Keuzedelen voor alle domeinen

mbo niveau 1, 2, 3 en 4
100% KD dekkend
digitaal + papier

Meer dan 125 keuzedelen

Met meer dan 125 keuzedelen voor vrijwel alle domeinen heeft je student echt iets te kiezen om zijn of haar mbo-opleiding te verrijken. De keuzedelen zijn beroepsecht, opdrachtgestuurd en gericht op 21e-eeuwse vaardigheden. Keuzedelen Edu’Actief gaan uit van leren door te doen en verlopen volgens een projectmatige aanpak. Je student gaat actief op zoek naar informatie en werkwijzen. Op deze manier kunnen de keuzedelen ook aansluiten op de regionale beroepspraktijk.

Keuzedelen Edu’Actief biedt:

 • Een volwassen benadering van de student
 • Materiaal voor zowel BOL als BBL
 • Mogelijkheid voor portfolio-opbouw
 • Uitgebreide docentondersteuning

Waarom Keuzedelen Edu'Actief

Leren door doen: opdracht gestuurd

Samen met het werkveld is er een concept ontwikkelt, die uitgaat van zelfsturend en zelfverantwoordelijk leren. Dat geeft je student eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om zelf te ontdekken en te leren. De docent ondersteunt hierbij en geeft eventueel uitleg.

Theorie en opdrachten

Elk keuzedeel is opgesplitst in hoofdstukken van 40 of 80 SBU. Een hoofdstuk bestaat uit een korte inleiding, subleerdoelen, oriëntatieopdracht(en), opdrachten en theorie, een Test je kennis-opdracht en een begrippenlijst. De opdrachten zijn verwerkingsopdrachten die een-op-een aansluiten op de theorie, of doe-opdrachten waarbij gewerkt wordt aan beroepsproducten die aansluiten op de praktijk. De beroepsproducten worden onderdeel van het portfolio. Naast de theorie wordt er bij opdrachten gebruik gemaakt van digitale bronnen als filmpjes, protocollen of weblinks.

Inclusief examenmateriaal

Vrijwel alle keuzedelen van Edu’Actief worden geleverd inclusief examenmateriaal. Met de examenmaterialen kun je zelf vorm en inhoud geven aan de examinering
van keuzedelen. In de digitale docentenhandleiding vind je beoordelingsprotocollen. Het gebruik van deze beoordelingsprotocollen is een dekkend exameninstrument voor het keuzedeel, maar niet vastgesteld. Conform de huidige regelgeving is dat ook
niet nodig.

Werken zoals jij wilt: papier en/of digitaal

Keuzedelen Edu’Actief bestel je als combipakket of als bundel. Een combipakket bestaat uit één boek en een licentie; met de licentie krijg je toegang tot de aangeschafte titel in de digitale leeromgeving. Met de bundel ontvangt je student digitaal toegang tot alle keuzedelen. De domeinbundel geeft toegang tot alle keuzedelen van een specifiek domein.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Bijna alle keuzedelen zijn verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt:
volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving.

> Bekijk het totale aanbod

 

Bundel

Wil je verschillende keuzedelen inzetten voor jouw studenten? Maak dan
gebruik van onze keuzedelen bundels. De standaard bundel bestaat uit
een licentie met daarin ALLE ruim 125 keuzedelen uit ons aanbod.
Daarnaast zijn nu ook de domeinbundels beschikbaar.

> Bekijk alle bundels

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  Demo aanvragen

Ook interessant

Naast Keuzedelen Edu’Actief bieden wij ook de volgende aanvullende leermiddelen:

Examenmateriaal

Vrijwel alle keuzedelen zijn voorzien van een beoordelingsdocument. In dit document wordt uitgelegd hoe je het examen vorm kunt geven. Dit kan op verschillende manieren:

 • portfoliobeoordeling van de aangegeven opdrachten, inclusief beoordeling van het toepassen en gebruiken van 21e-eeuwse vaardigheden per werkproces
 • de uitdaging als examen
 • een theorietoets in combinatie met de uitdaging of als voorwaardelijk om de uitdaging te mogen uitvoeren
 • portfoliobeoordeling als voorwaardelijk voor het mogen uitvoeren van de uitdaging.

Met behulp van de meegeleverde beoordelingsprotocollen kun je als school zelf je examen laten vaststellen door de examencommissie. De beoordelingsprotocollen zijn ook beschikbaar in een studentenversie.

Domeinbundels

Sinds dit schooljaar zijn ook de domeinbundels beschikbaar! In deze domeinbundel zijn alle keuzedelen opgenomen die gekoppeld zijn aan en/of relevant zijn voor specifieke domeinen/opleidingen. Het betreft zowel de generieke als vakspecifieke keuzedelen. Gemiddeld zitten er tussen de 30 en 50 keuzedelen in een bundel. De bundels worden om de 6 maanden (in januari en augustus) automatisch aangevuld met de laatste keuzedelen. Ga naar de webshop om de bundels te bestellen of bekijk hieronder in de domeinoverzichten welke titels er in elke bundel zitten.

> Ga naar de webshop

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

MEER OVER NIVEAU 2
ALLE KEUZEDELEN NIVEAU 2

Meer weten over de keuzedelen?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Marije Smits
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Charlie Schuurman
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Gerard Schröder
Educatief adviseur | Regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Bert Visscher
Educatief adviseur | Heel Nederland

Maak een online afspraak

Evenementen

Lunch & Learn Business Services

Lunch & Learn Business Services Het nieuwe kwalificatiedossier Business Services biedt kansen voor nieuwe invulling van het onderwijsontwerp. De afgelopen maanden hebben wij bij veel scholen aan tafel gezeten om te spreken over het nieuwe kwalificatiedossier en daarbij passend lesmateriaal. […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.
 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.
 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!
 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.