Lesmethode voor mbo opleidingen Bediening

Mbo niveau 2, 3 en 4
100% KD-dekkend
Digitaal + Papier

Tastbaar gastheerschap met Tendens Bediening

In de geheel herziene editie van Tendens Bediening hebben we aandacht voor het leren en bieden we structuur in de les en het lesmateriaal. Met verschillende leerlijnen voor Gastheer/-vrouw en Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw, elk op hun eigen niveau. Met duidelijke taal, aansprekende opdrachten en creatieve uitdagingen die bij hen past. Wij begrijpen dat kennis belangrijk is maar het draait vooral om het doen. Met behulp van verschillende opdrachten leert de student zichzelf kennen. Zo kan hij vanuit zijn eigen kracht zijn eigen persoonlijke gastvrijheidsstijl ontwikkelen. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor vakkennis zodat de student ook weet wat hij serveert. 

Tendens Bediening:

 • heeft een duidelijke structuur
 • is 100% KD-dekkend
 • maakt gastvrijheid tastbaar
 • bevat veel praktijk door o.a. integrale challenges

Opbouw Tendens Bediening

Theorie

De heldere opbouw en vaste structuur zorgt voor structuur tijdens de les. De student weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Elke leereenheid heeft een vast ritme. De theorie is kort een bondig geschreven. 

Opdrachtgestuurd

Het materiaal van Tendens Bediening is opdrachtgestuurd. Dat wil zeggen dat de student aan de hand van opdrachten door de lesstof wordt geleid.

Aan de slag opdrachten en integrale challenges

Elke leereenheid wordt afgesloten met Aan de slag opdrachten en elke module met een integrale challenge. Zo brengen we de praktijk in de methode en wordt leren tastbaar en leuk!  

Persoonlijke gastvrijheidsstijl

Gastvrijheid wordt concreet en tastbaar door de persoonlijke benadering. De student leert zichzelf kennen en kan zo vanuit zijn eigen kracht zijn eigen persoonlijke gastvrijheidsstijl ontwikkelen.  

Passie en inspiratie

Studenten worden uitgedaagd om vooral zelf veel te doen en te oefenen. Drempels worden weggenomen en creativiteit gestimuleerd. Niet alleen kunnen ze daardoor het geleerde direct in praktijk brengen, maar ze worden ook uitgedaagd om hun eigen ideeën in te brengen en uit te proberen.  

Samen met de praktijk ontwikkeld

De geheel herziene editie is tot stand gekomen in samenwerking met docenten Bediening, studenten en gastheren uit de praktijk. 

Verbreed jouw vakmanschap met Tendens Bediening

“Het restaurant is jouw domein. Het is jouw passie is om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. Gastvrijheid staat bij jou hoog in het vaandel. Jij zorgt dat alles bij elkaar komt. Het lekkere diner, de drankjes, de muziek, de sfeer. Elke dag ontvang jij als gastheer/-vrouw jouw gasten en geef jij ze wat ze willen en nodig hebben. Mensen laten genieten en blij maken, dat is jouw vak. 

Tendens Bediening legt een stevige basis onder jouw kennis en vaardigheid. De gast en gastvrijheid staan daarin centraal. Jij leert hoe jij met verschillende mensen kan omgaan en hoe je ze een aangenaam verblijf kan bezorgen. Het resultaat van jouw vakmanschap is dat ze genieten en telkens weer terugkomen. Met Tendens breid jij jouw kennis over horeca, dranken en gerechten uit. En je wordt uitgedaagd deze kennis in de praktijk te brengen, zodat jouw gasten echt kunnen genieten.  Met Tendens als basis bezorg jij je gasten een optimale beleving. 

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

De boeken van Tendens Bediening zijn verkrijgbaar als digitale bundel of als combipakket (digitale bundel + set boeken), kies zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide.

De methode wordt aangeboden in onze online leeromgeving. Deze leeromgeving biedt veel mogelijkheden voor zowel student als docent. Vanuit de opdracht de theorie benaderen en eindigen met een challenge: een uitdaging die de voorgaande lesstof omvat, waarin ze door doen kunnen laten zien dat ze het begrepen hebben.  Ervaar de digitale vorm van het lesmateriaal van  Tendens Bediening met de gratis demo of bekijk ons totale aanbod in het titeloverzicht. 

VRAAG EEN GRATIS DEMO AAN 

Bekijk het totale aanbod

Specials: Tendens houdt je bij de les met gratis lesbrieven en trenddossier

 • Met de Tendens specials gaan we verder dan de basis en nemen we jou en je student mee in de laatste trends en ontwikkelingen in het toerisme en onderwijs
 • Jaarlijks gratis trenddossier
 • Maandelijkse special: lesbrief direct inzetbaar in de klas
 • Opdrachten die actueel zijn en gericht op de laatste trends en software

Ook interessant

Naast Tendens Bediening bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht Horeca

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over de lesmethode Tendens Bediening?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met jouw adviseur via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

 

Marije Holterman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Esma Larabi
Esma Larabi
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven technici en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.