Het nieuwe lesmateriaal stoomt jouw student klaar voor het werken in de horeca!
Houdt jouw student van koken? Of wil hij leidinggeven in de keuken? Met het nieuwe Tendens Keuken geef je jouw student alle goede ingrediënten mee om te werken in de horeca of in een instellingskeuken. Tendens Keuken is dé methode voor de opleidingen Kok, Zelfstandig werkend kok, Leidinggevende keuken en Gespecialiseerd kok voor niveau 2, 3 en 4. Het lesmateriaal van Tendens Keuken is opgebouwd volgens de bekende leerlijn Tendens, maar binnen een nieuwe structuur en voldoet aan het kwalificatiedossier Keuken.
Actueel: in opdrachten en theorie
Samenwerking met Gastronomixs
Afwisselende opdrachten – ingedeeld op kennis, toepassing, inzicht – en toetsen
Projecten samen met het bedrijfsleven
Voor alle kwalificaties uit het kwalificatiedossier Keuken
Ervaar het nieuwe Tendens Keuken: koken met Bert
Ervaar het nieuwe Tendens Keuken zelf in jouw eigen (school)keuken! Ga samen met educatief adviseur Bert Visscher aan de slag in de keuken van Gastronomixs. Bert brengt de Tendens Keuken tas graag (Cornona-proof) bij je langs. Deze tas zit vol met mooie ingrediënten en geeft je een inkijkje in ons nieuwe materiaal. Je kunt er dus direct mee aan de slag! Zo laten we je graag de vernieuwde lesmethode en de digitale leeromgeving zelf de ervaren. Wil je meer weten? Klik op de knop Koken met Bert!
In de geheel herziene editie van Tendens keuken hebben we aandacht voor het leren en bieden we structuur in de les en het lesmateriaal. Met verschillende leerlijnen voor Kok en Zelfstandigwerkend Kok spreken we studenten aan op hun eigen niveau. Met een duidelijke taal, aansprekende opdrachten en de creatieve uitdaging die bij hen past. Wij begrijpen dat kennis belangrijk is maar het draait vooral om het dóen.
Door de grote hoeveelheid instructievideo’s en fotostappenplannen worden technieken stapsgewijs en beeldend uitgelegd. Daarnaast maken we vaak verwijzingen naar de praktijk, zodat de student de beleving van zijn of haar toekomstige beroep al kan voelen.
Unieke samenwerking en digitale leeromgeving
De methode wordt aangeboden in onze online leeromgeving. Deze leeromgeving biedt veel mogelijkheden voor de student als wel voor de docent. Zowel de theorie als de (praktijk)opdrachten zijn ontwikkeld voor het digitale medium. Daarnaast biedt de verbinding met Gastronomixs biedt eindeloos veel mogelijkheden om te verdiepen en creativiteit en passie te stimuleren. Zo dagen we studenten uit om vooral zelf veel te doen en te oefenen.
Door alle ingrediënten in een juiste samenstelling aan te brengen in de lesmethode zorgt Tendens Keuken voor een goede voorbereiding op de beroepspraktijk.
Hoe werkt het?
Tendens: een solide basis met uitdaging en inspiratie
Samenwerking met Gastronomixs
De werkomgevingen waarin jouw student straks aan het werk gaat lopen erg uiteen. Belangrijk dat hij of zij een sterke basis heeft en overal uit zijn voeten kan. Kenmerkend in het Tendens concept zijn de specifieke beroepssituaties. Door onze samenwerking met Gastronomixs inspireren we onze studenten met mooie gerechten én bieden ze een compleet platform vol uitdaging.
Er zijn ruim 25 nieuwe video’s en 25 fotostappenplannen toegevoegd in de digitale leeromgeving van Tendens Keuken. Deze visuele instructies verrijken niet alleen het lesmateriaal maar bieden ook stuctuur tijdens het leren.
Didactisch onderwijsconcept
Tendens Keuken is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. Alle opdrachten en toetsvragen zijn opgebouwd vanuit deze didactiek. Deze aanpak maakt het doel én nut duidelijk voor student en docent. De verhouding tussen de soorten vragen is per niveau afgestemd op de betreffende student.
Gemak voor student en docent
Onze digitale leeromgeving maakt het mogelijk voor de student om altijd en overal te leren. Voor jou, als docent geeft het inzicht in resultaten en studievoortgang en kun je opdrachten opgeven en nakijken. Onze methodewebsite biedt veel gratis ondersteunend docentenmateriaal, zoals verantwoordingsdocumenten, handleidingen, antwoordmodellen en beoordelingsformulieren.
Specials: Tendens houdt je bij de les met gratis lesbrieven en trenddossier
Met de Tendens specials gaan we verder dan de basis en nemen we jou en je student mee in de laatste trends en ontwikkelingen in het toerisme en onderwijs
Jaarlijks gratis trenddossier
Maandelijkse special: lesbrief direct inzetbaar in de klas
Opdrachten die actueel zijn en gericht op de laatste trends en software
Gratis docentondersteuning | lesbrieven, downloads en multimedia tools
Trends in Gastvrijheid 2019
Eat Local Challenge
Bekijk en probeer
Ervaar Tendens keuken samen met educatief adviseur én kok Bert Visscher
Educatief adviseur Bert Visscher gaat graag samen met je aan de slag om het nieuwe Tendens Keuken te laten zien. Vraag de gratis tas met ingrediënten aan en ontdek de mogelijkheden van het nieuwe Tendens Keuken.
Ervaar verschillende werkvormen
Maak kennis met de digitale leeromgeving
Ontdek de foto-stappenplannen en video-instructie
Duik in de mogelijkheden door de samenwerking met Gastronomixs
Bij het lesgeven is het handig om van elk boek een exemplaar te hebben. Bestel je docentenexemplaar altijd met 50% korting. Ook vraag je hier je gratis docententoegang aan voor de methodewebsite van Tendens Keuken.
De afgelopen tijd zijn veel docenten behendig geworden in afstandsonderwijs. Helaas was dat noodgedwongen en daarom kwam het vooral aan op de basics: Lesgeven op afstand en vooral gefocust op de examens. Nu is er een nieuw schooljaar gestart en is de vraag:
Hoe houden we een jaar lang de aandacht van de studenten vast?
Ons antwoord: Met (digitale) interactie!