Lesmethode voor mbo opleidingen Keuken

Mbo niveau 2, 3 en 4
100% KD-dekkend
Digitaal + Papier

Stoom jouw student klaar voor de horeca met Tendens Keuken

Met de lesmethode Tendens Keuken geef je jouw studenten alle ingrediënten om te werken in de horeca of in een instellingskeuken. Tendens Keuken is dé methode voor de opleidingen Kok, Zelfstandig werkend kok, Leidinggevende keuken en Gespecialiseerd kok voor niveau 2, 3 en 4. Het lesmateriaal van Tendens Keuken is opgebouwd volgens de bekende leerlijn Tendens, maar binnen een nieuwe structuur en voldoet aan het kwalificatiedossier Keuken.

Tendens Keuken biedt:

  • Actueel: in opdrachten en theorie
  • Samenwerking met Gastronomixs
  • Afwisselende opdrachten – ingedeeld op kennis, toepassing, inzicht – en toetsen
  • Projecten samen met het bedrijfsleven

 

Tastbaar en leuk leren

In de geheel herziene editie van Tendens keuken hebben we aandacht voor het leren en bieden we structuur in de les en het lesmateriaal. Met verschillende leerlijnen voor Kok en Zelfstandigwerkend Kok spreken we studenten aan op hun eigen niveau. Met een duidelijke taal, aansprekende opdrachten en de creatieve uitdaging die bij hen past. Wij begrijpen dat kennis belangrijk is maar het draait vooral om het dóen.

Door de grote hoeveelheid instructievideo’s en fotostappenplannen worden technieken stapsgewijs en beeldend uitgelegd. Daarnaast maken we vaak verwijzingen naar de praktijk, zodat de student de beleving van zijn of haar toekomstige beroep al kan voelen.

Unieke samenwerking en digitale leeromgeving

De methode wordt aangeboden in onze online leeromgeving. Deze leeromgeving biedt veel mogelijkheden voor de student als wel voor de docent. Zowel de theorie als de (praktijk)opdrachten zijn ontwikkeld voor het digitale medium. Daarnaast biedt de verbinding met Gastronomixs eindeloos veel mogelijkheden om te verdiepen en creativiteit en passie te stimuleren. Zo dagen we studenten uit om vooral zelf veel te doen en te oefenen.

Door alle ingrediënten in een juiste samenstelling aan te brengen in de lesmethode zorgt Tendens Keuken voor een goede voorbereiding op de beroepspraktijk.

 

Waarom Tendens Keuken?

Samenwerking met Gastronomixs

De werkomgevingen waarin jouw student straks aan het werk gaat lopen erg uiteen. Belangrijk dat hij of zij een sterke basis heeft en overal uit zijn voeten kan. Kenmerkend in het Tendens concept zijn de specifieke beroepssituaties. Door onze samenwerking met Gastronomixs inspireren we onze studenten met mooie gerechten én bieden ze een compleet platform vol uitdaging.

Er zijn ruim 25 nieuwe video’s en 25 fotostappenplannen toegevoegd in de digitale leeromgeving van Tendens Keuken. Deze visuele instructies verrijken niet alleen het lesmateriaal maar bieden ook stuctuur tijdens het leren.

Didactisch onderwijsconcept

Tendens Keuken is een volledig RTTI-gecertificeerde methode. Alle opdrachten en toetsvragen zijn opgebouwd vanuit deze didactiek. Deze aanpak maakt het doel én nut duidelijk voor student en docent. De verhouding tussen de soorten vragen is per niveau afgestemd op de betreffende student.

Gemak voor student en docent

Onze digitale leeromgeving maakt het mogelijk voor de student om altijd en overal te leren. Voor jou, als docent geeft het inzicht in resultaten en studievoortgang en kun je opdrachten opgeven en nakijken. Onze methodewebsite biedt veel gratis ondersteunend docentenmateriaal, zoals verantwoordingsdocumenten, handleidingen, antwoordmodellen en beoordelingsformulieren.

Varieer en leer meer: papier, digitaal of beide

Boeken van Tendens Keuken zijn verkrijgbaar als combipakket of bundel, kies zelf hoe je werkt:
volledig digitaal, vanuit het boek of een combinatie van beide. In de digitale leeromgeving vind je naast het boek ook veel videomateriaal voor het aanleren van beroepsmatige vaardigheden. Inspiratie over hoe je vorm geeft aan blended learning? Bekijk onze tips & tricks.

Combipakket

Met een combipakket krijg je voor een vaste lage prijs zowel het boek als de digitale licentie. Deze licentie geeft je toegang tot de digitale leeromgeving. Bekijk hier het volledige aanbod.

Bekijk het totale aanbod

Bundel

De bundel is een set van meerdere boeken met een digitale licentie. Hiermee kan jouw student alle basisdelen en profieldelen aan het begin van de opleiding in één keer met korting aanschaffen. Er is een basisbundel beschikbaar met alle basisdelen en er zijn verschillende profielbundels. Wil je weten welke bundels er zijn, klik dan hieronder.

> Bekijk alle bundels

De digitale leeromgeving

Via de digitale leeromgeving van Boom beroepsonderwijs kunnen docenten en leerlingen altijd en overal bij het lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt deze leeromgeving te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige wat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot het internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en functionaliteiten die optimaal afgestemd zijn op de persoonlijke leerbehoeften, leidt tot een optimaal werkend leerrendement.

LEES MEER OVER DIGITALE OMGEVING 

Ook interessant

Naast Tendens Keuken bieden wij de volgende aanvullende leermiddelen.

Keuzedelen

Boom beroepsonderwijs is de grootste aanbieder van MBO keuzedelen, zowel generiek als beroepsgericht. Met meer dan 150 keuzedelen voor elk domein. Voor als je écht wilt kiezen!

> Lees meer over de keuzedelen
> Bekijk domeinoverzicht Horeca

Nieuws & Blogs
Naar overzichtspagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer weten over Tendens Keuken?

Wij komen graag bij jou langs! Neem contact op met jouw adviseur via mail, telefoon of LinkedIn. Ook een MS Teams afspraak is mogelijk. Boek dan een tijdslot via onze online agenda.

Marije Holterman
Educatief adviseur | Regio Zuid

Maak een online afspraak

Esma Larabi
Esma Larabi
Educatief adviseur | Regio Noord

Maak een online afspraak

Leefstijl Open basistraining voor mbo

Tweedaagse Leefstijl basistraining voor MBO op 26 en 27 september 2024 De training is praktijkgericht. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de […]

Meer lezen »

LTAP-Event leidinggeven en ondernemen

Op woensdag 13 november organiseert Boom Beroepsonderwijs in samenwerking met ROC van Twente een event voor Kopopleiding Leidinggeven teams en projecten (LTAP). Op deze middag zal het nieuwe kwalificatiedossier worden toegelicht en wordt er verteld wat dit betekent voor het […]

Meer lezen »

Wat onze klanten zeggen

Peter, Tendens Keuken
Deltion College
Wij gebruiken Tendens Keuken. Voor mij een duidelijke en overzichtelijke opzet. Bedieningsvriendelijk. Voor mij een aanrader.

Aanvragen proefmateriaal

Vul je gegevens in en bekijk direct je gratis proefmateriaal

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.