Blog & Nieuws DigLin MVT

Achtergronden, updates en meer

Wil je weten wat er toegevoegd is aan DigLin MVT? Op deze pagina vind je de laatste updates per taal. Daarnaast lees je in onze blogs meer informatie over de achtergrond en didactiek van DigLin.

Bronnen Spaans

Nieuw toegevoegde bronnen per juni 2021

Het aantal bronnen voor Spaans groeit hard! Er zijn weer heel veel basiszinnen bijgekomen (Frases básicas), zodat het uitwisselen van telefoonnummers en e-mailadressen in het Spaans deze zomer soepel zal verlopen. Ook solliciteren in het Spaans heeft geen geheimen meer voor iedereen die de Entrevistas de trabajo nauwkeurig bestudeert.

Películas!

Via de link komt u bij een handig overzicht van de diverse oefeningen bij de bronnen van het vak Spaans. Erg handig om te (laten) zien welke mogelijkheden er allemaal zijn met DigLin.

Bronnen Duits

Nieuw toegevoegde bronnen bij Duits per juni 2021

Wil je weten wat je ‘innere Schweinenhund‘ met Fitness in huis te maken heeft, kom dan naar de nieuwe bronnen bij Duits: bij het onderdeel Lesen zijn weer heel veel mooie bronnen op B1 en B2-niveau geplaatst. Ook de luistervaardigheid Duits kan volop verder ontwikkeld worden met bijna 60 nieuwe bronnen bij Hören. Verder zijn er 7 muziekvideo’s bijgekomen met voor elke muzikale smaak wat wils!

Bronnen Engels

Video Stories en The Hill We Climb

De Video Stories bij Engels zijn populair, en per juni 2021 staan er weer veel nieuwe video’s klaar waaronder de indrukwekkende speech van Amanda Gorman bij de inauguratie van Joe Biden. Maar ook het grammaticadeel (Rules) biedt weer veel nieuws, bijvoorbeeld de tricky voorzetsels en de vele voornaamwoorden.

Drie programma’s

Docente Annemieke van Duuren van het Friesland College schreef drie programma’s voor het keuzedeel Engels in het mbo om direct met DigLin aan de slag te gaan. Met leerlijnen voor 20 weken les en voorbeeldopdrachten.

Bronnen Frans

Nouveau: nieuwe bronnen bij Frans

Het vak Frans is per juni 2021 flink bijgevuld met een groot aantal leesteksten in Lire 1, 2 en 3. Met deze bronnen leer je van alles over de bioscoop, chique kleding en schoenen of over sporthelden. Bij de afdeling ‘jezelf presenteren’ in Thèmes staat nu een handige bron over emoties. Ook kun je oefenen met alle landen van Europa, maar dan op z’n Frans!

Still uit DigLinMVT Frans

Achtergronden

In de volgende blogs worden verschillende achtergronden van DigLin MVT geschetst door ontwikkelaars en docenten.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.