Werken met DigLin MVT

Werken met DigLin MVT: handleiding, instructievideo’s, leerlijn en voorbeeldlessen

Ga je starten met DigLin MVT? Of ben je al een tijdje aan de slag met ons digitale leeromgeving voor moderne vreemde talen, maar wil je meer inspiratie om deze methode in te zetten?  Op deze pagina geven we je een overzicht met inspiratie, tips en hulpmiddelen voor het lesgeven met DigLin MVT.

Licentie

Bekijk de instructie hoe je de licentie aanvraagt en activeert. Via de volgende links kom je op de juiste pagina’s om de licentie aan te vragen of te activeren:

Starten met DigLin MVT

Bekijk in deze video hoe je navigeert binnen het digitale platform.

De basis van DigLin MVT wordt gevormd door een rijkgevulde databank met duizenden tekst-, beeld- en audiovisuele bronnen. De leerder kan direct aan de slag met deze bronnen, krijgt direct feedback en boekt zo snel resultaat. De docent houdt eenvoudig overzicht van de vorderingen.
Studenten toevoegen in DigLin MVT? Lees hier hoe dat gaat.

Eerste lessen met DigLin MVT

DigLin MVT is gebouwd voor een generatie die gewend is aan navigeren en meestal zonder enige moeite een weg weet te vinden op internet of in een computerprogramma. Maar voor het beste leerresultaat werk je als docent of coach als een rij-instructeur: je helpt de student doelgericht op weg en doet waar nodig een ingreep.

Je kunt je voorbereiden op de eerste lessen met hulp van onze voorbeeldlessen. Daarnaast hebben we verschillende voorbeelden van leerroutes beschreven zodat je direct aan de slag kunt gaan.

Voorbeeldlessen

Voorbeeldleerroutes

Tip bij de voorbereiding van je les
In DigLin MVT kun je heel eenvoudig een hyperlink maken. Achter elk onderdeel en elke oefening zie je een kopie-icoontje. Hiermee kun je een link kopiëren en gebruiken bij de voorbereiding van je les of bij het maken van een (persoonlijke) leerroute. Bekijk het filmpje bij Vimeo.

Hyperlinks in DigLin

Leerdoelen

Een centrale plek in DigLin MVT is ingeruimd voor de leerdoelen: wat ga je leren? En wat heb je nodig om dat te bereiken? Samen met de docent bepaalt de student met welke leerdoelen die aan de slag gaat. Hieronder vind je per taal artikelen over leerdoelen en leerroutes.

Engels

Om de leerdoelen effectief in te zetten richting examens, ontwikkelde Annemieke van Duuren (Talencentrum Friesland College) drie programma’s voor het mbo-keuzedeel Engels. Zij laat zien hoe je DigLin MVT optimaal gebruikt om studenten van diverse niveaus in relatief korte tijd een enorme leerspurt te laten maken.

Spaans

Wat is er allemaal mogelijk met DigLin MVT? Welke verschillende bronnen en oefeningen zijn er allemaal? In dit handige overzicht bij het vak Spaans zie je direct wat er allemaal kan en hoe simpel het werkt.

Duits

Docente Ilse Pixner heeft voor het vak Duits twee leerdoelenkaarten ontwikkeld. Hiermee kiest de student een leerdoel op het juiste niveau en kan direct aan de slag met de bronnen en oefeningen in DigLin MVT. De leerdoelkaarten bevatten ook ideeën voor het opbouwen van een portfolio.

Toetsen en DigLin MVT

DigLin MVT is gebouwd vanuit het principe dat je als student zelf vaststelt wat je nog kunt of moet doen om je doelen te behalen. Door zelf leerdoelen te stellen, samen met de docent of coach, gaat de student direct heel gericht aan de slag met oefenen. Met DigLin MVT is ook heel eenvoudig te zien of je dat doel hebt bereikt. Als docent kun je de vorderingen op elk moment inzien. Toetsen kunnen helpen om te bepalen of je op de goede weg bent. Wil je meer informatie over toetsen met DigLin MVT? Bekijk onze instructies via de volgende link:

Toetsen DigLin MVT

Vragen? Of wil je meer weten over ons digitale leeromgeving?

Updates en nieuws >FAQ >Contact adviseur >
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.