Nieuw lesmateriaal voor studenten Retail

mbo niveau 1 / Entree, niveau 2, 3 en 4
100% KD-dekkend
Digitaal + papier

Sarphati Retail is vernieuwd en compleet!

In de retail is de supplychain een bekend begrip. In onze supplychain werken we samen met het handelsonderwijs om de student optimaal voor te bereiden op de veranderende arbeidsmarkt en/of doorstroom. En de belangrijkste schakel in die keten is zonder twijfel de docent. Wij zetten de docent centraal en helpen met een compleet nieuw en actueel leermiddelenaanbod, afgestemd op de beroepspraktijk, de drie kwalificatiedossiers Retail Operationeel, Retail Advies en Retail Management en de examens van ESS en SPL.

Het nieuwe leermiddelenaanbod is naast alle inhoudelijke aanpassingen op verzoek van de handelsscholen uitgebreid met Opdrachtgestuurd onderwijs. Als antwoord op de vraag hoe je studenten blijft binden en boeien hebben we realistische beroepsopdrachten ontwikkeld die (vak)kennis en (beroeps)vaardigheden integreren en de student voorbereiden op de proeven van bekwaamheid. Deze opdrachten zijn zonder extra kosten onderdeel van de nieuwe combipakketten en geïntegreerd met de andere leermiddelen. Het invullen van  handelsonderwijs met de juiste leermiddelen willen wij zo makkelijk mogelijk maken. Dat doen wij door de servicedocumenten van Sarphati | Retail en advies op maat.

Sarphati | Retail biedt:

 • Actuele leermiddelen, afgestemd op de beroepspraktijk, de nieuwe KD’s (2022), SPL en de ESS-examens
 • Opdrachtgestuurd onderwijs: leren door te doen
 • Uitgebreide docentondersteuning

De supply chain

In onze supplychain werken we samen met het handelsonderwijs om de student optimaal voor te bereiden op de veranderende arbeidsmarkt en/of doorstroom. En de belangrijkste schakel in die keten is zonder twijfel de docent. Met behulp van goede docenten kunnen studenten het beste uit zichzelf halen en ontwikkelen zich tot professionals.

Mogen wij bij deze belangrijke taak jouw preferred supplier zijn?

Voorbereid op de beroepspraktijk van morgen

De ambitie van docententeams in het handelsonderwijs waarmaken, daar willen wij aan bijdragen. De docent is en blijft de belangrijkste schakel voor goed opgeleide studenten. Wij zetten de docent centraal en helpen met een uitgebreid, compleet en onderscheidend leermiddelenaanbod. Op deze manier stellen we docenten en teams in staat studenten klaar te stomen voor de veranderende arbeidsmarkt of doorstroom. In het nieuwe leermiddelenaanbod draait alles om de dagelijkse retailpraktijk. De benodigde vakkennis is verwerkt in leerwerkboeken, de vaardigheden in casusopdrachten en de praktijk in BPV-opdrachten.

Vraag gratis proefmateriaal aan> 

Opdrachtgestuurd onderwijs

Bij Opdrachtgestuurd onderwijs komen (vak)kennis, vaardigheden, houding en praktijk bij elkaar. Studenten werken in groepjes aan authentieke beroepsopdrachten waar de leermiddelen van Sarphati | Retail worden geïntegreerd. In de beroepsopdrachten werken studenten aan uitdagende taken in de context van hun toekomstig beroep. De beroepsopdrachten zijn gegroepeerd rondom thema’s. De leermiddelen van Sarphati | Retail zijn één op één gekoppeld en geven de student het verband en bereiden hem of haar voor op de proeven van bekwaamheid.

Lees meer over opdrachtgestuurd onderwijs in Sarphati | Retail 

Waarom Sarphati | Retail

BEROEPSPRAKTIJK CENTRAAL

De leermiddelen dekken de kwalificatiedossiers en examentermen. Eén boek = één ESS examen. Maar voorop staat de retail; in leermiddelen, trainingen en online content.

VOOR & DOOR DOCENTEN

Wij geloven dat de docent de sleutel vormt tot goed handelsonderwijs. Docenten uit het hele land helpen actief mee in de ontwikkeling van leermiddelen. Met de servicedocumenten ondersteunen wij je met het invullen van het nieuwe onderwijs.

COMPLEET AANBOD

Theorie is een belangrijke basis voor kennis. Maar vakkennis en vaardigheden komen pas tot bloei in de beroepspraktijk. Daarom bieden wij een totaalconcept wat studenten helpt om zich succesvol voor te bereiden op die veranderende beroepspraktijk.

OPBOUW EN VORMGEVING

De speciale opbouw en vormgeving van boeken stimuleert  het verwerken van kennis, vaardigheden en beroepshouding.

OPDRACHTGESTUURD ONDERWIJS

Het nieuwe leermiddelenaanbod is naast alle inhoudelijke aanpassingen op verzoek van de handelsscholen uitgebreid met Opdrachtgestuurd onderwijs. Als antwoord op de vraag hoe je studenten blijft binden en boeien hebben we realistische beroepsopdrachten ontwikkeld die (vak)kennis en (beroeps)vaardigheden integreren en de student voorbereiden op de proeven van bekwaamheid. Deze opdrachten zijn zonder extra kosten onderdeel van de nieuwe combipakketten. Lees hier meer meer over

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Alle boeken van Sarphati | Retail zijn verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Bekijk hier het volledige aanbod.

Bekijk het totale aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  Demo aanvragen

Ook interessant

Naast Sarphati | Retail bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 125 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht niveau 2

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

> Lees meer over Roadmap 365

Het laatste nieuws

5x oriënteren op onze methodes

Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]

Naar overzichtspagina

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over de lesmethode Sarphati | Retail?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Marije Smits
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Gerard Schröder
Educatief adviseur | Regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Wat onze klanten zeggen

Rob over Sarphati | Retail
Scalda
Ik ben zeer tevreden over de lesmethode die wij al jaren gebruiken (Sarphati Retail). Materiaal en inhoud is vaak dik op orde, maar vooral de zeer goede en uitgebreide docentenondersteuning maakt deze methode voor ons goed werk- en bruikbaar.
Annelies over Sarphati | Retail
MBO College Lelystad
Hele fijne methode van Sarphati, zeer compleet, fijne medewerkers.

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.