Praktijkonderwijs waarschuwt voor daling leerlingen; challenge of noodkreet?
Voorpaginanieuws en vette krantenkop (Stentor, 23 april 2024): “Praktijkonderwijs waarschuwt voor daling van aanmeldingen leerlingen”. Verderop in de krant is […]
Angerenstein blijft vernieuwen en uitbreiden! Met ons nieuwe Gemeenschappelijke Basisprogramma voor de Assistent in de Gezondheidszorg richten wij ons op de toekomstig tandarts-, dokters- en apothekersassistent. Met de modulaire en thematische opzet kan de student gepersonaliseerd leren en de optimale ontwikkelkansen creëren.
Om het samenwerken tussen verschillende beroepsgroepen te verbeteren is het volgens vakexperts belangrijk om zich in elkaars wereld te kunnen verplaatsen.
Juist om deze samenwerking te bevorderen heeft Angerenstein het gemeenschappelijke basisprogramma voor de tandarts-, dokters- en apothekersassistent (de Assistent in de Gezondheidszorg, ofwel kort gezegd AG), opgezet en ontwikkeld.
Waar de student normaal gesproken voor één gerichte opleiding kiest, kan hij/zij nu via het gemeenschappelijk basisprogramma ontdekken dat er veel overlap is en raakvlakken zijn tussen de werkzaamheden van deze drie beroepen. Doordat de student kennismaakt met alle verschillende facetten van de drie vakgebieden kan hij/zij na afronding van het gemeenschappelijk basisprogramma nóg beter een keuze maken voor een specialisme/richting.
De Assistent in de gezondheidszorg is sterk in communicatieve vaardigheden. In deze methode worden deze vaardigheden in het Nederlands en het Engels getraind met TrainTool! Met TrainTool oefent de student deze vaardigheden door zichzelf te filmen tijdens de oefeningen. Met directe feedback en veel oefenen zullen deze vaardigheden in de praktijk ingezet kunnen worden.
Al het lesmateriaal van Angerenstein Assistent in de gezondheidzorg is 100% digitaal beschikbaar. Liever een boek erbij? Geen probleem! Er zijn ook combipakketten beschikbaar.
De student gaat individueel of in groepsverband op zoek naar informatie en oplossingen. Het onderwijsprogramma gaat per thema volgens een vaste structuur ter werk. Via de inleiding, kritische beroepssituaties, verwerkingsopdrachten, praktijk ontmoet theorie en kennisbronnen eindigt de student met test je kennis opdrachten.
In deze methode gaat de student aan de slag met verschillende opdrachtvormen. Opwarmen & oriëntatie, weten & begrijpen, analyseren & toepassen, verdiepen & creëren en evalueren & reflecteren. Door de afwisseling in opdrachtvormen is het materiaal aantrekkelijk voor de student.
Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.
Naast Angerenstein Zorg bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.
Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!
Voorpaginanieuws en vette krantenkop (Stentor, 23 april 2024): “Praktijkonderwijs waarschuwt voor daling van aanmeldingen leerlingen”. Verderop in de krant is […]
Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]
Je ziet ze steeds meer. Docenten die in het onderwijs werken en ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Zijn deze hybride misschien de oplossing voor het toenemende lerarentekort?
Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.
Tweedaagse Leefstijl open basistraining voor MBO op 20 en 21 maart 2025 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor […]
Open coördinatorentraining Leefstijl Voor het slagen van het Leefstijl-programma is de Leefstijl-coördinator binnen een school van groot belang. Als coördinator regelt, stimuleert en ondersteunt u het programma binnen uw school. Deze training geeft vorm aan uw rol van Leefstijl-coördinator. U […]
Tweedaagse Leefstijl open basistraining voor MBO op 02 en 03 oktober 2025 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor […]