Lesmethode voor Marketing & Communication Specialists

MBO niveau 2, 3 en 4
100% KD-dekkend
Papier + digitaal

(Vak)kennis + vaardigheden + tools = Marketing & Communication Specialist

Elke dag zet jij je in om je studenten op te leiden tot Marketing & Communication Specialist of startende hbo student met de juiste knowhow. Wij weten dat daar veel bij komt kijken. Met kennis, passie en gedrevenheid bereid je de studenten zo goed mogelijk voor op hun start op de arbeidsmarkt, een volgend mbo-niveau of hun studiecarrière op het hbo.

Knowhow | Marketing is onderdeel van Knowhow | Business en bestaat uit delen van de jarenlang doorontwikkelde methode Doelgericht.info en Pitch.

Knowhow | Marketing biedt:

   • Blended leren met boek en digitale leeromgeving
   • Afwisselende opdrachten (kennis en toepassing)
   • Zelfstandig nakijken
   • Begrippen oefenen met WRTS
   • Opdrachtgestuurd Onderwijs: uitdagende projecten waar de beroepspraktijk centraal staat

Waarom Knowhow | Marketing

Compleet

Leermiddelen voor alle zes uitstroomprofielen van het kwalificatiedossier Business Services, daarbij volgen het basisdeel en de profieldelen allemaal dezelfde structuur. Geschikt voor zowel een smal als breed basisprogramma.

Vakkennis de basis

Met uitleg en toelichting aan de hand van actuele weblinks, aansprekende video’s, relevante voorbeelden en producten uit de beroepspraktijk. Vaardigheden die nodig zijn om actief met de opgedane kennis aan de slag te gaan worden direct in de context behandeld.

Gestructureerd

Afgeronde eenheden gepresenteerd in duidelijke hoofdstukken. Van kennis- en inzicht naar toepassen van kennis, oefenen vaardigheden en kennismaken met tools. Met als resultaat een beroepstaak of -product. Eenvoudig te combineren met eigen projecten. Zorgt voor een gedegen basis.

Werken zoals je zelf wil: digitaal en/of papier

Alle leermiddelen worden aangeboden als combipakket. Een combinatie van een theorie- en werkboek en een uitgebreide online leer- en lesomgeving. Knowhow | Marketing is geschikt voor elke vorm van blended onderwijs.

 

Afstemming examens

Knowhow | Marketing is afgestemd op kennis- en vaardigheidsexamens van Stichting Praktijkleren en bereidt voor op praktijkexamens. Studenten niveau 4 die willen doorstuderen op het hbo hebben de meest belangrijke studievaardigheden al toegepast.

Opdrachtgestuurd Onderwijs
Hoe bind en boei je generatie Z en bereid je hen voor op de beroepspraktijk? Dat zijn vraagstukken die spelen binnen het mbo-onderwijs en waarmee Boom Beroepsonderwijs aan de slag is gegaan. Na gesprekken en ontwikkelsessies met docenten is daar een innovatieve aanpak uit voortgekomen: Opdrachtgestuurd Onderwijs (OgO).

In de (integrale) beroepstaken werken studenten aan uitdagende opdrachten in de context van hun toekomstige beroep. De concrete taken en beroepssituaties zijn voor Knowhow Marketing omgezet naar heldere thema’s die samen het complete programma vormen voor de opleiding. De vakkennis en beroepsvaardigheden van het kwalificatiedossiers zijn hiermee compleet afgedekt.

Wil je meer weten over OgO? Bekijk de video.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Al het lesmateriaal van Knowhow | Marketing is verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning?

Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Kennismaken met de digitale leeromgeving?

Vraag een gratis demo aan

Geschikt voor alle scenario’s

Het kwalificatiedossier Business Services biedt het onderwijs diverse inrichtingsmogelijkheden en bijbehorende onderwijsprogramma’s. Ga je voor smal, breed of heel breed? Knowhow is geschikt voor alle scenario’s.

Lees hier meer

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en studenten altijd en overal bij de theorie, opdrachten en toetsen. De structuur is gelijk aan de boeken en werkt daarom prettig voor docent en student. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  DEMO AANVRAGEN

Ook interessant

Naast Knowhow | Marketing bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht ZDV

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over Knowhow | Marketing?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Melinda van Dalen
Educatief adviseur | regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | regio Zuid

Maak een online afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven teams en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.