Praktijkonderwijs waarschuwt voor daling leerlingen; challenge of noodkreet?
Voorpaginanieuws en vette krantenkop (Stentor, 23 april 2024): “Praktijkonderwijs waarschuwt voor daling van aanmeldingen leerlingen”. Verderop in de krant is […]
Het examen bestaat, naast vakspecifieke kennis en vaardigheden, tegenwoordig voor een groot gedeelte uit Reken- en Officevaardigheden. Edu4all Algemene beroepsvaardigheden biedt leerlingen goede basisvaardigheden voor in hun stage en toekomstige werk. Er zijn werkboeken voor Rekenen in de context van een specifiek profiel en Werken met Windows en Office. Ook is er lesmateriaal dat voorbereid op stage en bijbaan en communiceren in de beroepspraktijk. De werkboeken van Edu4all Algemene beroepsvaardigheden kunnen naast de profiel- en keuzewerkboeken van Edu4all gebruikt worden.
Edu4all Algemene beroepsvaardigheden staat voor:
Op elk examen zitten er een paar pittige exemplaren bij: rekenopdrachten. Gelukkig kun je je leerling hier goed op voorbereiden met een van onze rekenwerkboeken. Beschikbaar voor de profielen ZW, EO, HBR en DP.
Om goed voorbereid te zijn op het examen en de vervolgopleiding moet je vaardig zijn met Windows en Office. Met onze werkboeken leert de leerling alle benodigde basisvaardigheden op een praktische manier.
Hoe bereid je je goed voor op je stage en bijbaan? Van voorstellen, netjes voor de dag komen, afspraken nakomen, vragen durven stellen tot meedoen aan een werkoverleg. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod.
Als je succesvol wilt zijn op school, tijdens je stage of je bijbaan, moet je goed kunnen communiceren. Met de praktische werkboeken Communiceren en Communiceren in de beroepspraktijk kan jouw leerling in een veilige setting oefenen om effectief te communiceren.
De werkboeken voor Algemene beroepsvaardigheden worden ondersteund met een digitale bronnenbak. In de werkboeken staan opdrachten in veel verschillende werkvormen. De theorie wordt aan de hand van verschillende soorten bronnen aangeboden. Door deze grote variatie in werkvormen en bronnen, krijgt de leerling de kans om op veel verschillende manieren de lesstof zich eigen te maken. Benieuwd hoe je ook in de klas kunt variëren met werkvormen? Bekijk onze tips & tricks.
De werkboeken bestaan uit vier delen. Elk deel bevat lesstof voor 12 lesuren van 50 minuten. De leerling maakt opdrachten om zich te oriënteren op het onderwerp, kennis op te doen en om vaardigheden en (beroeps)houding aan te leren.
Alle bronnen die de leerling nodig heeft om de opdrachten in het werkboek te kunnen maken, vindt hij in de bronnenbak op www.edu4all.nl.
Naast Edu4all Algemene beroepsvaardigheden bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.
De meest actuele en complete methode voor het examenvak LO2 voor de gemengde en theoretische leerweg.
Met Leefstijl werk je systematisch en schoolbreed aan een sociaal veilige school. De methode is voor het vmbo in 2020 volledig vernieuwd!
Voorpaginanieuws en vette krantenkop (Stentor, 23 april 2024): “Praktijkonderwijs waarschuwt voor daling van aanmeldingen leerlingen”. Verderop in de krant is […]
Er komt een nieuw examenprogramma voor het beroepsgerichte programma Economie en Ondernemen. Wat betekent dit en waar staan we in dit traject? Uitgever Jacobien Ubbinkt vertelt je er meer over. Op dit moment lopen er pilots bij een aantal scholen […]
De samenleving wordt steeds digitaler. Leerlingen hebben kennis en vaardigheden nodig om hier mee om te gaan. Daarom wordt digitale geletterdheid zo goed als zeker toegevoegd aan het curriculum. Hiervoor ligt een voorstel klaar. Maar hoe ga je als school aan de slag met digitale geletterdheid? Kennisnet ontwikkelde het handboek voor digitale geletterdheid. Het handboek omschrijft 4 fases, van inventarisatie tot integratie.
Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.
Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO op 20 en 21 maart 2025 De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden […]
Open coördinatorentraining Leefstijl Voor het slagen van het Leefstijl-programma is de Leefstijl-coördinator binnen een school van groot belang. Als coördinator regelt, stimuleert en ondersteunt u het programma binnen uw school. Deze training geeft vorm aan uw rol van Leefstijl-coördinator. U […]
Open coördinatorentraining Leefstijl Voor het slagen van het Leefstijl-programma is de Leefstijl-coördinator binnen een school van groot belang. Als coördinator regelt, stimuleert en ondersteunt u het programma binnen uw school. Deze training geeft vorm aan uw rol van Leefstijl-coördinator. U […]