Onderwijs voor de Tandartsassistent van nu

Angerenstein blijft vernieuwen en uitbreiden! Naast het Gemeenschappelijke Basisprogramma voor de Assistent in de Gezondheidszorg en de opleiding voor Doktersassistent hebben wij ook een methode voor de toekomstig tandartsassistent.

Angerenstein Tandartsassistent biedt:

Informatievideo

 

Angerenstein Tandartsassistent

De tandartsassistent ondersteunt de tandarts bij klinische behandelingen, helpt met de voorbereiding én assisteert bij de praktische uitvoering van de behandelingen. Het is een ontzettend leuk beroep met veel kansen om verder te ontwikkelen.

Daarnaast verandert het werkveld binnen de mondzorg snel. Door ontwikkelingen en invoering van nieuwe en innovatieve (behandel)technieken en verbreding van doelgroepen in de tandartspraktijk zorgen ervoor dat de rol van de tandartsassistent evolueert naar dat van een duizendpoot. Dat vraagt om een actuele en flexibele methode. Daarnaast is de houding van de hedendaagse student aan het veranderen. Mbo-studenten willen vooral doen en als het kan zelf bepalen wat er in welke volgorde wordt geleerd. Flexibel onderwijs en zelfregie bij de student. Deze methode biedt een compleet pakket voor mbo Tandartsassistent.

Angerenstein Tandartsassistent is een vervolg op de thema’s die binnen het Gemeenschappelijk basisprogramma Assistent in de Gezondheidszorg (GBAG) zijn uitgewerkt en aangeboden. Het didactisch en onderwijskundig concept is identiek aan dat van het GBAG. Werkt de opleiding niet met een GBAG-programma, dan dienen de daar genoemde thema’s integraal opgenomen te worden in het complete programma van Tandartsassistent.

Vraag de brochure aan

TrainTool

*Deze video is gemaakt voor GBAG. De inzet van TrainTool zal in de methode voor de Tandartsassistent hetzelfde zijn.

Wat maakt deze methode uniek?

TrainTool

De Assistent in de gezondheidszorg is sterk in communicatieve vaardigheden. In deze methode worden deze vaardigheden in het Nederlands en het Engels getraind met TrainTool! Met TrainTool oefent de student deze vaardigheden door zichzelf te filmen tijdens de oefeningen. Met directe feedback en veel oefenen zullen deze vaardigheden in de praktijk ingezet kunnen worden.

100% digitaal of werken met combipakketten

Al het lesmateriaal van Angerenstein Tandartsassistent  is 100% digitaal beschikbaar. Liever een boek erbij? Geen probleem! Er zijn vijf combipakketten beschikbaar:

 • Gemeenschappelijk basisprogramma AG
 • Vakinhoudelijk handelen als TA
 • Communiceren als TA incl. TrainTool
 • Samenwerken & Organiseren als TA
 • Gezondheidsbevorderend & Professioneel handelen als TA.
Dental Best Practice

Mbo Tandartsassistent is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Dental Best Practice, dé organisator in Nederland van tandheelkundige opleidingen, cursussen en events.

'Please, have a seat'

In deze methode wordt voor het onderdeel Engels, onder de noemer Doing your job in English, nauw samengewerkt met ‘Please, have a seat’, specialist in Engels taalonderwijs voor de mondzorgsector. Kennis van vakmatig Engels bevordert professionele communicatie met de anderstalige patiënt in de huidige, veelal internationale, mondzorgpraktijk. Al lerend over het beroep tandartsassistent, leert de student ook om het werk in het Engels te doen. De inhoud van dit aanbod sluit aan bij de exameneisen zoals die voor Engels gelden op niveau 4.

Dit vakmatige Engels is samengebundeld in een handige gids om er tijdens de les of op de werkvloer bij te pakken als je wilt weten hoe je je werk in het Engels doet of om snel een vakterm op te zoeken in de woordenlijsten.
Je bestelt jouw eigen gids snel en makkelijk op MBOwebshop.nl.

 

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  DEMO AANVRAGEN

Ook interessant

Naast Angerenstein Zorg bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

BEKIJK HET DOMEINOVERZICHT ZORG EN WELZIJN

Lees meer over keuzedelen

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

Lees meer over Roadmap 365

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer weten over Angerenstein GBAG?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

 

Esma LarabiEsma Larabi
Esma Larabi
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Marije Holterman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

Samen maken we werk van onderwijs

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.