Edu4all Algemene beroepsvaardigheden

Digitaal + Papier
Onder- en bovenbouw
Basisvaardigheden

Algemene beroepsvaardigheden

Het examen bestaat, naast vakspecifieke kennis en vaardigheden, tegenwoordig voor een groot gedeelte uit Reken- en Officevaardigheden. Edu4all Algemene beroepsvaardigheden biedt leerlingen goede basisvaardigheden voor in hun stage en toekomstige werk. Er zijn werkboeken voor Rekenen in de context van een specifiek profiel en Werken met Windows en Office. Ook is er lesmateriaal dat voorbereid op stage en bijbaan en communiceren in de beroepspraktijk. De werkboeken van Edu4all Algemene beroepsvaardigheden kunnen naast de profiel- en keuzewerkboeken van Edu4all gebruikt worden.

Edu4all Algemene beroepsvaardigheden staat voor:

  • werken aan de beroepshouding
  • werken aan softskills
  • ideale voorbereiding op stage en toekomstig werk.

Edu4all Algemene beroepsvaardigheden zelf ervaren?

Bekijk het aanbod in de webshopBekijk gratis proefmateriaal

Waarom Algemene beroepsvaardigheden

Rekenen in de profielcontext

Op elk examen zitten er een paar pittige exemplaren bij: rekenopdrachten. Gelukkig kun je je leerling hier goed op voorbereiden met een van onze rekenwerkboeken. Beschikbaar voor de profielen ZW, EO, HBR en DP.

Windows- en officevaardigheden

Om goed voorbereid te zijn op het examen en de vervolgopleiding moet je vaardig zijn met Windows en Office. Met onze werkboeken leert de leerling alle benodigde basisvaardigheden op een praktische manier.

Voorbereiden op stage en bijbaan

Hoe bereid je je goed voor op je stage en bijbaan? Van voorstellen, netjes voor de dag komen, afspraken nakomen, vragen durven stellen tot meedoen aan een werkoverleg. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod.

Communiceren

Als je succesvol wilt zijn op school, tijdens je stage of je bijbaan, moet je goed kunnen communiceren. Met de praktische werkboeken Communiceren en Communiceren in de beroepspraktijk kan jouw leerling in een veilige setting oefenen om effectief te communiceren.

Varieer en leer meer

De werkboeken voor Algemene beroepsvaardigheden worden ondersteund met een digitale bronnenbak. In de werkboeken staan opdrachten in veel verschillende werkvormen. De theorie wordt aan de hand van verschillende soorten bronnen aangeboden. Door deze grote variatie in werkvormen en bronnen, krijgt de leerling de kans om op veel verschillende manieren de lesstof zich eigen te maken. Benieuwd hoe je ook in de klas kunt variëren met werkvormen? Bekijk onze tips & tricks.

Werkboeken

De werkboeken bestaan uit vier delen. Elk deel bevat lesstof voor 12 lesuren van 50 minuten. De leerling maakt opdrachten om zich te oriënteren op het onderwerp, kennis op te doen en om vaardigheden en (beroeps)houding aan te leren.

Bekijk alle werkboeken van Edu4all ABV

Bronnenbak

Alle bronnen die de leerling nodig heeft om de opdrachten in het werkboek te kunnen maken, vindt hij in de bronnenbak op www.edu4all.nl.

Ook interessant

Naast Edu4all Algemene beroepsvaardigheden bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Sportitude

De meest actuele en complete methode voor het examenvak LO2 voor de gemengde en theoretische leerweg.

Lees meer over Sportitude

Leefstijl

Met Leefstijl werk je systematisch en schoolbreed aan een sociaal veilige school. De methode is voor het vmbo in 2020 volledig vernieuwd!

Lees meer over Leefstijl

Nieuws & Blogs

Nieuw Examenprogramma Economie en Ondernemen

Er komt een nieuw examenprogramma voor het beroepsgerichte programma Economie en Ondernemen. Wat betekent dit en waar staan we in dit traject? Uitgever Jacobien Ubbinkt vertelt je er meer over. Op dit moment lopen er pilots bij een aantal scholen […]

Naar overzichtspagina

Meer weten over Algemene beroepsvaardigheden?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Robbert Diender
Educatief Adviseur | Regio Noord & Midden
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Maak een online afspraak

Leo Korbijn
Educatief Adviseur | Regio Midden & Zuid
Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland

Maak een online afspraak

Leefstijl Open Basistraining voor VO

Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in […]

Meer lezen »

Leefstijl Open Basistraining voor VO

Tweedaagse Leefstijl Open Basistraining voor VO op 26 en 27 september 2024 De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.