Nieuw lesmateriaal voor studenten Ondernemer Handel

mbo niveau 4
100% KD-dekkend
Volledig digitaal + modulair

Onderscheidende leermiddelen voor Ondernemer Handel

De ambitie van docententeams in het handelsonderwijs waarmaken, daar willen wij aan bijdragen met onze nieuwe methode Sarphati | Ondernemer Handel. Wij zetten de docent centraal en helpen met een onderscheidend leermiddelenaanbod dat aansluit op het kwalificatiedossier Ondernemer Handel. Het flexibele leermiddelenaanbod is volledig digitaal en modulair, zodat jij en jouw student kunnen werken op de manier die bij jullie past.

Sarphati | Ondernemer Handel belooft:

 • Opdrachtgestuurd Onderwijs: uitdagende projecten waar de beroepspraktijk centraal staat
 • Negen flexibel inzetbare modules met 27 authentieke beroepstaken
 • Echte casuïstiek met medewerking van ondernemers met hart voor ondernemersonderwijs
 • De student bouwt aan zijn eigen onderneming: alle eindopdrachten leiden tot een compleet ondernemingsplan met Business Model Canvas
 • De student ontwikkelt de persoonlijke vaardigheden die nodig zijn als ondernemer met Rubrix
 • Ondersteunend aan lerend kwalificeren door portfolio-opbouw

Waarom Sarphati | Ondernemer Handel

Opdrachtgestuurd Onderwijs

Hoe bind en boei je generatie Z en bereid je hen voor op de beroepspraktijk? Dat zijn vraagstukken die spelen binnen het mbo-onderwijs en waarmee Boom Beroepsonderwijs aan de slag is gegaan. Na gesprekken en ontwikkelsessies met docenten is daar een innovatieve aanpak uit voortgekomen: Opdrachtgestuurd Onderwijs (OgO).

In de (integrale) beroepstaken werken studenten aan uitdagende opdrachten in de context van hun toekomstige beroep. De concrete taken en beroepssituaties zijn omgezet naar heldere thema’s die samen het complete programma vormen voor de opleiding. De vakkennis en beroepsvaardigheden van het kwalificatiedossiers zijn hiermee compleet afgedekt.

Wil je meer weten over OgO? Bekijk de video.

Casussen van échte ondernemers

In elke module staan casussen van echte ondernemers centraal. Bij iedere eindopdracht werkt de student aan zijn eigen onderneming.

Digitaal & modulair

Sarphati | Ondernemer Handel wordt volledig digitaal aangeboden. De methode bestaat uit negen online modules die onafhankelijk van elkaar te doorlopen zijn.

Beroepstaken

Negen inspirerende modules met 27 authentieke beroepstaken met echte casuïstiek. De beroepstaken sluiten aan op de actuele beroepspraktijk, nieuwste kwalificatiedossiers en de examens, zijn flexibel inzetbaar en thematisch uitgewerkt.

Student als ondernemer

Jouw student ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn als ondernemer door portfolio-opbouw, Business Model Canvas en Rubrix. Alle eindopdrachten leiden tot een compleet ondernemingsplan.

Didactische achergrond

Sarphati | Ondernemer Handel heeft een stevige didactische achtergrond. De uitgangspunten van de methode en van Opdrachtgestuurd Onderwijs (OgO) zijn: Body of Knowledge en Skills, Peer coaching, Cyclisch leren (Kolb) en het 4C/ID-model.

Breed opleiden en maatwerk mogelijkheden

Er zijn veel content mogelijkheden, neem contact op.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk titeloverzicht

Meer weten over de lesmethode Sarphati | Ondernemer Handel?

De methode Sarphati | Ondernemer Handel is volop in ontwikkeling. En de eerste boeken zijn nu al gedrukt en in te zien! In de komende maanden zullen alle boeken gereed worden gemaakt. Nieuwsgierig naar de inhoud en opzet van de methode? Of wil je graag een digitale demo? Plan een koffiemoment in met een van onze adviseurs op jouw school. We praten je graag bij! Maak een afspraak via onze online agenda (Ook een MS Teams afspraak is mogelijk) Of neem contact met ons op via mail, telefoon of LinkedIn.

Gerard Schröder
Educatief adviseur | Regio Noord en Midden

Maak een afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven technici en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.