FAQ

Algemeen

Vrijwel iedere methode van Boom beroepsonderwijs heeft een eigen methodewebsite/bronnenbak met docenten- en studentenmateriaal. Docenten die werken met een methode van Boom beroepsonderwijs krijgen gratis toegang tot het docentenmateriaal dat onder andere bestaat uit handleidingen, antwoorden en aanvullend lesmateriaal. Daarnaast kun je docentexemplaren van lesmateriaal bestellen met 50% korting. Docentmateriaal aanvragen>

Van elke lesmethode is proefmateriaal beschikbaar. Ga naar een methode via het kopje ‘lesmethodes’ in de menubalk. Op de pagina van de door jouw gekozen methode zie je aan de rechterkant de oranje button ‘Gratis proefmateriaal’. Klik hierop om een gratis les te downloaden.

Liever het materiaal in het echt bekijken? Maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Licenties/Inloggen

Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten kunt u eenvoudig een nieuw wachtwoord opvragen. Klik op deze link en volg de instructies.

Docenten krijgen gratis toegang tot methodewebsites en andere producten van Boom beroepsonderwijs zoals de digitale leeromgeving. Op die manier krijg je toegang tot het docentenmateriaal, handleidingen en antwoorden van methodes. Daarnaast kun je docentexemplaren van lesmateriaal bestellen met 50% korting. Docentmateriaal aanvragen>

Om jouw licentie te activeren ga je naar https://mijn.boomberoepsonderwijs.nl/. Je krijgt toegang tot jouw product als de licentie is geactiveerd.

Om met een Kennisnet/Entree-schoolaccount op een methodesite/bronnenbak van Boom beroepsonderwijs in te loggen doorloop je de onderstaande stappen.

 1. Klik op de methodesite/bronnenbak op de knop ‘Inloggen’ of ‘Aanmelden’.
 2. Je komt nu in een scherm met de titel ‘Kies waar je wilt inloggen’. Je kiest hier voor de tweede optie: ‘Aanmelden met schoolaccount’.
 3. Waarschijnlijk werk je met een schoolspecifiek account. Voer daarom onder ‘Log in met jouw schoolaccount – Naam van uw school of instelling’, de naam van jouw school/instelling in. Tijdens het typen verschijnt er een lijst met scholen/instellingen. Kies de juiste school/instelling.
 4. Wanneer je buiten het schoolnetwerk bent zal nu het loginscherm van uw school getoond worden. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je op school gebruikt.
 5. Vervolgens keer je terug op de methodesite waarbij je bent aangemeld met jouw Kennisnet/Entree-schoolaccount.

Door deze stappen te volgen, kun je met jouw Entree-account inloggen. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met de ICT-afdeling van jouw school of met onze klantenservice via 0522 235 235.

Digitale leeromgeving

Lees hier meer over de digitale leeromgeving, of ga direct naar de handleiding en video’s op: https://boomberoepsonderwijs.nl/videos-en-handleidingen/

De veelgestelde vragen over de digitale leeromgeving vind je op: https://boomberoepsonderwijs.nl/veelgestelde-vragen-boom-digitaal/

Webshop

Het bestellen van leermiddelen kan uitsluitend via de webshop van Boom beroepsonderwijs.  Telefonisch en per e-mail kunnen wij helaas geen bestellingen aannemen.

Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk jouw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankierprogramma bij een online aankoop.


iDEAL is ontwikkeld door verschillende Nederlandse banken om de betaling van online producten en -diensten te vergemakkelijken.

iDEAL wordt momenteel ondersteund door de meeste banken, onder andere ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

Bestel je vanuit het buitenland? Dan krijg je een factuur. Deze dien je te betalen voordat jouw producten worden verstuurd.

Op alle bestellingen via de webshop van Boom beroepsonderwijs B.V. zijn leveringsvoorwaarden van toepassing.

 

Je bestelling wordt binnen vijf werkdagen in behandeling genomen. Dit betekent, indien er geen sprake is van uitzonderingen, dat jouw bestelling binnen zes werkdagen wordt bezorgd. Printing on Demand (POD)-bestellingen worden binnen 8 werkdagen bezorgd.

Boom beroepsonderwijs probeert haar producten altijd zo snel mogelijk leverbaar te maken. In onze webshop staat bij producten die (nog) niet leverbaar zijn, wat de verwachte leverdatum is. Houd de webshop in de gaten voor de actuele leverdatum.

Het kan zijn dat jouw product (nog) niet leverbaar is, omdat het product nog moet verschijnen of omdat het product wordt herzien. Je ziet dit vermeld staan bij het product.

Als een product nog moet verschijnen of wanneer het product wordt herzien dan kun je het product alvast in back-order bestellen indien je namens een school of boekhandel bestelt. Scholen kunnen op rekening bestellen bij Boom beroepsonderwijs en ontvangen het product zodra het leverbaar is.

Voor particulieren is het alleen mogelijk om een herdruk te reserveren die nog moet verschijnen. Particulieren dienen een herdruk direct af te rekenen met iDEAL. Zodra het product leverbaar is wordt het verzonden.

Nee, je bent niet verplicht een account aan te maken als je iets bestelt in de webshop van Boom beroepsonderwijs. We raden je wel aan een account aan te maken als je vaker wilt gaan bestellen bij ons. Je hoeft dan niet steeds opnieuw al je gegevens in te vullen.

Controleer bij ontvangst of je de juiste producten hebt ontvangen. Mocht je per ongeluk een verkeerd product hebben ontvangen of een fout/manco ontdekken dan kun je contact opnemen met Boom beroepsonderwijs via retouren@boomberoepsonderwijs.nl.

Je krijgt dan verdere instructies over het retourneren van jouw bestelling.

Wij kunnen je alleen verder helpen met bestellingen die je via de webshop van Boom beroepsonderwijs hebt gedaan. Heb je besteld bij een boekhandel of andere leverancier? Dan dien je contact op te nemen met het bedrijf waar je jouw bestelling hebt gedaan.

Een deel van de boeken van Boom beroepsonderwijs wordt op aanvraag gedrukt. Dit noemen we Printing on Demand (POD). Bestel je een POD-product in onze webshop, dan zal de drukker het product rechtstreeks bij jou thuis leveren. Zo heb je jouw bestelling snel in huis.

Je bestelling wordt speciaal voor jou gedrukt. Daarom komt het recht van retour te vervallen bij POD-producten.

Wil je (een deel van) jouw bestelling retourneren, bijvoorbeeld omdat je een verkeerd exemplaar hebt besteld of er een exemplaar beschadigd is? Dien dan een verzoek in via dit formulier. Onze klantenservice neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

RETOURFORMULIER

Let op! Licenties en POD’s worden niet retour genomen, zie onze leveringsvoorwaarden.

Na goedkeuring ontvang je de retourinstructies. Alleen na goedkeuring kun je de ongebruikte en onbeschadigde producten voldoende gefrankeerd aan ons retourneren. Binnen 30 dagen ontvang je jouw aankoopbedrag terug.

Het aanvragen van een kopiefactuur kan uitsluitend schriftelijk. Je kunt jouw aanvraag onder vermelding van jouw debiteurnummer en het factuurnummer mailen naar debiteuren@boom.nl.

Edu'Bieb

Digitale leer-/werkboeken bieden extra mogelijkheden ten opzichte van de traditionele folio boeken. Digitale leer-/werkboeken zijn via een iPad, tablet, pc of een Mac te gebruiken.

De digitale leer-/werkboeken van Boom beroepsonderwijs bieden vele interactieve mogelijkheden. Jij en jouw student kunnen zelf:

 • Aantekeningen maken in leer-/werkboeken. Hiervoor gebruikt u het ‘Aa’-icoon.
 • In voorgedefinieerde vakken antwoorden invoeren.
 • In het leer-/werkboek belangrijke begrippen omcirkelen met een potlood en arceren met een stift.
 • Extra media toevoegen zoals links, afbeeldingen en films van YouTube.
 • Aantekeningen opslaan door op het diskette-icoontje te tikken en vervolgens elders verder te werken.

Wanneer je een digitaal leer-/werkboek gekocht hebt via onze webshop, ontvang je deze in de vorm van een licentie. Deze licentie kun je activeren via https://mijn.boomberoepsonderwijs.nl/. Wanneer je dit gedaan hebt kun je via www.edubieb.nl jouw digitale boeken bekijken. Log hier in met dezelfde inloggegevens als die je hebt aangemaakt bij het activeren van de licentie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.