Maak jij de vertaalslag van bedrijfsprocessen naar IT oplossingen en geef jij samen met ons vorm aan de nieuwe IT organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Koninklijke Boom uitgevers zoekt een

Functioneel Analist (36 uur)

 

Wat ga je doen?

Als Functioneel Analist ben je de functionele schakel tussen de afdeling IT en de rest van de organisatie. In nauwe samenwerking met alle stakeholders analyseer je functionele eisen en wensen welke binnen de applicaties dienen te worden uitgevoerd.

Je vertaalt eisen en wensen naar functionele ontwerpen op basis waarvan een inschatting kan worden gemaakt over de benodigde inspanning, randvoorwaarden, kosten en doorlooptijd. Je werkt adviserend en ondersteunend gericht op een optimale inrichting en efficiënt gebruik van de applicaties. Je verliest hierbij de onderlinge afhankelijkheden en de gehele keten niet uit het oog. Je hebt een goede organisatie sensitiviteit en adviseert over het prioriteren van functionele eisen en wensen en het daarbij behorende releasemanagement.

Je bent verantwoordelijk voor het plannen, coördineren, en (laten) uitvoeren van (keten) testen. Voor het uitvoeren en inplannen van (acceptatie)testen onderhoud je nauw contact met de betrokken Delivery Manager en key-users.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur IT gericht.
 • Je kunt bedrijfsprocessen goed vertalen naar inrichting en gebruik van applicaties door middel van het analyseren van huidige en toekomstige processen;
 • Je beschikt over een duidelijke inhoudelijke visie met betrekking tot optimaliseren en versimpelen van processen;
 • Je beschikt over goede gespreks- en interview vaardigheden en organisatie-sensitiviteit.
 • Je beschikt over gedegen kennis van (administratieve) bedrijfsprocessen.
 • Je bent analytisch en het is jou natuurlijke stijl om proces- en systeemgericht te denken.
 • Je werkt secuur en systematisch.
 • Je brengt een gezonde dosis energie, gedrevenheid en enthousiasme mee.

Wat hebben wij jou te bieden?

We bieden je een uitdagende functie in een informele en lerende omgeving. Koninklijke Boom uitgevers biedt een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. De cao voor het Uitgeverijbedrijf is op deze functie van toepassing.

Werken bij Koninklijke Boom uitgevers
Binnen de holding Koninklijke Boom uitgevers is een aantal afdelingen ondergebracht, gericht op een professionele ondersteuning van de holdingdirectie en het management van de diverse werkmaatschappijen. De afdeling IT is één van die afdelingen.

Onze IT organisatie is centraal georganiseerd. Wij leveren alle IT applicaties, systemen, dienstverlenging en ondersteuning voor onze klanten, gebruikers en werkmaatschappijen. Dit in nauwe samenwerking met en ondersteuning van geselecteerde leveranciers en externe partners.

Je komt terecht in een transparant en informeel bedrijf waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt. Wij kijken met een kritische en constructieve blik naar onze werkzaamheden en gaan voor plezier in het werk. We zetten graag die ene stap extra.

Wij hebben meerdere kantoorlocaties in Nederland en bieden de keuze om te werken vanuit ons kantoor in Amsterdam, Den Haag of Meppel. Deels thuiswerken behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eric van der Loo, IT Manager, via e-mail e.vanderloo@boom.nl of telefoonnummer 0615239622.

Ben jij de collega die wij zoeken? Mail dan je motivatie en cv naar: Koninklijke Boom uitgevers in Meppel, t.a.v. Mirjam Bergsma, hoofd Personeel & Organisatie via sollicitatie@boom.nl.

 

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.