride ICT-onderwijs bij mbo Rijnland.
 • 15:50 – 16:00 uur Korte pauze
 • 16:00 – 16:35 uur Keuzeronde 1: Netwerken met Cisco
 • 16:00 – 16:35 uur Keuzeronde 2: IT Beheer anno nu!
 • 16:00 – 16:35 uur Keuzeronde 3: Android en Kotlin
 • 16:35 – 16:45 uur Afsluiting

Lees hieronder meer over alle sprekers en sessies van 21 april en maak je keuze uit de drie workshops.

Plenaire sessie
Organisatie en harmonisatie van een breed IT landschap

Koninklijke Boom uitgevers is een 180 jaar oud familiebedrijf bestaande uit meerdere werkmaatschappijen. Naast het uitgeven van boeken, tijdschriften en onderwijsmethoden bieden wij een breed spectrum aan online platformen, portalen en e-learning omgevingen. Bij elkaar meer dan 200 websites, applicaties en backofficesystemen met daarbinnen veel integratie en koppelingen.

Wat voor IT landschap komt daarbij kijken, en welke uitdagingen zijn er? Hoe organiseren we dat optimaal zodat we onze klanten betrouwbaarheid en kwaliteit leveren? En dat daarnaast ook onze 300 medewerkers ,verspreid over 5 locaties, hun werk efficiënt en veilig kunnen uitvoeren, zowel thuis als op kantoor. In deze masterclass leer je meer over de organisatie en harmonisatie van dit IT landschap. Meld je hier aan>>

Over de spreker:
Eric van der Loo is na afronding van een studie Informatica in Eindhoven in de jaren ’90, als mede oprichter van een Nederlands software bedrijf, ruim 20 jaar werkzaam geweest bij IT leveranciers. In die jaren vooral (inter)nationaal betrokken geweest bij het opzetten van, en leiding geven aan, consultancy teams en de implementatie van software applicaties. Vanaf 2012 werkzaam bij Koninklijke Boom uitgevers en daar onder meer betrokken geweest bij bedrijfsbrede projecten zoals de implementatie van Dynamics NAV, de selectie en consolidatie van alle hosting naar een private cloud, en de ontwikkeling van meerdere nieuwe kern-applicaties. Sinds 2018 vanuit de holding Koninklijke Boom uitgevers coördinerend voor de IT activiteiten en sinds november 2020 verantwoordelijk voor de gezamenlijke IT afdeling die ten dienste staat aan alle werkmaatschappijen.

 

Plenaire sessie
Multidisciplinair en hybride ICT-onderwijs bij mbo Rijnland

De integratie van het leren op school en op de werkplek met studenten met verschillende achtergronden. Het lijkt zo eenvoudig, maar het is een leertraject op vele fronten. Het vergt medewerking en geduld van de opdrachtgever, creativiteit en flexibiliteit van docenten. Studenten moeten in de praktijk leren samenwerken, hun activiteiten plannen, zelfstandig communiceren met opdrachtgevers en nog veel meer. Eddie Postma vertelt in deze masterclass hoe zij bij mbo Rijnland invulling geven aan het ICT onderwijs vanuit verschillende opleidingsdomeinen. Meld je hier aan>>

Over de spreker:
Eddie Postma is projectmanager en ondernemer. Hij heeft projecten aangestuurd bij commerciële organisaties zoals Unilever, Campina en Parkmobile en is werkzaam geweest in de Nederlandse omroepwereld en diverse gemeentelijke uitvoeringsinstanties. Nu is hij werkzaam voor mbo Rijnland als projectmanager van het Simulatiecentrum, en werkt hij nauw samen met CIV Smart Technology en de Dutch Innovation Factory aan innovatieve Smart Technology oplossingen voor het onderwijs.

Hans van Rheenen is ontwerper van onderwijs en vooral docent bij mbo Rijnland binnen de opleiding developer (applicatieontwikkeling) en Technicus engineering (Smart technology). O.a. mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleiding en het keuzedeel Smart technology.

 

Workshop
Netwerken v7.0 en Netwerken voor ICT-support v2.0

Netwerken v7.0 is de opvolger van Netwerken Routing en Switching deel 1, 2 en 3. Hierin is het nieuwe curriculum van Cisco volledig gevolgd. Ook Netwerken voor ICT-support v2.0 is een één op één vertaling van Networking Essentials van Cisco. Leer meer over de opzet van deze uitgaves in deze workshop.  Meld je hier aan>>

Over de spreker:
John Bakker is in 1980 begonnen als docent elektrotechniek op de Rijnmond MTS in Schiedam. En is als docent Netwerken op dezelfde school, maar dan als het ROC Albeda, 35 jaar later met pensioen gegaan.

Workshop 
ICT beheer anno NU!

Van de bekende ICT functies die knus ondergebracht waren in het bekende functiehuis zijn we door elkaar geschud door de digitale transformatie (Industrie 4.0). De moderne realiteit van ICT-beheer betreft:

 • Beheer van disruptieve technologiën (AI, robotica, cloud, etc.)
 • Lean/Agile werken (customer value, scrum projecten, DevOps ontwikkeling en beheer)
 • ‘High velocity IT’
 • Beheer-frameworks klaar voor deze nieuwe wereld (ITIL, SIAM, VeriSM)

In deze masterclass leer je wat er komt kijken bij het ICT-beheer van nu!

Meld je hier aan>>

Over de spreker:
Hans van den Bent heeft een taalkundige Master met eerstegraads lesbevoegdheid (Universiteit Leiden) en is werkzaam in de brede ICT wereld sinds 1988.

 • ICT omscholing en ‘met de poten in de klei’ 1988-1996
 • Internationaal opleider/consultant IT Service Management (ITSM) 1996-2010
 • Zelfstandig opleidingsadviseur (B-2-B) 2010-NU; managing partner van ICT Competence Factory
  • Competentieontwikkeling van ICT-professionals tijdens de digitale transformatie
  • Assessment van Hard-skills (European eCompetence framework e-CF ) -en- Soft-skills (TMA-methode)
  • Moderne mobiliteitsscenario’s: instroom, doorstroom, uitstroom
  • Fit-gap-analyse en leerpaden voor Re-skilling, Up-skilling

 

Workshop 
Android en Kotlin de nieuwe standaard

Deze workshop gaat over ons keuzedeel Android en Kotlin. Deze uitgave gaat over het programmeren van applicaties voor Android telefoons en tablets. Er is ruime aandacht voor de programmeertaal Kotlin, maar het materiaal gaat verder. Aan bod komt de werking van het Android besturingssysteem en het gebruik van sensoren.  Ook wordt er uitgelegd hoe app-0ntwikkelaars in kunnen spelen op huidige ontwikkeling zoals Artificiële Intelligentie. Mis het niet en meld je hier aan>>

Over de spreker:
Krijn Hoogendorp is auteur van boeken over Android, IoT en artificiële intelligentie. Na 15 jaar werkervaring in het bedrijfsleven (bij ABN Amro en IBM) is hij in 2015 overgestapt naar het onderwijs. Hij heeft een eerstegraads-lesbevoegdheid voor zowel het vak geschiedenis als informatica. Momenteel ligt zijn interesse bij cyber security en artificiële intelligentie.

 

 

Mis het niet!

Meld je nu aan voor de kennisdelingsmiddag. Deze zal via Microsoft Teams plaatsvinden op 21 april van 14.00 uur tot 16.45 uur. In het formulier kun je je tevens aanmelden voor de ICT masterclasses op 15, 28 en 29 april. Deelname is gratis.

Aanmelden>

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.