Lesmethode voor Sociaal werk

Mbo niveau 3 & 4
100% KD-dekkend
Digitaal + Papier

Jouw student opleiden tot Sociaal werker?

Studenten met een warm hart naar de samenleving, die kiezen vaak voor sociaal werk. Ze weten wat het betekent als het leven even anders loopt. Voordat studenten deze cruciale rol in de samenleving kunnen vervullen hebben ze een goede basis nodig. De methode Angerenstein Sociaal werk voldoet niet alleen 100% aan het kwalificatiedossier maar bevat ze o.a. de volgende belangrijke elementen: 

  • Alle thema’s over hetzelfde onderwerp in één boek. Overzichtelijk en duidelijk. 
  • Communicatieve deelvaardigheden trainen, met behulp van TrainTool.
  • Een uitgebreid scala aan kritische beroepssituaties voor praktijkgerichte groei.
  • Flexibel leren op hun eigen voorwaarden – digitaal, op papier of een combinatie van beide. 

Met onze aanpak voorzien we jouw studenten van de essentiële handvatten die ze in de praktijk nodig hebben, om zo goed te starten als professionele Sociaal werkers. 

 

Waarom Angerenstein Welzijn

Werken zoals jij wilt: papier en/of digitaal

Bij het bestellen van een titel krijg je altijd een boek + digitale licentie (combipakket). Zo kun je zelf kiezen of je digitaal, deels digitaal of met boeken les gaat geven. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Grote variatie in opdrachten

Het materiaal bevat een grote verscheidenheid aan werkvormen, waaronder Kritische beroepssituaties, Verwerkingsopdrachten en Uitdagingen.

Extra verdieping

Angerenstein biedt het ideale naslagmateriaal. Ter verdieping en als voorbereiding op het hbo wordt in elk thema wetenschappelijk onderzoek verwerkt.

TrainTool

In TrainTool oefenen en verbeteren studenten hun communicatieve vaardigheden. In de online video rollenspellen oefenen studenten met praktijk situaties. Ze kunnen zoveel oefenen als ze willen, individueel en in een veilige omgeving. De instructies zijn herkenbaar en sluiten aan op de thema’s in het boek.

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

LEES MEER OVER DIGITALE OMGEVING  DEMO AANVRAGEN

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

Bekijk domeinoverzicht Zorg en Welzijn 
Lees meer over de keuzedelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws & Blogs

5x oriënteren op onze methodes

Bij de zoektocht naar een nieuwe methode wil je als docent op een goede maar ook vrijblijvende manier kunnen oriënteren. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben onze oriëntatiemogelijkheden uitgebreid en deze voor je op een rij gezet. Bekijk […]

Naar overzichtspagina

Meer weten over de lesmethode Angerenstein Welzijn?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Ron Ruizendaal
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Charlie Schuurman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Sanne van Kapel
Educatief adviseur
Evenementen

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven teams en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.