Kopopleidingen: Leidinggeven en Ondernemen

mbo niveau 4
100% KD dekkend
digitaal + papier

Sarphati heeft speciale leermiddelen ontwikkeld voor de eenjarige kopopleidingen Vakspecialist Leidinggeven en Vakspecialist Ondernemen. De leermiddelen zijn ontwikkeld voor een brede doelgroep en heeft daarmee voorbeelden uit allerlei sectoren waaronder techniek, veiligheid en zorg. De aanspreekvorm is gericht op jongvolwassenen en daarmee naast de beroepsopleidende leerweg (BOL), geschikt voor de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Lees meer

 • Het aanbod bestaat uit twee combipakketten met de papieren leerwerkboeken Leidinggeven en Personeelsbeleid en de digitale leeromgeving en een set BPV-opdrachten
 • De leermiddelen van de kopopleiding Leidinggeven zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bedrijfsopleidingen van ROC van Twente
 • De leermiddelen van Sarphati | Leidinggevende zijn afgestemd op de actuele beroepspraktijk, het kwalificatiedossier en de ESS-examens
Voor en door docenten

De docent vormt de sleutel tot goed onderwijs. Docenten uit het hele land helpen actief mee in de ontwikkeling van leermiddelen, mocht jij ook willen meedenken: Neem dan contact met ons op!

Compleet aanbod

Theorie is een belangrijke basis, maar vakkennis en vaardigheden komen pas tot bloei in de beroepspraktijk. Daarom bieden wij een totaalconcept wat studenten helpt om zich succesvol voor te bereiden op de snel veranderende beroepspraktijk.

Kopopleiding Ondernemen incl. "Ik word EigenBaas"
 • Een gastles en vragenuur van een ondernemer uit de praktijk
 • E-learning waar bijna als vanzelf een gedegen ondernemingsplan uitrolt
 • Een pitch met kans op een studentenkrediet van Qredits
Kopopleiding Leidinggeven
 • Ontwikkeld in nauwe samenwerking met de onderwijspraktijk
 • Sluit aan op ESS-examens
 • Leren door te doen

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

De boeken van Sarphati | kopopleiding Vakman Ondernemer zijn ook verkrijgbaar als combipakket in een bundel, kies zelf hoe je werkt:
volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook videomateriaal met relevante onderwerpen zoals bijvoorbeeld personeel opleiden en omscholen bij het leerwerkboek Personeelsbeleid.

Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Kopopleiding Vakman-ondernemer, incl. Ik word EigenBaas | combipakket

Een combipakket is één boek en licentie voor de digitale leeromgeving. De bundel bevat een set van meerdere combipakketten met een licentie. Met de licentie krijgt je leerling/student toegang tot de titels in onze digitale leeromgeving. Deze is geldig zo lang de opleiding duurt, dat is één jaar.

Deze bundel bestaat uit theorieboeken (Commercieel plan, Financieel plan, Personeel en leidinggeven), een licentie op de digitale leeromgeving en het EigenBaas onderwijsprogramma van Qredits

Bekijk in webshop

 

 

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom Beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement. 

Lees meer over Digitale omgeving 

Ook interessant

Naast Sarphati | bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk titeloverzicht

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helder. Aansprekend. Leren door te doen.

Lesmateriaal voor niveau 2

Of je nu kiest voor breed of smal opleiden, bij Boom beroepsonderwijs ben je aan het juiste adres. Wij ontwikkelen lesmateriaal dat voldoet aan het Sterk niveau 2 concept. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Helder, aansprekend, leren door te doen!

Meer over niveau 2

Meer weten over Sarpahti | kopopleidingen?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met een van de adviseurs via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Gerard Schröder
Educatief adviseur | Regio Midden

Maak een online afspraak

Hermen Groothedde
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Evenementen

Leefstijl open Basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 06 en 07 juni 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

 • Bekijk het privacy beleid.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.