Onderwijs voor de Assistent van nu

Angerenstein blijft vernieuwen en uitbreiden! Met ons nieuwe Gemeenschappelijke Basisprogramma voor de Assistent in de Gezondheidszorg richten wij ons op de toekomstig tandarts-, dokters- en apothekersassistent. Met de modulaire en thematische opzet kan de student gepersonaliseerd leren en de optimale ontwikkelkansen creëren.

Angerenstein Assistent in de Gezondheidzorg biedt:

 • Een nieuwe unieke methode voor een gezamenlijk basisprogramma voor de tandarts-, dokters- en apothekersassistent
 • 21 thema’s gestructureerd op basis van de CanMEDS-systematiek
 • Ontwikkeld in samenwerking met vakexperts
 • Interactief oefenen van communicatieve vaardigheden in online video-rollenspellen met TrainTool
 • 100% digitaal onderwijs

Informatievideo

 

Gemeenschappelijk basisprogramma

Om het samenwerken tussen verschillende beroepsgroepen te verbeteren is het volgens vakexperts belangrijk om zich in elkaars wereld te kunnen verplaatsen.

Juist om deze samenwerking te bevorderen heeft Angerenstein het gemeenschappelijke basisprogramma voor de tandarts-, dokters- en apothekersassistent (de Assistent in de Gezondheidszorg, ofwel kort gezegd AG), opgezet en ontwikkeld.

Waar de student normaal gesproken voor één gerichte opleiding kiest, kan hij/zij nu via het gemeenschappelijk basisprogramma ontdekken dat er veel overlap is en raakvlakken zijn tussen de werkzaamheden van deze drie beroepen. Doordat de student kennismaakt met alle verschillende facetten van de drie vakgebieden kan hij/zij na afronding van het gemeenschappelijk basisprogramma nóg beter een keuze maken voor een specialisme/richting.

Vraag de brochure aan

TrainTool

Wat maakt deze methode uniek?

TrainTool

De Assistent in de gezondheidszorg is sterk in communicatieve vaardigheden. In deze methode worden deze vaardigheden in het Nederlands en het Engels getraind met TrainTool! Met TrainTool oefent de student deze vaardigheden door zichzelf te filmen tijdens de oefeningen. Met directe feedback en veel oefenen zullen deze vaardigheden in de praktijk ingezet kunnen worden.

100% Digitaal

Al het lesmateriaal van Angerenstein Assistent in de gezondheidzorg is 100% digitaal. Optioneel is er een naslagwerk te bestellen. Hierbij heeft de student geen toegang tot opdrachten, videomateriaal, TrainTool en alle andere digitale verrijkingen van deze methode.

Opbouw van de thema's

De student gaat individueel of in groepsverband op zoek naar informatie en oplossingen. Het onderwijsprogramma gaat per thema volgens een vaste structuur ter werk. Via de inleiding, kritische beroepssituaties, verwerkingsopdrachten, praktijk ontmoet theorie en kennisbronnen eindigt de student met test je kennis opdrachten.

 

Grote variatie in opdrachten

In deze methode gaat de student aan de slag met verschillende opdrachtvormen. Opwarmen & oriëntatie, weten & begrijpen, analyseren & toepassen, verdiepen & creëren en evalueren & reflecteren. Door de afwisseling in opdrachtvormen is het materiaal aantrekkelijk voor de student.

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  DEMO AANVRAGEN

Ook interessant

Naast Angerenstein Zorg bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

Bekijk het domeinoverzicht Zorg en Welzijn

Lees meer over keuzedelen

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

Lees meer over Roadmap 365

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws & Blogs

5x oriënteren op onze methodes

Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]

Naar overzichtspagina

Meer weten over Angerenstein GBAG?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

 

Esma LarabiEsma Larabi
Esma Larabi
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Marije Holterman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Docentendag Logistiek

Maak kennis met de haven van de toekomst De havens van IJmuiden, Beverwijk, Zaanstad en Amsterdam vormen samen Zeehavens Amsterdam, de vierde haven van Europa. Maar hoeveel weet jij nu echt van de haven? Wist je bijvoorbeeld dat Amsterdam de […]

Meer lezen »

Enkele cijfers

5
2
20

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.