Onderwijs voor de Doktersassistent van nu

Angerenstein blijft vernieuwen en uitbreiden! Na het Gemeenschappelijke Basisprogramma voor de Assistent in de Gezondheidszorg en Angerenstein Tandartsassistent hebben wij nu de methode voor de toekomstig Doktersassistent.

Angerenstein Doktersassistent biedt:

 • Een nieuwe unieke methode voor de Doktersassistent
 • 26 thema’s gestructureerd op basis van de CanMEDS-systematiek
 • Ontwikkeld in samenwerking met het onderwijsveld, artsen en doktersassistenten
 • Interactief oefenen van communicatieve vaardigheden in online video-rollenspellen met TrainTool
 • Kennis van vakmatig Engels met ‘Please, have a seat’
 • 100% digitaal onderwijs of werken met combipakketten

Informatievideo

 

Angerenstein Doktersassistent

De rol van de Doktersassistent is boeiend en veelzijdig! Je ondersteunt de arts bij klinische behandelingen en speelt een essentiële rol bij de voorbereiding en uitvoering ervan. Dit beroep biedt talloze mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het werkveld in de medische zorg verandert snel, met de introductie van nieuwe en innovatieve behandeltechnieken en een groeiende diversiteit aan doelgroepen. Dit heeft geleid tot een evolutie in de rol van de Doktersassistent.

Vraag de brochure aan

TrainTool

*Deze video is gemaakt voor GBAG. De inzet van TrainTool zal in de methode voor de Doktersassistent hetzelfde zijn.

Wat maakt deze methode uniek?

TrainTool

De Assistent in de gezondheidszorg is sterk in communicatieve vaardigheden. In deze methode worden deze vaardigheden in het Nederlands en het Engels getraind met TrainTool! Met TrainTool oefent de student deze vaardigheden door zichzelf te filmen tijdens de oefeningen. Met directe feedback en veel oefenen zullen deze vaardigheden in de praktijk ingezet kunnen worden.

100% Digitaal of werken met combipakketten

Het 100% digitale aanbod zorgt voor maatwerk en flexibiliteit. Echt eigentijds leren dus!

Liever werken met papier? Dan zijn er per opleiding vijf combipakketten beschikbaar:

 • Gemeenschappelijk basisprogramma AG
 • Vakinhoudelijk handelen als DA
 • Communiceren als DA incl. TrainTool
 • Samenwerken & Organiseren als DA
 • Gezondheidsbevorderend & Professioneel handelen als DA
GBAG-TA-DA-AA

Om de hele AG sector van goed onderwijs te voorzien heeft Angerenstein een methode de Tandarts-, Dokters- (beschikbaar voorjaar 2024) , en Apothekersassistent (beschikbaar najaar 2024/voorjaar 2025).

Deze Angerenstein methodes zijn een vervolg op de thema’s die binnen het Gemeenschappelijk basisprogramma Assistent in de Gezondheidszorg (GBAG) zijn uitgewerkt en aangeboden. Het didactisch en onderwijskundig concept is identiek aan dat van het GBAG. Werkt de opleiding niet met een GBAG-programma, dan dienen de daar genoemde thema’s integraal opgenomen te worden in het complete programma van Doktersassistent.

Please have a seat

In deze nieuwe methode wordt voor het onderdeel Engels, nauw samengewerkt met ‘Please, have a seat’, de lesmethode English in Healthcare, van TranslationLink. Kennis van vakmatig Engels bevordert professionele communicatie met de anderstalige zorgvrager in de huidige, veelal internationale, zorgpraktijk. Al lerend over het beroep doktersassistent, leert de student ook om hierbij in het Engels te communiceren. De inhoud van dit aanbod sluit aan bij de exameneisen zoals die voor Engels gelden op niveau 4.

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  DEMO AANVRAGEN

Ook interessant

Naast Angerenstein Zorg bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

Bekijk het domeinoverzicht Zorg en Welzijn

Lees meer over keuzedelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer weten over Angerenstein GBAG?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

 

Esma LarabiEsma Larabi
Esma Larabi
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Marije Holterman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven teams en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.