Lesmethode voor Pedagogisch werk

Mbo niveau 3 & 4
100% KD-dekkend
Digitaal + Papier

Jouw student opleiden tot pedagogisch professional?

In de lesmethode Pedagogisch werk van Angerenstein Zorg & Welzijn zijn de kennis en vaardigheden gebundeld om de welzijnsprofessional van morgen voor te bereiden op zijn of haar toekomst. Door kennis op te doen vanuit de uitgebreide theorie, maar ook door te leren hoe te handelen tijdens – en voorbereid te zijn op – kritische beroepssituaties. Zo geven we welzijnsprofessionals de juiste kennis en vaardigheden om in hun beroepspraktijk zelfverzekerd en met gevoel voor verantwoordelijkheid te kunnen handelen.

Nieuwe editie 2023!

In 2023 hebben we de methode herzien. We hebben de afgelopen jaren volop geluisterd naar jullie opmerkingen en ervaringen. Dat heeft ons doen besluiten om onze methode opnieuw in te delen. We hebben nu de onderwerpen bij elkaar gezet zodat jullie het onderwijs themagewijs/themagestuurd kunnen inrichten. Maar het belangrijkste is misschien het onderdeel ontwikkelingspsychologie. Een vraag die luid en duidelijk overkwam. We hebben dit daarom behoorlijk uitgebreid en een eigen boek gegeven.

Alle verbeteringen op een rij:

  • Alle thema’s over hetzelfde onderwerp in één boek!
  • Een heel boek over ontwikkelingspsychologie
  • Aanvullende theorie over interactievaardigheden
  • Elk thema heeft een aparte paragraaf ‘Verdieping in de praktijk’
  • Een heel thema en uitdaging over werken met baby’s
  • Nieuwe uitdaging over het maken van een verbeterplan
  • TrainTool is aangevuld/verrijkt met roleplays over interactievaardigheden en conflicthantering

 

Methode presentatie

 

Ontwikkelingspsychologie

Eén van de belangrijkste onderwerpen in pedagogisch werk is ontwikkelingspsychologie. We hebben naar jullie geluisterd en bundelen daarom alle informatie tot één boek en voegen nieuwe thema’s eraan toe. Alle leeftijdsgroepen worden behandeld. Zo krijgt de student een compleet beeld van de hele levensloop. Dit boek is dé fundering voor iedere toekomstige pedagogisch werker!

>Meer informatie

Waarom Angerenstein Welzijn

Werken zoals jij wilt: papier en/of digitaal

Bij het bestellen van een titel krijg je altijd een boek + digitale licentie (combipakket). Zo kun je zelf kiezen of je digitaal, deels digitaal of met boeken les gaat geven. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Grote variatie in opdrachten

Het materiaal bevat een grote verscheidenheid aan werkvormen, waaronder Kritische beroepssituaties, Verwerkingsopdrachten en Uitdagingen.

Extra verdieping

Angerenstein biedt het ideale naslagmateriaal. Ter verdieping en als voorbereiding op het hbo wordt in elk thema wetenschappelijk onderzoek verwerkt.

TrainTool

In TrainTool oefenen en verbeteren studenten hun communicatieve vaardigheden. In de online video rollenspellen oefenen studenten met praktijk situaties. Ze kunnen zoveel oefenen als ze willen, individueel en in een veilige omgeving. De instructies zijn herkenbaar en sluiten aan op de thema’s in het boek.

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

LEES MEER OVER DIGITALE OMGEVING  DEMO AANVRAGEN

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

Bekijk domeinoverzicht Zorg en Welzijn 
Lees meer over de keuzedelen

Keuzedeel uitgelicht:
Spelen is leren

Jonge kinderen moeten vooral kunnen spelen. De neurologische en psychologische ontwikkeling van een kind is gestoeld op ervaringen die het kind al spelend, bewegend en ervarend met alle zintuigen opdoet. Door spelen wordt het kind creatief en weerbaar. Daarbij is het van belang om het kind geen (schoolse) leerdoelen op te leggen maar om het kind al spelend de wereld te laten ontdekken want dat is de basis voor leren. Het kind leert door plezier te hebben, niet door toetsing.

Dit inzicht wint terrein. Steeds meer ouders/verzorgers zien het belang ervan in. Kinderopvang en onderwijs spelen erop in. Met dit keuzedeel kan de beginnend beroepsbeoefenaar specifiek hiervoor kiezen.
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Meer weten over de lesmethode Angerenstein Welzijn?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Ron Ruizendaal
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Charlie Schuurman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Sanne van Kapel
Educatief adviseur
Evenementen

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven teams en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.