

Tendens Keuken een ‘grosse pièce’
Binnenkort duik ik zelf de keuken in en neem jullie als kok graag mee in het nieuwe Tendens Keuken. Het […]
Bij leidinggeven aan een bedrijf of vestiging komt veel kijken. Naast aandacht voor kennis is er daarom in het lesmateriaal van Tendens Ondernemer Horeca voor het mbo veel aandacht voor de beroepscompetenties. Kenmerkend voor de methode zijn de specifieke beroepssituaties, waarin de praktijk centraal staat. Door samenwerking met de professionele praktijk krijgt jouw student een goed beeld van zijn toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd.
De werkomgevingen waarin jouw student straks aan het werk gaat lopen erg uiteen. Belangrijk dat hij of zij een sterke basis heeft en overal uit zijn voeten kan. Kenmerkend in het Tendens concept zijn de specifieke beroepssituaties. Door samenwerking met het bedrijfsleven en leveranciers van praktijksoftware krijgt de student een goed beeld van zijn toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd. Praktijk staat dan ook centraal in de methode.
Tendens Ondernemer Horeca is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. Alle opdrachten en toetsvragen zijn opgebouwd vanuit deze didactiek. Deze aanpak maakt het doel én nut duidelijk voor student en docent. De verhouding tussen de soorten vragen is per niveau afgestemd op de betreffende student.
Tendens Ondernemer Horeca is zowel op papier als digitaal beschikbaar. Zo kun je zelf bepalen of je digitaal, deels digitaal of met boeken les gaat geven. In ons digitale omgeving zijn de opdrachten interactief en intuïtief gemaakt, waardoor de student de stof op een andere manier leert kennen en verbanden makkelijker worden gelegd.
Ons digitale omgeving maakt het mogelijk voor de student om altijd en overal te leren. Voor jou, als docent geeft het inzicht in resultaten en studievoortgang en kun je opdrachten opgeven en nakijken. Onze methodewebsite biedt veel gratis ondersteunend docentenmateriaal, zoals verantwoordingsdocumenten, handleidingen, antwoordmodellen en beoordelingsformulieren.
Meer weten over de mogelijkheden van deze lesmethode? Onze adviseur komt graag langs!
Aan de slag met Tendens Ondernemer Horeca? Bestel het lesmateriaal snel en eenvoudig in onze webshop.
Bij het lesgeven is het handig om van elk boek een exemplaar te hebben. Bestel je docentenexemplaar altijd met 50% korting. Ook vraag je hier je gratis docententoegang aan voor de methodewebsite van Tendens Ondernemer Horeca.
Binnenkort duik ik zelf de keuken in en neem jullie als kok graag mee in het nieuwe Tendens Keuken. Het […]
Hoewel 2020 een roerig jaar is, is het voor Tendens Keuken ook een heel bijzonder jaar. Want we zijn bijna […]
Voor de ene leerling is de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs een eitje. De andere leerling past zich juist […]