Lesmethode voor Office en Management Specialists

mbo niveau 4
100% KD-dekkend
digitaal + papier

(Vak)kennis + vaardigheden + tools = Office en Management Support Specialist

Elke dag zet jij je in om je studenten op te leiden tot Office en Management Support Specialist of startende hbo student met de juiste knowhow. Wij weten dat daar veel bij komt kijken. Met kennis, passie en gedrevenheid bereid je de studenten zo goed mogelijk voor op hun start op de arbeidsmarkt, een volgend mbo-niveau of hun studiecarrière op het hbo.

Knowhow | Office en Management is onderdeel van Knowhow | Business en bestaat uit delen van de jarenlang doorontwikkelde methode Secretarieel.info.

Knowhow | Office en Management biedt:

 • Blended leren met boek en digitale leeromgeving
 • Afstemming op toetstermen ESS
 • Uitgebreide aandacht voor actualiteit

Knowhow | Office en Management zelf ervaren

Download gratis proefmateriaalBekijk titeloverzichtNaar webshop

Waarom Knowhow | Office en Management?

Compleet

Leermiddelen voor alle zes uitstroomprofielen van het kwalificatiedossier Business Services, daarbij volgen het basisdeel en de profieldelen allemaal dezelfde structuur. Geschikt voor zowel een smal als breed basisprogramma.

Vakkennis de basis

Met uitleg en toelichting aan de hand van actuele weblinks, aansprekende video’s, relevante voorbeelden en producten uit de beroepspraktijk. Vaardigheden die nodig zijn om actief met de opgedane kennis aan de slag te gaan worden direct in de context behandeld.

Gestructureerd

Afgeronde eenheden gepresenteerd in duidelijke hoofdstukken. Van kennis- en inzicht naar toepassen van kennis, oefenen vaardigheden en kennismaken met tools. Met als resultaat een beroepstaak of -product. Eenvoudig te combineren met eigen projecten. Zorgt voor een gedegen basis.

Werken zoals je zelf wil: digitaal en/of papier

Alle leermiddelen worden aangeboden als combipakket. Een combinatie van een theorie- en werkboek en een uitgebreide online leer- en lesomgeving. Knowhow | Office en Management is geschikt voor elke vorm van blended onderwijs.

Afstemming examens

Knowhow | Office en Management is afgestemd op kennis- en vaardigheidsexamens van Stichting Praktijkleren en bereidt voor op praktijkexamens. Studenten niveau 4 die willen doorstuderen op het hbo hebben de meest belangrijke studievaardigheden al toegepast.

Office 365

In veel opdrachten wordt Office 365 in de context gebruikt. Daarnaast is Knowhow | Office en Management uit te breiden met Roadmap 365 | Business services.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Al het lesmateriaal van Knowhow | Marketing is verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt: volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning?

Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving.

Geschikt voor alle scenario’s

Het kwalificatiedossier Business Services biedt het onderwijs diverse inrichtingsmogelijkheden en bijbehorende onderwijsprogramma’s. Ga je voor smal, breed of heel breed? Knowhow is geschikt voor alle scenario’s.

Lees hier meer

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en studenten altijd en overal bij de theorie, opdrachten en toetsen. De structuur is gelijk aan de boeken en werkt daarom prettig voor docent en student. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal leerrendement.

Lees meer over Digitale omgeving  DEMO AANVRAGEN

Ook interessant

Naast Knowhow | Office en Management bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht ZDV

Roadmap 365

De meest actuele, complete en flexibele leerlijn wanneer het gaat om Officevaardigheden met Microsoft 365.

> Lees meer over Roadmap 365

Nieuws & Blogs

Breed is niet breed genoeg

Breed opleiden wordt met het nieuwe kwalificatiedossier Business Services scholen wat makkelijker gemaakt. Alle opleidingen binnen dit dossier hebben namelijk dezelfde basiskerntaak ‘Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening’.
Voor ROC Midden Nederland is dit gedeelde basisdeel niet spannend of nieuw, zij zagen vier jaar geleden al het belang van een gezamenlijke basis. Sterker nog… het dossier is nog niet breed genoeg volgens Marc van Gelderen, manager van het Business & Administration College.

Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over Knowhow | Office en Management?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Marije Smits
Educatie adviseur | regio Noord

Maak een online afspraak

Gerard Schröder
Educatief adviseur | regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | regio Zuid

Maak een online afspraak

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.