Vmbo beroepsgericht voor Zorg en Welzijn

Digitaal + papier
Profiel- en keuzevakken
Praktisch, afwisselend en visueel

Oriëntatie op Zorg en Welzijn

Met Edu4all Zorg en Welzijn (ZW) oriënteren je leerlingen zich op het werkveld van Zorg en Welzijn. Ze gaan onder andere aan de slag in de thuiszorg, een zorghotel, een woondienstencentrum en een leefstijlcentrum. Het lesmateriaal voor het profiel Zorg en Welzijn is compleet vernieuwd en verkrijgbaar als combipakket. De leerling ontvangt naast lesbrieven op papier ook toegang tot de digitale leeromgeving met opdrachten en bronnen. Ook veel keuzevakken zijn beschikbaar als combipakket.

Edu4all profiel Zorg en Welzijn bevat:

  • 32 lesbrieven (per profielmodule 8 lesbrieven)
  • Digitale bronnen en bronnenboeken
  • Opdrachten in afwisselende werkvormen
  • Begrippentrainer
  • Praktische ‘doe-opdrachten’ gericht op de beroepspraktijk om aan de slag te gaan
  • Veel video’s en fotostappenplannen.

Waarom Edu4all?

Doen staat centraal

Het materiaal is doorspekt met praktische ‘doe’-opdrachten met beoordelingscriteria.

Flexibel werken

De lesmethode bestaat uit lesbrieven. 32 voor het hele profiel, 8 per module. Een lesbrief bevat stof voor 1 week. Jij bepaalt welke lesbrief jouw leerlingen wanneer maken. De lesbrieven kunnen verbonden worden aan werkplekken, maar dat hoeft niet.

Bronnen online en op papier

Alle benodigde bronnen staan in de digitale leeromgeving. Alle theoriebronnen zijn ook gebundeld in een theorieboek. Dit theorieboek kan optioneel naast de digitale leeromgeving ingezet worden.

Afwisselende opdrachten

De lesbrieven bevatten opdrachten met veel afwisselende werkvormen, zodat de leerling op veel verschillende manieren met de stof aan de slag gaat.

Begrippentrainer

In toetsen en op het examen spelen begrippen een belangrijke rol. Met de begrippentrainer van Edu4all kan de leerling veel oefenen met begrippen die horen bij het profiel Zorg en Welzijn.

Visuele inhoud

Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. Daarom wordt in het lesmateriaal veel gebruik gemaakt van afbeeldingen, animaties, video’s en fotostappenplannen.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

De nieuwe lesbrieven van Edu4all Economie en Ondernemen zijn verkrijgbaar als profiel- en modulepakket. Je kiest zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Profielpakket

Met een profielpakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel een map met 32 lesbrieven als toegang tot de digitale leeromgeving. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving.

Bekijk het profielpakket

Modulepakket

Met een modulepakket krijg je een set van 8 lesbrieven behorend bij de module van het profiel en toegang tot de digitale leeromgeving.

Bekijk de modulepakketten

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  Demolicentie aanvragen

Ook interessant

Naast Edu4all Economie en Ondernemen bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Sportitude

De meest actuele en complete methode voor het examenvak LO2 voor de gemengde en theoretische leerweg.

Lees meer over Sportitude

Leefstijl

Met Leefstijl werk je systematisch en schoolbreed aan een sociaal veilige school. De methode is onlangs voor het vmbo volledig vernieuwd!

Lees meer over Leefstijl

Nieuws & Blogs

Nieuw Examenprogramma Economie en Ondernemen

Er komt een nieuw examenprogramma voor het beroepsgerichte programma Economie en Ondernemen. Wat betekent dit en waar staan we in dit traject? Uitgever Jacobien Ubbinkt vertelt je er meer over. Op dit moment lopen er pilots bij een aantal scholen […]

Naar overzichtspagina

Niets missen over Edu4all? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer weten over Edu4all Zorg en Welzijn?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Robbert Diender
Educatief Adviseur | Regio Noord & Midden
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
Leo Korbijn
Educatief Adviseur | Regio Midden & Zuid
Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland

Leefstijl Open Basistraining voor VO

Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in […]

Meer lezen »

Leefstijl Open Basistraining voor VO

Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO op 26 en 27 september 2024 De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.